«

»

AVITECH a organizat cu succes conferinta SMART DIGITAL BUILDINGS

Share

Avand ca punct de pornire solutiile inovatoare in transformarea digitala a cladirilor comerciale, AVITECH Group, impreuna cu partenerii sai de tehnologie PADS4, Tridium, Helvar, BCR si ELTEK, a organizat pe data de 9 iunie, in Bucuresti, un eveniment de referinta pentru piata din Romania, sub denumirea „SMART DIGITAL BUILDINGS”. 

Adresat arhitectilor si designerilor, contractorilor generali, dezvoltatorilor imobiliari si consultantilor, managerilor de proiect si altor specialisti din domeniu, evenimentul a prezentat solutii de proiectare, finantare si studii de caz al caror subiect au fost cladirile digitale inteligente.

Solutiile concrete pentru monitorizarea si controlul sistemelor din cladirile comerciale actuale au la baza tehnologii inteligente.

Printre specialistii care au luat cuvantul s-au aflat speakeri romani si internationali, atat din cadrul Grupului AVITECH, cat si al companiilor tehnologice partenere, fiecare fiind recomandat de o experienta solida in domeniu.

Intr-un cadru interactiv, discutiile si prezentarile s-au axat pe rolul central pe care il au sistemele BMS in proiectele de cladiri comerciale noi. Au fost expuse si argumentate tehnologii de ultima generatie, solutii practice si de finantare ce vizeaza eficientizarea cladirilor digitale inteligente.

Desfasurat pe trei paneluri, evenimentul a debutat cu prezentarea invitatilor si a cadrului general de discutie, in care Gabriela Bondrea, Commercial Sales Manager, AVITECH Group, a subliniat importanta solutiilor BMS si a gestionarii eficiente si sustenabile a resurselor intr-o cladire comerciala.

Panelul 1 a continuat cu o scurta istorie a companiei AVITECH si a numeroaselor premiere pe care le-a bifat pe piata locala, de la implementarea primei automatizari pana la cele mai reprezentative proiecte BMS realizate in Romania.

Din partea PADS4, Emmanuel Bonnargent, Head of Global Sales, a adus in discutie importanta sistemelor software dezvoltate de compania olandeza ca platforma pentru o experienta inteligenta a utilizatorului intr-o cladire digitala.

In continuarea expunerii sale, Irek Pacula, Channel Sales Manager, Tridium, a prezentat in detaliu modul in care platforma Niagara Framework contribuie la minimizarea consumului de energie intr-o cladire de birouri. Primul panel a fost incheiat de Przemysław Skorupa, Regional Director, Helvar, care a expus unele dintre solutiile inteligente de control al iluminatului intr-o cladire digitala.

Cel de-al doilea panel al conferintei a fost alocat solutiilor de finantare pentru eficientizarea energetica a unei cladiri comerciale, prilej cu care, din partea BCR, au luat cuvantul Cristina Daina, Corporate Lending Product Manager, si Sebastian Mihai Staicu, Project and Leveraged Finance Manager.

In ultimul panel, evenimentul a fost dedicat studiilor de caz, cu exemple detaliate, aplicate, de proiecte BMS implementate in diverse cladiri comerciale din tara si strainatate.

Unul dintre reperele acestui panel a fost studiul de caz al proiectului J8 Office Park, Bucuresti, unde AVITECH a realizat proiectarea, furnizarea, instalarea si punerea in functiune a sistemelor BMS (HVAC, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalatii critice, contorizare), pe langa cele de detectie incendiu, supraveghere video si videointerfonie.

De asemenea, proiectul se remarca prin certificarea BREEAM Outstanding – prima de acest nivel de la noi din tara. Din partea companiei dezvoltatoare, Portland Trust, studiul a fost sustinut de catre Corneliu Barsan, Project Manager, iar detaliile despre sistemul BMS au fost in sarcina inginerilor nostri BMS, Adrian Dumitru si Mihai Baigus.

La nivel international, studiile de caz expuse de principalii invitati au fost un argument in favoarea solutiilor propuse de partenerii nostri de tehnologie, cu un spectru larg de aplicabilitate, de la cladiri de birouri si centre comerciale pana la spitale si aeroporturi.

 

www.avitech.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 193 – iulie 2022, pag. 29

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/07/01/avitech-a-organizat-cu-succes-conferinta-smart-digital-buildings/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.