«

»

OAR: Lansarea Concursului International de Solutii Amenajarea Parcului Buna Ziua, Cluj-Napoca

Share

Ordinul Arhitectilor din Romania si Primaria Municipiului Cluj-Napoca anunta oficial lansarea Concursului de Solutii „Amenajarea Parcului Buna Ziua”.

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea amenajarii Parcului Buna Ziua din Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare.

Viitorul parc Buna Ziua reprezinta una dintre cele mai importante piese lipsa din reteaua de spatii verzi a orasului, mai ales la nivelul polului de dezvoltare imobiliara din sudul orasului. Aceasta zona s-a dezvoltat dupa anii 2000 si, in extinderea rapida a functiei rezidentiale de-a lungul retelei principale de transport (Strada Buna Ziua), a fost lasat foarte putin spatiu pentru orice alta functie urbana, cu atat mai putin pentru spatii publice sau verzi. Un prim si important pas pentru ridicarea calitatii vietii in zona s-a facut in anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo si pietonal, a iluminatului stradal si prin primele insertii consistente de material vegetal. Urmatoarea etapa necesara in dezvoltarea zonei este amenajarea Parcului Buna Ziua, un spatiu verde ce trebuie sa imbine o valoare peisagistica ridicata, accesul facil pentru toti locuitorii cartierului, satisfacerea functiunilor urbane de loisir si a celor de socializare. Aceste cerinte trebuie in mod obligatoriu dublate cu cele ecologice, de o importanta cel putin egala: punerea in valoare a paraului Becas.

Autoritatea Contractanta a concursului este Primaria Municipiului Cluj-Napoca, aceasta urmand sa devina beneficiarul proiectului contractat in urma concursului.

Concursul este organizat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), in conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici in organizarea concursurilor de solutii OAR (rev. 2022), cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind atribuirea contractelor de achizitie publica. Concursul este public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana. Concursul de solutii este organizat ca o procedura independenta conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa fie atribuit concurentului castigator al concursului, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

 JURIUL CONCURSULUI

 Membri titulari:

 • arh. Andreea Muresan – reprezentant Autoritate Contractanta
 • arh. urb. Mihaela Harmanescu
 • peis. Ana Horhat
 • arh. Cristian Urcan – reprezentant OAR, Filiala Transilvania
 • arh. Octav Olanescu
 • arh. urb. Endre Ványolós
 • peis. Nicolas Triboi

Membri supleanti:

 • arh. Tudor Elian
 • peis. Alexandru Mexi

PREMIILE ACORDATE

 • Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimata la nivelul sumei de 2.375.000 RON, fara TVA
 • Premiul II: 75.000 RON
 • Premiul III: 50.000 RON

CALENDARUL CONCURSULUI

 • Lansarea oficiala a concursului – Data lansarii oficiale in SEAP – 17 iunie 2022
 • Data limita predare proiecte – 22 august 2022
 • Jurizare proiecte – 26-28 august
 • Anunt oficial castigator (conferinta de presa cu juriul) – 29 august

Va invitam sa urmariti, in continuare, pentru anunturi si stiri privind concursul, pagina oficiala de Facebook a Ordinului Arhitectilor din Romania:

https://www.facebook.com/OARNational/

sau OAR Concursuri:

https://www.facebook.com/oar.concursuri/

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 193 – iulie 2022, pag. 16

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/07/01/oar-lansarea-concursului-international-de-solutii-amenajarea-parcului-buna-ziua-cluj-napoca/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.