«

»

Cluj Napoca – urmatoarea destinatie a Caravanei nZEB 27-30 octombrie 2022

Share

Dupa succesul Saptamanilor nZEB organizate la Bucuresti (iulie 2021), Brasov (aprilie 2022) si Iasi (iunie 2022), Caravana nZEB se indreapta spre Cluj, urmand sa se desfasoare in perioada 27-30 octombrie 2022. De la o editie la alta, evenimentul a crescut organic, atragand din ce in ce mai multi parteneri din domeniul constructiilor eficiente energetic. Scopul Caravanei este de a informa, de a oferi consultanta, de a prezenta solutii eficiente pentru atingerea standardului nZEB. Timp de 4 zile vor avea loc o serie de prezentari, ateliere si activitati practice care tin de prezentul si viitorul Cladirilor cu Consum de Energie Aproape Zero (nZEB) in Romania. In completarea acestora va exista o zona de de expozitie organizata cu sprijinul partenerilor Caravanei nZEB, unde vor putea fi gasite solutii complete de atingere a standardului nZEB pentru anvelopa si instalatii. La fel ca in editiile precedente, vor fi organizate si tururi ghidate pe santiere si in cladiri executate, care se constituie in exemple de implementare a standardului nZEB.

Proiectul nZEB Roadshow  are ca scop stimularea cererii de personal calificat in domeniul constructiilor si promovarea pe plan local si regional a bunelor practici in materie de cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). In Romania, Caravana nZEB se bazeaza pe rezultatele obtinute in proiecte anterioare precum Train-to-nZEB, Fit-to-nZEB, dezvoltate in cadrul Centrului de Pregatire si Consultanta nZEB („The Building Knowledge HUB’’) aflat in incinta INCD Urban-INCERC din Bucuresti.

Activitatile Caravanei nZEB se adreseaza mai multor categorii si grupuri de interese precum arhitecti, ingineri, auditori, ONG-uri, universitati, asociatii profesionale, producatori si distribuitori, administratie publica (centrala si locala), constructori, provocand la un dialog constructiv si de actualitate toate partile interesate in implementarea conceptului nZEB. Este un eveniment cu intrare libera pentru toti cei care vor sa afle cum pot construi mai bine, mai eficient, cum pot reduce costurile energetice sau cum se pot alatura profesionistilor in domeniu.

 

Mai multe detalii despre Saptamana nZEB Cluj si proiectul nZEB Roadshow
gasiti pe https://www.pro-nzeb.ro/proiect/the-nzeb-roadshow

sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ClusterPronZEB

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 194 – august 2022, pag. 40

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/08/01/cluj-napoca-urmatoarea-destinatie-a-caravanei-nzeb-27-30-octombrie-2022/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.