«

»

OAR: Lansarea Concursului International de Solutii Parc Lacul Morii

Share

 

Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), in parteneriat cu Filiala Teritoriala Bucuresti a OAR, alaturi de Autoritatea Contractanta – Primaria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti anunta oficial lansarea Concursului international de solutii „Parc Lacul Morii”.

 

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea amenajarii viitorului Parc Lacul Morii din Bucuresti, pentru atribuirea contractului de proiectare.

 

Lacul Morii este o amenajare hidrologica relativ recenta, un lac de acumulare rezultat prin inundarea unei zone mlastinoase, la intrarea Dambovitei in oras. Partial ocupata in trecut cu un tesut traditional, saracacios, specific marginilor Bucurestiului, zona a fost minimal amenajata din punct de vedere peisagistic si, cu exceptia unor investitii de natura tehnico-edilitara, in anii de dupa 1989 nu a beneficiat de interventii majore pentru valorificarea potentialului sau natural – recreativ. In plus, din cauza lipsei de investitii, amenajarile existente – cu insula ca punct central de atractie – s-au degradat. Obiectivul principal al concursului este amenajarea peisagistica a malurilor de lac si favorizarea activitatilor recreativ-sociale, culturale si sportive, care sa medieze relatia dintre lac, spatiile publice existente si zonele construite invecinate, precum si rezolvarea accesibilitatii si a legaturilor dintre acestea. Pentru intreaga zona este nevoie de o amenajare coerenta, integrata, in acord cu potentialul sau si redarea ei catre comunitate. Astfel, concursul urmareste (1) selectarea unui proiect pentru aria de interventie care face obiectul contractului de servicii de proiectare si (2) o propunere conceptuala pentru aria de studiu in care propunerea este integrata, intr-o abordare sistemica, pentru a asigura coerenta interventiei in relatie cu cartierul si orasul.

 

Autoritatea Contractanta a concursului este Primaria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, aceasta urmand sa devina beneficiarul proiectului contractat in urma concursului.

 

Concursul este organizat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), in conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici in organizarea concursurilor de solutii OAR (rev. 2022), cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind atribuirea contractelor de achizitie publica. Concursul de solutii este public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana. Concursul este organizat ca o procedura independenta conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa fie atribuit concurentului castigator, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

 

JURIUL CONCURSULUI

 

Membri titulari:

 • arh. peis. Dimitra Theochari (GR/DE)
 • arh. peis. João Nunes (PT/CH)
 • arh. Benjamin Kohl (DE/RO)
 • arh. Mihai Munteanu – reprezentant al Autoritatii Contractante
 • arh. Rudolf Gräf (RO)
 • arh. Sorin Istudor (RO)
 • arh. Radu Tudor Ponta (RO)

 

Membri supleanti

 • Ioana Mihaela Georgescu – biolog (RO)
 • arh. Razvan Vasiu (RO)

 

PREMIILE ACORDATE

 • Premiul I: valoarea estimata a contractului de servicii de proiectare – 2.677.700 LEI, fara TVA
 • Premiul II: 148.254 LEI, fara TVA
 • Premiul III: 74.127 LEI, fara TVA

 

CALENDARUL CONCURSULUI

 • Lansarea oficiala a concursului – Data lansarii oficiale in SEAP
 • Data limita predare proiecte – 21 octombrie (vineri), ora 16:00
 • Jurizare proiecte – 28-30 octombrie (vineri-duminica)
 • Anunt oficial castigator si publicarea rezultatelor (conferinta de presa cu juriul) – 31 octombrie (luni)

 

 

Mai multe detalii pot fi gasite pe pagina oficiala a concursului:

https://oar.archi/concursuri/oar/2022-parc-lacul-morii-bucuresti/

si in limba engleza:

https://oar.archi/en/concursuri/oar/2022-lacul-morii-park-bucharest/

 

Va invitam sa urmariti, in continuare, pentru anunturi si stiri privind concursul, pagina oficiala de Facebook a Ordinului Arhitectilor din Romania:

https://www.facebook.com/OARNational/

sau OAR Concursuri:

https://www.facebook.com/oar.concursuri/

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 195 – septembrie 2022, pag. 58

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/09/01/oar-lansarea-concursului-international-de-solutii-parc-lacul-morii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.