«

»

JETRUN: Pompa de caldura cu agent R290 (propan) Wolf CHC 10 – solutia pe termen lung la problemele de mediu si o piesa esentiala pentru standardul nZEB

Share

Pompa de caldura ca sistem de confort considerat ecologic are o problema majora legata de coerenta. Este vorba despre utilizarea agentilor frigorifici clasici, ce au un impact semnificativ la efectul de incalzire globala. Contributia agentilor frigorifici la incalzirea globala se calculeaza sub forma de indice GWP (Global Warming Potential).

Solutia pe termen lung, daca nu chiar una definitiva, este R290 (propan), un agent frigorific cel putin la fel de performant din punct de vedere tehnic ca variantele clasice, cu un indice GWP subunitar.

Utilizate in sisteme de pompa de caldura sau chiller de tip monobloc (aer-apa), instalatiile cu functionare pe baza de R290 reprezinta, la momentul actual, varful eficientei energetice, datorita indicelui GWP aproape nul.

Foarte important de mentionat este ca instalatiile respective sunt fiabile si sigure in exploatare datorita calitatii executiei si experientei in proiectare si realizare a furnizorilor companiei Jetrun.

Pentru aplicatii rezidentiale, Jetrun promoveaza pompa de caldura Wolf CHC, cu putere de 7 kW sau 10 kW.

Contact:
JETRUN GROUP
Tel.: 0771 008 347
E-mail: vanzari@jetrun.ro
Web: www.jetrun.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 191 – mai 2022, pag. 11

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/05/01/jetrun-pompa-de-caldura-cu-agent-r290-propan-wolf-chc-10-solutia-pe-termen-lung-la-problemele-de-mediu-si-o-piesa-esentiala-pentru-standardul-nzeb/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.