«

»

JETRUN ROMANIA: Pompe de caldura si chillere cu agent R290

Share

Pompele de caldura si chillerele cu agent R290 (propan) sunt solutia optima pentru decarbonizarea economiei si reducerea consumului de energie primara. Impreuna cu EuroKlimat Italia, Jetrun EnergoEco accelereaza implementarea acestor solutii pentru sectorul comercial si industrial si in Romania.

In luna iulie 2022, Jetrun a incheiat contractul pentru furnizarea a trei pompe de caldura EuroKlimat EKO.W 50 cu putere de racire de 70 kW cu apa la 2/7°C si putere de incalzire de 95 kw cu apa de 55/50°C, pompe de caldura ce vor functiona in conjunctie cu un camp de colectori geotermali si cu un dry-cooler pentru suplimentarea capacitatii campului geotermal. Echipamentele sunt parte a unui proiect de climatizare si dezumidificare (prin agentul rece), respectiv de incalzire pe timpul iernii a unor sere experimentale in cadrul USAMV Bucuresti.

Flexibilitatea sistemului va permite in permanenta accesul la agent termic cald sau rece, atat iarna cat si vara, in functie de necesitatile de climatizare in cadrul programelor de cercetare ce se vor desfasura in aceste unitati de productie agricola experimentala.

Pentru sectorul rezidential, Jetrun EnergoEco mizeaza pe gama Monobloc CHA / CHC R290 de la Wolf, acum extinsa cu modelul 16/20kW pe langa modelul existent de 10 kW. Gama CHA este produsa integral la uzina din Mainburg si reprezinta in acest moment varful de calitate si eficienta in domeniul pompelor de caldura cu R290.

 

EuroKlimat SpA: Lideri de piata pe segmentul sistemelor de racire cu R290

 

O solutie:

 

Naturala

Propanul (R290) este o hidrocarbura alifatica din gama parafinelor, obtinuta prin distilare fractionata din petrol si gaze naturale.

La presiunea si temperatura ambianta, este un gaz incolor, inodor, totusi usor de lichefiat; este folosit drept combustibil pentru masini, precum si pentru uz casnic si industrial, si, de asemenea, pentru alimentarea lampilor si sobelor de camping.

 

 

Ecologica

Potenţial de incalzire globala (GWP) = 3

 

Eficienta

EER (Raport eficienta energetica): +12%

comparativ cu un aparat echivalent cu

R 410A (un alt agent uzual de refrigerare)

Gama larga de utilizari:

  • HVAC
  • Racirea proceselor
  • Temperatura medie

 

Sigura

Masurile tehnice pe care EuroKlimat le adopta pentru sistemele sale de racire, in conformitate cu reglementarile si directivele in vigoare, impreuna cu politica sa ZERO SCURGERI, fac posibila obtinerea unor niveluri extrem de ridicate de siguranta si garantarea fiabilitatii maxime in orice conditii de lucru.

 

JETRUN GROUP

Str. Pictor Stefan Luchian 7, sector 4, Bucuresti

Tel.: 0771 008 347

E-mail: vanzari@jetrun.ro | Web: www.jetrun.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 194 – august 2022, pag. 39

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/08/01/jetrun-romania-pompe-de-caldura-si-chillere-cu-agent-r290/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.