«

»

HIDRO CONSTRUCT: Servicii complete in domeniile forajelor speciale si geotehnicii

Share

Despre noi

Istoricul de 27 de ani al societatii Hidro Construct, de la infiintarea in anul 1995 pana in prezent, este marcat in mod constant de doua misiuni fundamentale: atingerea asteptarilor exigente ale beneficiarilor si dezvoltarea capacitatilor tehnice si umane proprii.

Aceste eforturi permanente s-au tradus, de-a lungul anilor, in realizarea a numeroase proiecte si lucrari, crearea unui parc tehnic solid si consolidarea unei echipe specializate. A devenit astfel posibila o dezvoltare naturala a societatii, aceasta putand acoperi o arie mai cuprinzatoare de nevoi din piata si migrand treptat catre zona Constanta, ca principal punct de lucru si cartier general, pastrandu-si si intarindu-si capacitatea de a livra servicii pe intreg teritoriul tarii, dincolo de provocarile logistice sau geologice.

Anul 2022 inseamna pentru Hidro Construct o echipa foarte dinamica, parc tehnic sustinut de sapte utilaje si accesorii specializate pentru foraj, utilaje auxiliare precum si echipamente pentru mentenanta.

 

Servicii

Pilotii forati se afla in centrul preocuparilor noastre ca principal serviciu din oferta Hidro Construct. In prezent, societatea ofera colaboratorilor o serie completa de servicii in domeniile forajelor speciale si geotehnicii. Acestea includ:

  • Piloti forati cu tubaj recuperabil
  • Solutie completa foraj in sistem FDP (Full Displacement Piles) – piloti FDP de 400-500-600 mm
  • Piloti forati sub protectie de noroi bentonitic
  • Piloti forati de consolidare
  • Verificare continuitate piloti prin carotaj sonic sau impedanta sonica
  • Spargere cap pilot cu diametrul de pana la 1.200 mm, cu un  randament de pana la 40 buc./zi
  • Studii geotehnice

 

Portofoliu

Experienta care sta astazi la baza activitatii desfasurate de SC Hidro Construct s-a consolidat in peste doua decenii si este dovedita de portofoliul foarte variat de lucrari executate: piloti fundatie, piloti de incinta, piloti secanti si excavari pentru cladiri de pana la 5S+P+15; grinzi de ghidaj armate, piloti de fundare si piloti FDP (Full Displacement Piles), consolidari terasiere, piloti tangenti, primele incinte secante executate la 7 metri sub nivelul apei lacului Siutghiol – solutie tehnica folosita in premiera in judetul Constanta – statiunea Mamaia, realizare piloti forati secanti cu diametrul de 880 mm, la adancimea de 28 metri, la Tomis Tower.

 

Investitii

Intr-un domeniu preponderent tehnic si intr-un mediu concurential, SC Hidro Construct a fost mereu preocupata sa isi mentina si sa isi optimizeze capacitatile tehnice si de personal in sprijinul clientilor, astfel ca investitiile in parcul tehnic si in resursa umana au fost prioritare.

Orientarea catre satisfacerea nevoilor clientilor nostri a stat mereu la baza deciziilor de a investi. Aceste decizii au avut ca rezultat imbogatirea paletei de specificatii tehnice disponibile (adancimi, diametre piloti etc.), adaugarea de tehnologii de foraj (FDP), optimizarea vitezei de executie a lucrarilor si optimizarea costurilor suportate de beneficiarii nostri.

In ce priveste angajatii SC Hidro Construct, acestia beneficiaza de training si coaching atat in interiorul organizatiei, cat si prin incurajarea si sustinerea participarii la programe de formare profesionala.

Dincolo de activitatea cotidiana a societatii, regasim interesul pentru networking si informare, dorinta de a ramane in contact cu noutatile domeniului.

Participarea la conferinte si ateliere, vizitarea targurilor internationale de nisa precum si contactul cu mediul academic, atat in Bucuresti, cat si in Constanta, se dovedesc pasi utili in efortul de a mentine SC Hidro Construct conectata cu cele mai noi tehnologii, studii si informatii.

 

Investitii/Proiecte

In ultima perioada au fost demarate doua ample proiecte, unul dintre ele presupunand realizarea unei incinte secante cu piloti de 880 mm, la o adancime de 28 metri si cu o excavatie la 36 metri.

Pentru atingerea obiectivelor, Hidro Construct a achizitionat anul acesta (2022) un utilaj de forat, custom made, CASAGRANDE B175-XP2, avand ca specific principal pilotii de indesare (FDP) si CFA, cu forta de extragere 45 tone si forta de apasare 34 tone.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 194 – august 2022, pag. 21

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/08/01/hidro-construct-servicii-complete-in-domeniile-forajelor-speciale-si-geotehnicii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.