«

»

EXEGY® by Soletanche Bachy – Reducerea amprentei de carbon si protejarea mediului inconjurator

Share

Noul brand ecologic, patentat de Soletanche Bachy, le ofera clientilor nostri o gama de betoane cu continut scazut de carbon si mixturile cele mai potrivite proiectelor lor, indiferent de clasa de rezistenta necesara.

Suntem constienti si recunoastem ca facem parte dintr-o industrie poluanta, care genereaza cantitati insemnate de gaze cu efect de sera, dar in acelasi timp credem cu tarie ca ne numaram intre companiile care pot veni cu solutii si pot contribui la reducerea considerabila a amprentei de carbon in sectorul constructiilor.

Astfel, contribuim la satisfacerea nevoilor fundamentale si stim ca activitatea noastra este esentiala in dezvoltarea modurilor de transport ecologice (inclusiv sisteme de metrou, cai ferate si tramvaie), locuinte cu consum redus de energie si infrastructura care genereaza energie curata (precum baraje si parcuri eoliene).

In calitate de subsidiara a Soletanche Bachy, parte a grupului Vinci Construction, credem intr-o dezvoltare durabila, care ne va imbunatati modalitatile de lucru, va aduce schimbari in industria noastra si va incuraja crearea si adoptarea de solutii ecologice pentru clientii nostri si proiectele noastre, cu ajutorul inovatiilor tehnologice de imbunatatire a solului si de realizare a fundatiilor speciale.

Pentru a transpune in practica aceste deziderate, ne concentram eforturile pe conservarea resurselor naturale, gestionarea si reciclarea deseurilor, economisirea energiei si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, dezvoltarea de tehnologii de lucru, si venim in sprijinul clientilor nostri prin solutii care vor face mai usoara tranzitia catre realizarea de constructii mai putin poluante.

Planul Soletanche Bachy pentru protejarea mediului inconjurator este construit in jurul a trei angajamente:

  • Reducerea amprentei de carbon cu 40% pana in 2030, scop 1 si scop 2, comparativ cu nivelurile din 2018, prin reducerea consumului nostru direct si indirect de combustibili fosili (motorina pentru echipamente, benzina pentru vehicule si electricitate).
  • Reducerea consumului de ciment, scop 3, prin proiectarea ecologica, astfel incat in executie sa se foloseasca mai putin beton, dar si prin utilizarea de ciment cu amprenta de carbon mai mica (CEM II sau CEM III), care foloseste mai putin clincher, acesta din urma fiind inlocuit cu lianti cum ar fi zgura, cenusa de termocentrala etc.

 

 

EXEGY®

In conformitate cu planul nostru de actiune pentru mediu, grupul Soletanche Bachy si-a asumat angajamentul in privinta betonului cu emisii reduse de carbon prin lansarea unui nou brand, EXEGY® by Soletanche Bachy. Scopul este de a le oferi clientilor o combinatie personalizata de materiale si servicii care sa le asigure rezultatele excelente in proiecte, si, in acelasi timp, un impact diminuat asupra mediului.

La Soletanche Bachy, folosim beton cu continut scazut de carbon de cativa ani. In Franta, intre 2012 si 2018, 50% dintre proiectele noastre au fost finalizate cu beton cu continut scazut de carbon si 25%, cu beton cu continut foarte scazut de carbon.

De aceea am creat marca EXEGY® by Soletanche Bachy. Obiectivul este de a pune la dispozitia clientilor nostri o gama de betoane cu continut scazut de carbon si mixturile cele mai potrivite proiectelor lor, indiferent de clasa de rezistenta necesara.

Aceste materiale utilizeaza mai putin ciment sau il inlocuiesc cu lianti de substitutie. Astfel, se reuseste diminuarea considerabila a amprentei de carbon.

In functie de clasa de rezistenta, specificatiile si obiectivele de reducere a CO2 ale fiecarui proiect, putem folosi lianti de ciment si inlocuitori disponibili pe piata (daca acestia exista) pentru a furniza beton si mixturi de ciment conform cu o amprenta de carbon redusa.

Pentru a atinge un nivel limitat de CO2 in cazul unui proiect aflat in d

esfasurare, sau daca nu sunt disponibile solutii pe piata sau anumite tipuri de lianti, se pot crea configuratii personalizate prin recombinarea unor constituenti, intr-un proces controlat (concept ingineresc bazat pe performanta).

In functie de cantitatea de lianti folosita pentru substituirea clincherului, Soletanche Bachy, prin EXEGY®, stabileste trei clase de reducere a CO2, comparativ cu betoanele / mortarele conventionale.

 

 

CONCLUZII

Cu EXEGY®  by Soletanche Bachy, clientii nostri beneficiaza de expertiza Grupului pentru: testarea si implementarea solutiilor si certificarea acestora de catre laboratorul de materiale din cadrul grupului, cercetarea liantilor alternativi la nivel local si posibilitatile de implementare pe piata locala.

Soletanche Bachy si-a luat angajamentul pentru protejarea pe cat de mult posibil a mediului inconjurator, aducand o serie de inovatii si conturand o responsabilizare a tuturor angajatilor in ceea ce priveste reducerea amprentei de carbon. Dezvoltarea alaturi de parteneri a unui beton cu impact redus asupra mediului reprezinta doar o veriga dintr-un lung lant de solutii, idei si rutine care vor avea un impact din ce in ce mai mare in ecologizarea viitorului industriei constructiilor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 192 – iunie 2022, pag. 6

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/06/01/exegy-by-soletanche-bachy-reducerea-amprentei-de-carbon-si-protejarea-mediului-inconjurator/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.