«

»

eDevize – de 10 ani inovam procesele de evaluare si ofertare in constructii. Acum devizele nu se mai introduc manual

Share

Povestea eDevize a inceput in 2009 intr-un apartament din Bucuresti, cu o echipa de tineri care si-a propus sa schimbe modul in care se fac devizele pentru constructii, in Romania.

In 2012 am lansat eDevize Esential, primul si singurul program cu ajutorul caruia se pot face devize cap-coada gratuit.

Dupa 2 ani de iteratii si strans feedback, in 2014 am lansat eDevize Plus, prima varianta profesionala a eDevize.

In 2019, am lansat eDevize Enterprise – o varianta premium a produsului, care integra module necesare pentru industria constructiilor, cum ar fi cel de Project Management sau importul automat al formularelor F3 de pe SEAP.

Dupa 2019, tinand cont si de criza de forta de munca (datele aratau un deficit de aproximativ 300.000 de oameni, care pana in 2022 a ajuns undeva intre 500.000 si 600.000 de oameni) care a inceput sa se simta tot mai acut, am decis sa ne dezvoltam in 2 directii:

  1. Standardizarea procedurilor de ofertare si evaluare care se folosesc in proiectele cu finantare privata, deoarece in aceasta zona se lucreaza mult cu tabele excel (asta in cel mai bun caz). Acest mod de lucru consuma foarte multe resurse umane si aduce si foarte multe probleme.

Constructorii nu au un control clar al costului proiectului, asa ca ajung in situatia ca in unele proiecte sa castige bine, la altele deloc iar la cele mai multe sa fie nevoiti sa sacrifice din calitatea lucrarii pentru a castiga cat de cat. Din pacate, daca mergem pe premisa „merge si asa” si nu investim in standardizarea procedurilor si in software specializat, atunci de multe ori ajungem in situatii de „lose-lose”.

  1. Eliminarea muncii de „furnica” de la ofertare pentru proiectele cu finantare publica.

In momentul de fata, persoanele care lucreaza in ofertare pierd zile sau chiar saptamani doar pentru adaugarea si corectarea descrierilor articolelor din formularele F3 descarcate de pe SEAP.

Aceste zile sau saptamani ar putea fi folosite pentru lucruri care sa le puna mai bine in valoare experienta si cunostintele, sau pur si simplu pentru a oferta mai multe proiecte.

In acest scop, in 2022 am lansat modulul SEAP Expert, iar acum:

Devizele nu se mai introduc manual!

 

Cu noul SEAP Expert, in loc sa petreci zile sau saptamani pentru introducerea informatiilor din listele de cantitati, acum le ai la dispozitie in cateva secunde.

Cum?

Simplu, doar introduci codul licitatiei sau o cauti in lista pusa la dispozitie in program si apesi butonul „Preia”.

Acum ai direct in eDevize investitiile de pe SEAP, cu articolele din listele de cantitati (formularele F3) deja introduse in devize.

Descrierea si resursele explicitate sunt aduse exact ca pe formulare (inclusiv in cazul in care au fost modificate de proiectant). In plus, ai la dispozitie un sistem de avertismente care iti arata diferentele dintre formulare si indicatoarele de devize, astfel incat sa poti lua mai usor decizii legate de o eventuala nevoie de a face modificari in retete.

 

Gasesti disponibile inclusiv investitiile ale caror formulare sunt scanate!

 

Pentru mai multe informatii, va invitam la seminarul gratuit din data de 07.09.2022. Inscrierea se face pe www.edevize.ro/inregistrare-seminar-seap-expert/

Credem cu tarie ca inovatiile aduse ne vor apropia mai mult de misiunea noastra – „Romania construita prin incredere” – deoarece sunt menite sa aduca mai mult timp tuturor factorilor din industrie. Astfel, alinierea si comunicarea se vor putea face mult mai eficient.

eDevize nu inseamna doar un soft, eDevize inseamna oameni care petrec mii de ore de cercetare si dezvoltare pentru a oferi utilizatorilor cel mai sigur mod in care isi pot dezvolta proiectele.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 194 – august 2022, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/08/01/edevize-de-10-ani-inovam-procesele-de-evaluare-si-ofertare-in-constructii-acum-devizele-nu-se-mai-introduc-manual/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.