«

»

TECNOSTRUTTURE: O solutie NPS® pentru fiecare aplicatie. Cladirile administrative

Share

NPS®, New Performance System, este o tehnica de constructie din beton armat care combina toate elementele portante ale unei structuri: grinzi, stalpi si plansee. Sistemul ofera numeroase avantaje, in special la constructiile de parcari si la cele industriale – de la asamblarea simpla si rapida pana la rezistenta la foc si rezistenta seismica.

 

Grinzi:
Grinzile NPS®, avand sectiuni transversale inguste, sunt potrivite pentru deschideri mari. Acestea pot fi combinate cu orice tip de planseu, de la fasiile cu goluri la placile prefabricate Predalles, precum si cu planseele monolit sau cele ceramice.

 

Stalpi:
Stalpii de otel PDTI®NPS® sunt produsi in fabrica si livrati pe santier, in varianta cu mai multe niveluri, unde sunt montati si apoi completati cu beton. Acestia sunt disponibili cu sectiuni transversale rectangulare sau rotunde.

Stalpii din beton centrifugat PTC®NPS® ofera o rezistenta la foc de 180 minute. Densitatea betonului garanteaza o rezistenta ridicata, chiar si in cazul unor sectiuni transversale reduse, asigurand astfel o utilizare optima a spatiului. Sunt disponibili cu sectiuni transversale rectangulare, rotunde sau ovale.

 

Planseu:
Planseul Airfloor™ se integreaza perfect cu celelalte elemente ale sistemului NPS®, se adapteaza la toate geometriile posibile ale proiectului, asigurand o structura autoportanta care genereaza o incarcare minima pe celelalte elemente de structura.

Airfloor™ este cel mai recent brevet al Tecnostrutture: un planseu autoportant realizat din spuma de polistiren (Airpop), pentru a reduce incarcarile pe structura si a mentine capacitatea portanta. Carcasa de polistiren asigura izolarea termica a planseului si cofrajul pentru suprabetonare. Instalarea este cat se poate de rapida si usoara: panourile sunt prevazute cu nuturi de imbinare, adera foarte bine intre ele, iar turnarea placii poate incepe imediat dupa asezarea lor.

 

NPS® – Solutia ideala pentru cladirile administrative

Varianta optima pentru cladirile de birouri, solutia NPS® asigura o executie simpla si rapida, precum si o rezistenta la foc de pana la 180 de minute. Sistemul structural realizat din elemente prefabricate are o rezistenta sporita la actiuni seismice, ofera deschideri ample, este autoportant, si este versatil din punct de vedere al implementarii golurilor pentru instalatii. Acesta include grinzile NPS®, stalpii PDTI®, BASIC® sau PTC®. Planseul este alcatuit de asemenea din elemente prefabricate de tip fasii cu goluri sau placi Predalles. Se obtin astfel suprafete utile generoase, foarte usor de compartimentat.

 

 

Noul sediu al grupului farmaceutic Angelini din Roma – o solutie structurala si arhitecturala ultramoderna, care asigura rezistenta seismica si sustenabilitatea

Sediul Angelini a fost conceput pe baza unui proiect de arhitectura care a castigat un concurs international. A luat nastere astfel un Headquarter avangardist, un sediu executiv ce cuprinde birouri si servicii, un auditoriu si un nivel subteran cu functie de parcare, unite intr-o conexiune armonioasa a spatiilor interne si externe. Structura creata deriva dintr-un studiu detaliat al fazelor de demolare a cladirii existente, hotarandu-se eliminarea timpilor de asteptare si impartirea santierului in doua zone de lucru, cu o prima faza de demolare si excavare si o faza de construire ulterioara. Toate acestea au fost posibile prin utilizarea intensiva a suprafetelor disponibile si fara a fi nevoie de suspendarea activitatii companiei, printr-o relocare selectiva a personalului.

 

Caracteristici structurale: trei puncte de forta

Sediul central al grupului Angelini imbina tehnologii de ultima ora in domeniul constructiilor si instalatiilor, elementele inovatoare care scot in evidenta aceasta structura fiind:

 

  1. Rezistenta seismica

Proiectarea structurilor a fost realizata cu obiectivul principal de a asigura izolarea bazei la actiuni seismice, permitand o crestere a perioadei de vibratie a sistemului structural, indepartand-o de zona spectrului de raspuns la acceleratii mai mari. Sporirea rezistentei la actiuni seismice a fost posibila prin intermediul izolarii la baza structurii, constand dintr-un total de 242 de dispozitive de tip elastomer cu compus moale si alunecare pe suprafata plana.

 

  1. Dimensionarea sistemului de izolare

Urmatorul nivel de siguranta a fost atins prin dimensionarea intregului sistem de izolare, astfel incat sa limiteze pentru ambele faze ale constructiei efectul de torsiune generala.

 

  1. Viteza de lucru si siguranta pe santier

Pentru a optimiza executia din punct de vedere al vitezei si al preciziei de fabricatie, s-a ales un sistem semiprefabricat industrializat format din: grinzi zabrelite NPS®, stalpi din beton centrifugat si stalpi de otel PDTI® NPS®, fasii cu goluri si placi Predalles pentru plansee. Acest lucru a facut posibila limitarea numarului si tipului de lucrari pe santier si producerea majoritatii elementelor portante in fabrica.

 

Exemplu de arhitectura moderna

Noul sediu Angelini beneficiaza de o scadere a cheltuielilor de intretinere, reducerea costurilor provenite din consumul de energie, ofera spatii rationale si optimizate, precum si posibilitatea unica de a avea o cladire noua in inima orasului. Comunitatea are avantajul reinnoirii imaginii urbane si implementarii de noi spatii verzi. Compania Angelini dispune acum de o cladire noua cu emisii poluante scazute, ce respecta exigentele de rezistenta si siguranta in exploatare, datorita utilizarii stalpilor Sismi PDTI®.

 

Noul sediu Angelini este, asadar, demonstratia modului in care este posibil si necesar sa se construiasca, garantand calitatea structurala si arhitecturala, o reconstructie inovatoare din punct de vedere tehnologic, care a optimizat atat spatiile companiei, cat si pe cele urbane: un real beneficiu pentru intreaga comunitate.

Atat in ​​faza de proiectare, cat si in faza de construire, au fost indeplinite cerintele pentru obtinerea certificarii internationale LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) GOLD.

 

Contact:

Tecnostrutture s.r.l.
Via Meucci 26
I-30020 Noventa di Piave, Venezia, Italia
Tel: +39 0421 570 970 | +40 741 802 222
Mail: sales@tecnostrutture.eu
Web: www.tecnostrutture.eu

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 191 – mai 2022, pag. 28

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/05/01/tecnostrutture-o-solutie-nps-pentru-fiecare-aplicatie-cladirile-administrative/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.