«

»

TERAPLAST: Confort in orice situatie, cu NeoTer by TeraPlast

Share

In timp ce sentimentul de „acasa” este influentat de decoratiuni si atmosfera pe care o cream, sentimentul de „confort acasa” depinde, de-a lungul timpului, de calitatea sistemelor si a finisajelor pe care le alegem.

Sistemele moderne de incalzire prin padoseala au aparut pe piata in ultimul deceniu si ofera beneficii de neegalat atat pentru constructori, cat si pentru utilizatori. Confortul oferit si consumul redus de energie pentru incalzirea locuintelor reprezinta un avantaj clar fata de sistemele traditionale de incalzire. Insa diversitatea ofertei din piata poate face uneori dificila alegerea variantei optime pentru fiecare proiect. Pretul sau originea producatorului nu sunt mereu cea mai buna garantie a calitatii.

Misiunea TeraPlast este sa ofere solutii eficiente pentru oameni si mediu prin produse romanesti de calitate si respectarea celor mai inalte standarde internationale. Compania are o istorie indelungata de inovare si dezvoltare de produse performante.

NeoTer este un concept 100% romanesc de incalzire prin pardoseala, parte din viziunea TeraPlast si rezultatul investitiilor record din 2021 in echipamente de ultima generatie. Folosim, pentru a-l fabrica, doar materii prime de calitate superioara garantata de producatori. Principala componenta a sistemului sunt tevile NEOPE-XA – polietilena reticulata cu peroxizi – si NEOPE-RT TIP II – polietilena „raised temperature”. Acestea sunt cele mai utilizate tipuri de teava pentru sistemele de incalzire prin pardoseala.

Aspectul de precizie, monitorizare si siguranta, respectat pe tot parcursul productiei, crearea, utilizarea si optimizarea retetelor proprii – prin dozare gravimetrica multicomponenta, dar si prezenta cuptoarelor unice cu infrarosu asigura o ghidare specifica a tevii si distributia optima a lungimii de unda a radiatiei infrarosii, contribuind la fabricarea produsului NEOPE-XA de inalta calitate, cu performante ridicate, mai ales in cazul sistemelor de incalzire prin pardoseala NeoTer by TeraPlast.

Gradul ridicat de reticulare a tevilor asigura rezistenta pe termen lung la presiune si temperatura, flexibilitate ridicata si usurinta de instalare. Printr-o tehnica sofisticata de masurare cu ultrasunete a grosimii peretelui, controlul este unul foarte precis – dimensiunea peretelui, ovalitatea sau grosimea de perete au o toleranta de 0,02 mm.

Tehnologia utilizata asigura stabilitatea produselor si o durata medie de viata atestata de 50 de ani la temperatura si presiunea recomandate.

Performanta ridicata este si rezultatul co-extrudarii cu straturi suplimentare pe teava: un strat de bariera la oxigen (EVOH), un strat protector exterior (polietilena) si straturile de adeziv. Stratul EVOH asigura impermeabilitatea la oxigen, instalatiile din sistem fiind protejate de coroziunea provocata de oxigenul dizolvat in agentul termic.
Sistemul de incalzire prin pardoseala NeoTer by TeraPlast are urmatoarea componenta:

• Teava incalzire prin pardoseala: NEOPE-XA – polietilena reticulata cu peroxizi – sau NEOPE-RT – polietilena „raised temperature”;
• Placa termo-izolatoare (cu nuturi din polistiren si placa lisa tacker);
• Ansamblu distribuitor – colector inox cu debitmetre;
• Accesorii (banda perimetrala, rosturi de dilatare);
• Fiting cu inel de strangere, cu filet – adaptor EUROCON, cu inel de strangere imbinare demontabila;
• Set robineti cu bila, din alama cu hollender;
• Cutie pentru distribuitor, montaj in perete;
• Sistem de automatizare personalizat, 100% compatibil.

O intreaga echipa de specialisti NeoTer se ocupa de planificarea exacta, adaptata nevoilor fiecarui client, fie ca este vorba despre o extindere, o constructie noua sau lucrari de amenajare. Vom efectua calcule de pierdere de caldura / necesar de caldura pentru fiecare camera, proiectand sistemul de incalzire prin pardoseala NeoTer in baza planului specific. Astfel, ne asiguram de reusita proiectului si satisfactia maxima a beneficiarului.

Aplicatia NeoTer este dezvoltata special pentru a avea un control eficient asupra nivelului de temperatura dorit. Controlul de la distanta, posibilitatea de programare pe intervale orare si zile (L-V si S-D) si conectarea directa la router a termostatelor ofera libertatea de a seta si optimiza sistemul NeoTer in functie de nevoile specifice. Acest sistem permite setarea temperaturii in concordanta cu activitatea si programul beneficiarului: in camerele nefolosite se poate reduce temperatura, economisind din consumul combustibilului folosit. Temperaturile in apartament sau in casa pot fi setate de la distanta, din masina sau de la locul de munca, direct din aplicatia de pe smartphone.

Alegerea sistemului de incalzire prin pardoseala NeoTer by TeraPlast iti asigura:

• 10 ani de garantie;
• Calitate certificata a produselor;
• Durata de utilizare medie de 50 de ani;
• Servicii profesioniste – calcul necesar materiale, echipe de montaj specializate, interventii si call center, suport garantie si post-garantie;
• Solutii de livrare si montaj;
• Garantii suplimentare;
• Satisfactia garantata a beneficiarului final;
• Asigurare raspundere civila pentru produsele fabricate de TeraPlast SA.

Mai multe detalii gasiti pe www.neoter.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 194 – august 2022, pag. 29

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/08/01/teraplast-confort-in-orice-situatie-cu-neoter-by-teraplast/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.