«

»

BLACK LIGHT: Managementul datelor Software topografic X-PAD ULTIMATE SURVEY

Share

Gestionarea datelor si munca in echipa pot fi o provocare pentru topografii din intreaga lume. GeoMax este una dintre acele companii care raspund prompt la nevoile pietei si deschid porti catre solutiile viitorului prin adaptari inteligente ale instrumentelor de lucru pe care le ofera, unul dintre acestea fiind software-ul sau X-PAD 365. Probabil ca ati auzit zicala „Singurul lucru constant in viata este schimbarea”. Unele lucruri par sa nu se schimbe niciodata, cum ar fi presiunea cu care se confrunta topografii in a furniza in mod constant acuratete, rapid si la un pret cat mai scazut.

Aceste mari asteptari au existat inca din primii ani ai profesiei de topograf. In timp ce cerintele de acuratete, excelenta si fiabilitate au ramas aceleasi, echipamentele pentru a le furniza s-au schimbat. Instrumentele de masurare, care in trecut se cereau operate de mai multe persoane si in intregime prin procese manuale, ofera acum avantaje cum ar fi operarea complet automata de catre o singura persoana, procesoare mai rapide, stocare de date interna si externa, precizie sporita si capacitatea de a se conecta la internet si alte dispozitive prin Wi-Fi si Bluetooth.

Cele mai semnificative progrese sunt legate de tranzitia de la masuratorile topografice traditionale la gestionarea datelor digitale, si acestea se datoreaza dezvoltarii continue a software-ului usor de utilizat si productiv. Evolutia software-ului, atat pentru teren, cat si pentru birou, a schimbat topografia prin acuratete, eficienta si confort sporit.

DATE ACCESIBILE

„Dupa dezvoltarea atat a unei solutii topografice care sa fie utilizata in teren cu instrumente topografice, cat si a unei solutii desktop pentru a procesa si a pregati datele colectate pe teren pentru prelucrare, a fost clar ca exista un decalaj intre teren si birou”, a spus Keven Corazza, Team Leader pentru inginerie software al GeoMax. Utilizatorii au incercat sa umple aceasta nevoie cu mai multe sisteme alternative, inclusiv transferuri de date prin unitati USB, conexiuni prin cablu, e-mail sau WhatsApp. Aceste tactici au dus la pierderea de date si la erori in colaborarea dintre echipa de teren si cea de birou.

Astfel a aparut X-PAD 365, care le permite utlizatorilor sa lucreze cu datele independent de dispozitiv, loc sau ora. Schimbul de date se poate realiza direct in cadrul aplicatiilor, fara a fi necesara utilizarea unui alt instrument. Deoarece este o platforma cloud, X-PAD 365 poate fi accesat cu usurinta de pe orice dispozitiv conectat la internet. Utilizatorii se pot conecta in teren printr-un browser sau direct pe software-ul de teren X-PAD Ultimate. Conectivitatea la internet nu mai este o problema. Utilizatorii pot accesa, de asemenea, X-PAD 365 la birou, printr-un browser sau direct prin X-PAD Fusion, software-ul de integrare si post-procesare GeoMax.

 

COLABORAREA

Una dintre caracteristicile unice ale software-ului X-PAD 365 este functia Survey si Stakeout in colaborare. Cu aceasta, este posibila masurarea sau trasarea prin schimbul de date obtinut in timp real intre diferite echipe care lucreaza pe acelasi santier. De asemenea, echipele pot folosi diferite echipamente pentru operatiunile din teren. Astfel, un coleg poate determina date in timp real de la un receptor GNSS, in timp ce altul masoara cu o statie totala. Integrarea economiseste timp si evita duplicarea lucrarilor in zonele in care este deja finalizata. Backup-ul si restaurarea automata sunt o alta caracteristica preferata in randul utilizatorilor, protejand datele valoroase si minimizand sarcinile si setarile repetitive.

 

MANAGEMENT SIMPLU DE FISIERE

Functiile de gestionare a fisierelor si a activelor din X-PAD 365 le permit utilizatorilor sa stocheze si sa organizeze orice fisiere colectate la locul de munca. Sistemul de gestionare a fisierelor este complet integrat in software; odata ce utilizatorul este conectat la X-PAD 365, se realizeaza o conexiune automata. Utilizatorul poate accesa imediat spatiul de stocare si poate importa sau exporta date. Alte platforme necesita autentificare manuala cu un id si o parola, ceea ce nu este cazul cu X-PAD 365. Managerul de fisiere le permite utilizatorilor sa partajeze foldere si fisiere cu alti utilizatori si emite notificari cand documentele sau datele sunt modificate.

 

CONCLUZII
Ceea ce face ca solutia web X-PAD 365 sa fie atat de speciala este gama larga de caracteristici unice complet integrate cu software-ul GeoMax, permitandu-le utilizatorilor sa se bucure de fluxuri de lucru fluide, fara a fi nevoiti sa comute intre platforme, economisind timp si evitand erorile – atuuri esentiale pentru orice profesionist atunci cand este constrans de termene limita.

 

BLACK LIGHT

Str. Virtutii nr. 1, Timisoara,
jud. Timis, cod postal 300126

Tel.: +40 356 808 870 | Tel.: +40 356 808 871

E-mail: office@blacklight.ro

Web: www.blacklight.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 196 – octombrie 2022, pag. 53

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/10/01/black-light-managementul-datelor-software-topografic-x-pad-ultimate-survey/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.