«

»

Uniunea Geodezilor din Romania are o noua conducere

Share

Vineri, 10 iunie 2022, a avut loc Conferinta Nationala a Uniunii Geodezilor din Romania (UGR) avand ca obiect prezentarea raportului Bex UGR pentru perioada 2018-2022 si alegerea membrilor noului Birou executiv al Uniunii.

 

In raportul de activitate al Biroului executiv al UGR (Bex UGR) prezentat de dl prof.univ.dr.ing. Petre Iuliu Dragomir, presedintele interimar al UGR, acesta a aratat ca, in pofida limitarii posibilitatilor de interactionare cauzata de pandemia de COVID-19, UGR a obtinut rezultate notabile in domeniul organizarii de simpozioane si manifestari tehnico-stiintifice interne si cu participare internationala, mentionand calitatea de coorganizator al conferintelor stiintifice cu participare internationala de la Iasi, Oradea, Alba Iulia si Timisoara si mai ales materializarea initiativei de organizare a Saptamanii Geodeziei Romanesti, prin SGR Cluj-Napoca si SGR Brasov.

S-a avut in vedere afilierea la organizatii profesionale si stiintifice internationale si nationale si continuarea colaborarii cu acestea, precum Federatia Internationala a Geodezilor (FIG), Consiliul European al Geodezilor (CLGE) si afilierea la Uniunea Profesiilor Liberale din Romania (UPLR) si a fost sprijinita efectuarea de stagii de documentare si studiu in tara a unor grupuri de studenti.

Subsumat prevederilor din statutul UGR privind cresterea prestigiului geodeziei si autoritatii profesionale a specialistilor ce activeaza in domeniu si sustinerea, apararea si promovarea intereselor profesionale ale membrilor, si chiar excedandu-le, din cauza lipsei Legii de reglementare a profesiei si a Colegiului geodezilor, a fost sustinut dialogul institutional cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, reusindu-se permanentizarea acestuia.

A fost desfasurata si o sustinuta activitate internationala constand atat in organizarea in Romania a intalnirilor unor comisii ale FIG cat si in participarea la manifestarile internationale organizate de FIG si CLGE, evidentiate in interventiile doamnei prof.univ.dr.ing. Ana Cornelia Badea, vicepresedinte UGR, si dlui prof.univ.dr.ing. Cornel Paunescu, presedinte onorific UGR.

A fost subliniata hotararea cu care membrii Bex UGR s-au implicat in activitatile pe care functia avuta le presupunea, ca si prestatia deosebita si eforturile depuse de fostul presedinte, dl Ionut Cristian Savoiu, pentru atingerea dezideratelor UGR, precum si implicarea presedintelui onorific UGR, dl. Cornel Paunescu, in acest sens.

S-a aratat ca toate aceste realizari au fost posibile gratie bunei conlucrari din cadrul Bex UGR, dar mai ales implicarii unor tineri profesionisti, membri UGR, ca si a celor cu mare experienta.

Strategia aprobata la Conferinta nationala a trasat directiile prioritare ale UGR in urmatorii ani, in esenta acestea prevazand continuarea realizarilor notabile din ciclul anterior.

In urma votului pentru Bex UGR, presedinte a devenit dl Mircea Afrasinei. „Predand stafeta”, dl Petre Iuliu Dragomir i-a urat succes in activitate domnului Mircea Afrasinei, in sensul continuarii si chiar ducerii la un nivel superior a realizarilor UGR subliniate in darea de seama, asigurandu-l de implicarea si sustinerea sa totala in acest sens, din calitatea de vicepresedinte UGR.

Multumind pentru onoarea de a fi ales presedinte UGR, dl Mircea Afrasinei a aratat ca obiectivele mandatului sau se vor orienta in directia transpunerii in realitate a prevederilor strategiei UGR. Domnia-sa considera ca aceste deziderate vor putea fi realizate cu sprijinul Bex nou ales, care va asigura continuitate in activitate.

