«

»

PROVENTUSS SOLUTIONS: Sistemul de lipire structurala pentru fatade ventilate – DOWSIL™ PanelFix

Share

 

Fatadele ventilate reprezinta astazi o varianta foarte utilizata pentru realizarea unor proiecte care ofera cladirilor un mediu interior confortabil si un mediu exterior durabil, estetic, cu mare impact vizual.

Fatadele ventilate reprezinta o modalitate de izolare uscata a fatadei unei cladiri, prin crearea unui spatiu de aer intre termoizolatia cladirii si fatada, sistem considerat a fi unul dintre cele mai eficiente, din punct de vedere energetic.

O provocare importanta in cazul fatadelor ventilare este aceea de a le oferi arhitectilor si proiectantilor posibilitatea de a lipi materialele de placare, in locul prinderii mecanice a acestora, ingaduind astfel variante nelimitate de design si stereotomii deosebite.

PROVENTUSS SOLUTIONS vine in intampinarea acestei dorinte de a avea un aspect cat mai spectaculos al fatadelor dar si de a usura munca montatorilor si ofera pe piata romaneasca DOWSIL™ PanelFix System – Sistemul de lipire structurala pentru fatade ventilate.

Sistemul DOWSIL™ PanelFix faciliteaza designul arhitectural fara limite, pastrand in acelasi timp sub control parametrii tehnici si de siguranta ai fatadei. Este, de asemenea, usor de aplicat si eficient din punct de vedere al costurilor.

Utilizand DOWSIL™ PanelFix System, arhitectii au o mare libertate de creatie, deoarece lipirea nu este vizibila, factorul estetic putand atinge cote maxime. Beneficiarii cladirilor si inginerii pot opta pentru variante de placare cu greutate mica si economice, fara sa fie constransi de grosimea fixarii mecanice. Aplicatorii, la randul lor, vor aprecia faptul ca utilizarea sistemului contribuie la importante economii de timp, iar producatorii pot avea incredere in disponibilitatea globala a acestui produs.

Sistemul de lipire pentru fatade ventilate DOWSIL™ PanelFix are clasificare la foc B-S2-d0 (cea mai inalta de pe piata, conform raportului nr. 17357C emis de laboratorul Warrington Fire Testing and Certification din Marea Britanie. Este un sistem de lipire structurala simplificat, ce nu necesita folosirea unui promotor de adeziune („celebrul’’ primer negru) pentru foarte multe dintre straturile suport folosite in mod obisnuit.

DOWSIL™ PanelFix System este compus din: adeziv siliconic monocomponent, banda dublu adeziva, cleanerele si primerele adecvate diverselor straturi suport. Adezivul are o adeziune initiala puternica, rezistente mecanice ridicate si rezistenta excelenta la UV si intemperii. Perioda de exploatare este de pana la 30 de ani. Culori disponibile: alb si negru.

Componentele DOWSIL™ PanelFix System au urmatoarele caracteristici:

  • DOWSIL™ 896 PanelFix este un adeziv monocomponent, usor de utilizat, cu intarire neutra. Pentru majoritatea fatadelor ventilate asigura o adeziune excelenta, fara primer. Este rezistent la incarcari structurale, precum si la radiatiile UV, ozon si factorii climatici. Temperatura de aplicare: intre +5 si +40 °C.
  • DOWSIL™ R40 Universal Cleaner este un solvent cu amestec special conceput pentru a curata o gama larga de substraturi neporoase utilizate in aplicatii de lipire, precum geamuri structurale, sisteme de sticla izolatoare, ferestre si usi etc. Este recomandat pentru curatarea celor mai comune suprafete, cum ar fi sticla, metalul, materialele plastice si alte substraturi neporoase.
  • DOWSIL ™ R41 Cleaner Plus este un solvent avand la baza un catalizator special formulat de Dow, pentru a curata si pregati pentru lipire o mare varietate de straturi suport unde sunt folositi adezivii si sigilantii Dow (pentru tratarea structurii de aluminiu natur sau vopsit in camp electrostatic).

Curata si activeaza cele mai comune suprafete, cum ar fi sticla,  metalul, plasticul si alte substraturi netede.

  • DOWSIL™ 1200 OS Primer Clear este un primer incolor, versatil, care intensifica adeziunea, dispersat in lichid siliconic cu greutate moleculara mica, utilizabil atat pentru RTV cu intarire la umiditate cat si pentru silicoane cu intarire la cald, pe majoritatea metalelor, sticlei, elementelor ceramice, de caramida, lemn, tesaturi si unele materiale plastice (inclusiv FR-4).

Printre proiectele reprezentative la care s-a folosit Sistemul DOWSIL™ PanelFix se numara Aviatiei Tower 1, Barbu Vacarescu 102, Timpuri Noi Square, Business Garden Bucharest, Spitalul de pediatrie Marie Curie, Cortina Academy, Cortina North, Stejarii 2 din Bucuresti, Qualis 2 din Brasov etc.

 

Contact:

Proventuss Solutions SRL

Strada Lunga 118, 507055

Loc. Cristian, Jud. Brasov

Mobil: 0040 770 716 165

E-mail: radu.vieru@proventuss.eu

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 195 – septembrie 2022, pag 20

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/09/01/proventuss-solutions-sistemul-de-lipire-structurala-pentru-fatade-ventilate-dowsil-panelfix/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.