«

»

UGR: Cea de-a doua editie a „Saptamanii Geodeziei Romanesti” a avut loc la Brasov!

Share

Organizata de Uniunea Geodezilor din Romania (UGR), „Saptamana Geodeziei Romanesti”, cel mai important eveniment anual pentru geodezie, geoinformatie si managementul terenurilor din tara noastra, a avut loc anul acesta in intervalul 16 – 18 martie, gazda fiind de aceasta data Facultatea de Silvicultura si Inginerie Forestiera din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.

Conferinta, avand ca tema „Smart surveying solutions for sustainable development”,  a reunit circa 200 de profesionisti din domeniul privat si public, inclusiv o reprezentare consistenta a mediului universitar si studentilor de la specializarea Masuratori terestre si Cadastru.

Au fost trei zile de activitati intense, care au prilejuit stabilirea de contacte intre profesionistii din diferite zone ale tarii, dar si cu invitatii din afara Romaniei.

In cadrul celor patru mese rotunde care au avut loc pe parcursul conferintei, s-au dezbatut urmatoarele subiecte:

  • reglementarea profesiei, in urma dezbaterilor rezultand necesitatea aparitiei unei legi privind organizarea si exercitarea profesiei de geodez, demers care se va bucura de sprijinul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara;
  • cadastrul si inregistrarea sistematica a terenurilor, prin prisma asigurarii unei bune derulari a Programului National de Cadastru si Carte Funciara si a Programului Operational Regional axa 11;
  • desfasurarea invatamantului universitar, nu numai a celui de specialitate, dezbatere care a avut un ecou deosebit;
  • modelarea in mod pozitiv a viitorului tinerilor specialisti, dezbatere ce a fost organizata si moderata de catre reprezentantii Comisiei de Tineret UGR.

Referatele prezentate in cele trei sesiuni tehnice de comunicari stiintifice, care au abordat o problematica in acord cu evolutiile tehnologice semnificative in diferitele domenii ale geodeziei si inregistrarii sistematice a terenurilor, s-au bucurat de interesul participantilor la Conferinta.

Pesonalitatile din strainatate si din tara, care au luat parte la Saptamana Geodeziei Romanesti, au contribuit prin interventiile lor la ridicarea nivelului dezbaterilor, implicit a intregului eveniment.

Organizarea „Saptamanii Geodeziei Romanesti” a beneficiat, ca si in alti ani, de suportul oferit de catre sponsorii traditionali, si altii nou-veniti, care si-au prezentat produsele, echipamente sau tehnologii, in cadrul unei expozitii tehnologice inaugurate inca din prima zi a evenimentului. De asemenea, un sprijin important in organizarea evenimentului l-au avut si conducerile Facultatii de Silvicultura si Inginerie Forestiera si Universitatii Transilvania din Brasov. Tututor celor care au contribuit la organizarea „Saptamanii Geodeziei Romanesti”, sponsorilor si reprezentantilor Universitatii Transilvania din Brasov, le adresam cele mai calde multumiri!

Coincidenta apropierii programarii „Saptamanii Geodeziei Romanesti” de data de 21 martie, in care se sarbatoreste Ziua Internationala a Geodezilor, ne ofera placutul prilej de a le ura tuturor specialistilor din domeniul Geodeziei si Inregistrarii imobilelor din tara noastra sanatate si mult succes in activitatea profesionala!

Presedinte interimar,
prof. univ. dr. ing. Petre Iuliu Dragomir

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 190 – aprilie 2022, pag. 30

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/04/01/ugr-cea-de-a-doua-editie-a-saptamanii-geodeziei-romanesti-a-avut-loc-la-brasov/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.