Noua echipa de conducere (Biroul Executiv) este completata de catre dna Ana Cornelia Badea, dl Petre Iuliu Dragomir (ambii prof.univ.dr.ing. la Facultatea de Geodezie din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti) – vicepresedinti la nivel national si opt vicepresedinti regionali, dupa cum urmeaza: dl Eugen Laurentiu Cilibiu pentru regiunea N-E, dl Tudor Salagean (prof.univ.dr.ing. la Facultatea de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca) pentru regiunea N-V, dl Istvan Orosz pentru regiunea Centru, dna Anca-Maria Moscovici (asist.univ. la Universitatea Politehnica Timisoara) pentru regiunea Vest, dl Mihnea Mitrache pentru regiunea S-V, dl Dan Popescu pentru regiunea Sud, dna Aliona Gradinaru pentru regiunea S-E si dl Cosmin Dragomir pentru regiunea Bucuresti-Ilfov. Acestora li se alatura dnii Vlad Paunescu, ales in functia de secretar general, si dl Costin Sebastian Manu, ales in functia de trezorier.

Noua conducere este sustinuta de catre Comisia de cenzori compusa din dnii Elemer-Emanuel Suba (asist. univ. la Facultatea de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca), desemnat in functia de presedinte al Comisiei de cenzori,  dnul Andrei Popa si dna Cosmina Giuga.

La Conferinta a participat si dl Ionut Cristian Savoiu, presedinte de onoare al Uniunii, actualmente Ministru Secretar de Stat in cadrul Ministerului Transposrturilor si Infrastructurii. Dl Savoiu, care si-a incheiat timpuriu mandatul de presedinte la inceputul acestui an, odata cu numirea sa in actuala functie, a dorit sa transmita faptul ca in intregul sau mandat, pe care nu l-a putut duce la capat data fiind promovarea in functie guvernamentata, a fost animat de dorinta de a promova si creste rolul UGR la nivel national. De asemenea, dl Savoiu a aratat ca atat din pozitia pe care o ocupa, cat si ca membru, va fi mereu alaturi de UGR, de conducerea acesteia, sustinand-o in realizarea obiectivelor.

Din partea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara a participat la conferinta dl Ioan Cristian Buzas, Director Directia de Cadastru si Geodezie, care a transmis, in debutul lucrarilor, un mesaj din partea directorului general ANCPI, in sensul deschiderii acestei institutii pentru colaborarea cu UGR.

Dl Gheorghe Ialomitianu, presedinte al Uniunii Profesiilor Liberale, unul dintre partenerii implicati ai UGR, care a sustinut demersurile Uniunii in ceea ce priveste legiferarea profesiei, a fost alaturi si de data aceasta de conducerea si membrii UGR.

De asemenea, Uniunea Notarilor din Romania si Societatea Romana de Fotogrammetrie si Teledetectie au transmis mesaje de succes in desfasurarea lucrarilor Conferintei Nationale UGR.

Un alt punct pe ordinea de zi a conferintei l-a reprezentat desemnarea presedintilor celor zece comisii de specialitate UGR, cat si a Comisiei de tineret. Au fost alesi urmatorii:

  • dl Adrian Savu pentru Comisia 1 – Standarde profesionale
  • dl Aurel Florentin Catalin Negrila pentru Comisia 2 – Educatie profesionala
  • dl Adrian Carac pentru Comisia 3 – Managementul informatiei spatiale
  • dl Simion Bruma pentru Comisia 4 – Hidrografie
  • dl Tiberiu Rus pentru Comisia 5 – Pozitionare si masurare
  • dl Aurel Saracin pentru Comisia 6 – Masuratori ingineresti
  • dl Gheorghe Badea pentru Comisia 7 – Cadastru si administrarea teritoriului
  • dna Ersilia Oniga pentru Comisia 8 – Planificare spatiala si dezvoltare
  • dna Daniela Raboj pentru Comisia 9 – Evaluare si management
  • dna Sanda Nas pentru Comisia 10 – Management si economia constructiilor

Pentru Comisia de tineret a fost desemnat dl Iaroslav Zifceac in functia de presedinte si dnii Silviu Cristian Raducu si Mircea Nap, vicepresedinti.

Mult succes noii echipe de conducere a Uniunii Geodezilor din Romania!

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 193 – iulie 2022, pag. 50

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/07/01/uniunea-geodezilor-din-romania-are-o-noua-conducere/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.