«

»

Cei mai importanti jucatori din piata energiei solare participa la Solar Energy Bucharest Summit

Share

SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT este primul eveniment de anvergura dedicat investitorilor, consumatorilor si furnizorilor de solutii in domeniul energiei solare. Vineri, 28 octombrie 2022, in Bucuresti, la hotel Radisson Blu, producatorii si furnizorii de solutii in domeniul energiei solare se vor intalni cu investitorii si dezvoltatorii de proiecte, intr-un format unic, de expo-conferinta.

Promisiunea Romaniei pentru 2030

Romania reprezinta, in acest moment, o locatie cu potential investitional ridicat. In contextul in care toate tarile Uniunii Europene au instalat capacitati de productie mari, tara noastra este cu mult in urma promisiunilor asumate. Mai precis, pana in 2030, Romania trebuie sa aiba o capacitate instalata de 7000 MW, in conditiile in care, in 2022, statisticile aratau 1400 MW instalati.

Acest lucru genereaza presiune asupra autoritatilor pentru a crea contextul investitional, dar si asupra companiilor pentru a atrage finantari pentru proiecte fotovoltaice. Nevoia de informatie, dar si de furnizori de incredere este, inca, una dintre problemele cu care se confrunta investitorii din domeniu, iar Solar Energy Bucharest Summit este punctul de plecare pentru o dezbatere care isi propune sa prezinte atat oportunitatile, cat si barierele care stau in calea celui mai dinamic sector investitional din tara noastra.

Cine participa la Solar Energy Bucharest Summit? 

Pe 28 octombrie, la Radisson Blu, vor participa reprezentanti ai autoritatilor, investitori, finantatori, producatori de panouri fotovoltaice, furnizori de solutii conexe, retaileri, consumatori, detinatori de terenuri si dezvoltatori de proiecte.

Prima parte a evenimentului este in format conferinta si are ca scop dezbaterea celor mai importante teme, iar a doua parte este alocata sesiunilor de business matching la standurile expozantilor.

Din partea autoritatilor vor participa: Dl. George Sergiu Niculescu, Secretar de Stat in Ministerul Energiei; Dl. Zoltan Nagy-Bege, Vicepresedinte ANRE; Dna. Liana Goran, European Semester Officer in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania; Dl. Antal Istval-Lorant, Presedintele Comisiei pentru Energie, Infrastructura Energetica si Resurse Minerale din cadrul Senatului Romaniei; Dna. Cristina Pruna – Vicepresedinte Comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor.

Finantarea proiectelor europene si legislatia in domeniul energiei regenerabile vor fi subiectele abordate de urmatorii speakeri: Dna. Delia Pachiu, Senior energy expert in cadrul D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta a PwC in Romania; Dl. Johannes Becker, Partener TPA Group si Dna. Cristina Span, BEI – Structured Finance & Joint Initiatives North, Central and South East Europe.

Companii expozante: companii din Romania, Europa si China vor fi prezente cu standuri de prezentare in cadrul evenimentului. Printre expozanti se numara Simtel Romania, cel mai dinamic integrator de proiecte solare din Romania, TESLA 50HZ din Cehia, care va monta si va pune in functiune o baterie de stocare chiar in timpul evenimentului si producatorul Astronergy, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali.

Partenerul strategic al evenimentului este Organizatia Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile din Romania – PATRES, (organizatie care cuprinde 109 membri, producatori de energie regenerabila din toate sursele (apa, vant, soare, biomasa) cu o putere instalata de peste 1,8 GW si investitii in Romania de peste 2,7 miliarde Euro.

O dezbatere publica in domeniul energiei din surse regenerabile este un bun prilej pentru o expunere a problemelor si solutiilor, a oportunitatilor, pentru ca toti jucatorii din domeniu sa isi faca auzita vocea. PATRES sustine <viitorul verde al Romaniei> si in acest sens ne-am propus sa fim <vocea> producatorilor de energie din surse regenerabile.  Dorim ca Solar Energy Bucharest Summit sa fie un punct de plecare pentru o dezbatere ampla, ale carei beneficii sa fie luarea deciziilor care sa favorizeze mediul investitional din Romania si, nu in ultimul rand, consumatorul de energie”, declara Dl Viorel Lefter, Presedinte PATRES.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Revista Constructiilor, InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, Agerpres, Canal 33, Lista Firme, Financial Intelligence si SG Succes Grup.

SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT este organizat de Creative Communication, o agentie de comunicare si event planning cu peste 10 ani de experienta in organizarea evenimentelor de business. Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe  www.solarenergy-expo.ro.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/10/01/cei-mai-importanti-jucatori-din-piata-energiei-solare-participa-la-solar-energy-bucharest-summit/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.