«

»

KNAUF INSULATION: Cum contribuie noua fabrica Knauf Insulation din Romania la strategia de sustenabilitate „Pentru o lume mai buna”

Share

Knauf Insulation, cel mai mare producator de solutii de izolare din lume, este un promotor al sustenabilitatii, fapt pentru care isi desfasoara activitatea conform celor mai inalte standarde de responsabilitate ecologica.

Astfel, compania isi ia angajamentul de a contribui la un viitor mai bun prin strategia Pentru o lume mai buna, pe care o va implementa si la viitoarea fabrica de vata minerala de sticla din Tarnaveni, judetul Mures.

La nivel mondial, Knauf Insulation a incheiat anul 2021 cu rezultate financiare notabile, inregistrand o cifra de afaceri de peste 2 miliarde de euro. Cu peste 40 de ani de experienta in industria de izolatii, compania are in prezent circa 6.000 de angajati in 40 de tari si 29 de unitati de productie in 15 tari.

 

Knauf Insulation este o divizie a grupului Knauf, fondat in Germania in 1932 si devenit unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. In prezent, la nivel de grup sunt activi circa 40.000 de angajati in peste 90 de tari si peste 300 de fabrici in toata lumea. Afacerile grupului Knauf s-au ridicat la 12,5 miliarde de euro in anul 2021.

Prezent in Romania din 2008, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata materialelor izolante, cu un portofoliu de produse complex, ce include vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica si placi din fibre de lemn (Heraklith), potrivit pentru toate tipurile de constructii: izolatii mansarde, termoizolare fatade, pereti de compartimentare, acoperisuri plate si multe altele.

Viziunea companiei este aceea de a genera schimbarea catre solutii de izolare naturale, principiu elaborat si in strategia de sustenabilitate Pentru o lume mai buna. Solutiile Knauf Insulation pentru izolarea corespunzatoare a peretilor exteriori/interiori in proiecte rezidentiale si non-rezidentiale asigura protectie la incendiu si o termoizolare eficienta, dar mai ales durabila.

Vata minerala cu Tehnologia ECOSE® detine certificarea Eurofins Indoor Air Comfort Gold pentru calitatea aerului din interior, gratie proprietatilor excelente de izolare termica, fonica si protectie la incendiu, si este fabricata din sticla reciclata pana la 80%.

Fabrica din Tarnaveni, achizitionata de Knauf Insulation in acest an, va trece printr-un amplu proces de modernizare, in urma caruia va beneficia de tehnologii de ultima generatie, ce vor permite producerea de vata minerala din sticla cu Tehnologia inovatoare ECOSE®, asigurand o capacitate de productie suplimentara pentru a raspunde cererii tot mai mari pentru solutiile de izolare din pietele in continua crestere din Romania si Europa de Est.

Angajamentul Knauf Insulation pentru un viitor mai sustenabil se reflecta si in implicarea de peste un deceniu in actiuni construite in jurul a trei piloni esentiali: daune zero asupra mediului, prin reducerea consumului de energie si a emisiilor de carbon, reciclarea deseurilor de productie, incorporand principiile economiei circulare, si sustinerea de campanii constante pentru cladiri mai bune si mai durabile. In ultimii zece ani, compania a reusit reducerea cu 23% a consumului de energie, cu 67% a deseurilor produse, avand o scadere de 43% a emisiilor de combustibil.

In calitate de producator de solutii moderne de izolare, Knauf Insulation isi asuma responsabilitatea contributiei pe care produsele companiei o aduc performantei energetice, deoarece aceasta depinde in mare masura de calitatea anvelopei unei cladirii. Cu cat sunt mai mici pierderile termice prin pereti, acoperisuri, podele si ferestre, cu atat este nevoie de mai putina energie pentru a mentine o temperatura interioara stabila si confortabila, indiferent de anotimp.

Totodata, la nivel international, compania este un partener de incredere si pentru construirea cladirilor verzi, ce necesita certificari care implica evaluari standardizate si sistematice ale caracteristicilor in raport cu mediul. Solutiile Knauf Insulation au fost folosite de-a lungul timpului in scheme de certificare precum BREEAM, LEED, HQE sau DGNB, care atesta statutul de cladire verde.

Knauf Insulation se implica constant si in dezvoltarea pietei, recent lansand o campanie de constientizare si informare a clientilor, „Acum este timpul sa economisim energie” (www.izolezi.ro), prin care acestia pot identifica masurile de eficienta energetica necesare pentru a face economii pe tot parcursul anului. In plus, accesand calculatorul Knauf Insulation, clientii pot afla foarte simplu nivelul de eficienta energetica al casei lor si ce ar trebui imbunatatit pentru a reduce considerabil facturile lunare la energie.

Knauf Insulation isi propune sa obtina performanta, la cele mai inalte standarde de calitate, in fiecare punct de lucru pe care il are, iar sustenabilitatea are un rol esential in misiunea companiei de a contribui la o lume mai buna.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 192 – iunie 2022, pag. 19

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/06/01/knauf-insulation-cum-contribuie-noua-fabrica-knauf-insulation-din-romania-la-strategia-de-sustenabilitate-pentru-o-lume-mai-buna/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.