«

»

Contributia KONE la proiectele de infrastructura

Share

KONE este lider global in industria de ascensoare si scari rulante, oferind o larga gama de echipamente noi inovatoare si durabile, asigurand siguranta si disponibilitatea echipamentelor in functiune, precum si solutii customizate pentru modernizarea echipamentelor deja existente. 

KONE ASCENSORUL SA a fost infiintata in Romania in 2008, dar activeaza pe piata prin distribuitori inca dinainte de 1990. Ascensorul care deserveste turnul de control din Aeroportul Henri Coanda a fost fabricat de KONE acum mai bine de 30 de ani. In prezent, KONE ASCENSORUL SA are 85 de angajati si activeaza pe trei linii principale: vanzari, instalare si intretinerea echipamentelor.

Facem parte din clusterul BalcaniAdriaticaMediterana (BAM), impreuna cu Croatia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Serbia, Muntenegru si Bosnia. KONE Romania este singura companie din regiune creata pe modelul greenfield si in prezent este considerata un motor al acesteia, datorita contextului economic profitabil, comportamentului de piata in curs de dezvoltare rapida si interesului din ce in ce mai crescut al investitorilor in solutii inovatoare, fiabile si de inalta calitate tehnologica. Portofoliul nostru include proiecte din toate sectoarele, pe intreg teritoriul tarii: rezidentiale, birouri, comerciale, infrastructura (statii de metrou, statii de cale ferata, aeroporturi), precum si proiecte cu utilizare mixta din ce in ce mai populare. Orasul Bucuresti este centrul principal al activitatii noastre, jumatate din flota aflata in intretinere fiind desfasurata aici, urmat indeaproape si de celelalte puncte de interes, precum Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Constanta si Iasi”, explica dna Catalina Dragomir, Managing Director, KONE Romania.

In ultimii ani, societatea a acordat o importanta deosebita proiectelor de infrastructura, reusind sa convinga cei mai mari jucatori din piata sa implementeze solutiile KONE. 

Unul dintre proiectele cu care ne mandrim este Aeroportul Brasov, in cadrul caruia am produs, livrat si instalat 10 echipamente de transport pe verticala, respectiv ascensoare si scari rulante. Acest proiect de tip greenfield, in cadrul caruia am livrat si instalat 6 ascensoare MonoSpace, 2 ascensoare EcoSpace, 1 ascensor Transys si o scara rulanta TravelMaster, a dovedit capacitatea KONE Romania de a se implica in proiecte cu impact major asupra comunitatii. Solutia implementata a fost una personalizata si respecta standardele aplicabile proiectelor de infrastructura, respectiv solutii antivandal destinate traficului intens”, mai arata Catalina Dragomir.

Un alt proiect de referinta il reprezinta modernizarea Terminalului 1 al Aeroportului International Henri Coanda – Otopeni, proiect castigat in anul 2021. In cadrul acestuia, KONE va inlocui echipamentele de transport pe verticala care si-au epuizat durata de viata, oferind o noua experienta utilizatorilor. Proiectul cuprinde inlocuirea unui numar de 17 ascensoare si 2 scari rulante (Mono500, Mono700 si TM120). Echipamentele ce vor fi inlocuite sunt ascensorul KONE ce deserveste turnul de control, 7 ascensoare in zona terminalului Sosiri, 4 ascensoare in zona terminalului Plecari, 5 ascensoare in zonele logistice si de tranzit precum si 2 scari rulante in zona terminalului Sosiri. Echipamentele care vor fi livrate incorporeaza solutii de ultima generatie, inclusiv la capitolul de conectare si integrare cu echipamente existente, astfel incat sa existe o monitorizare in timp real a activitatii acestora. In plus, toate echipamentele fac parte din generatia DX – Digital Experience – care permite monitorizarea 24/7, mentenanta predictiva si interventia inaintea evenimentului.

Intretinerea regulata a echipamentelor – si intretinerea inteligenta, preventiva – ajuta la minimizarea si chiar la eliminarea timpului de nefunctionare a echipamentului. Aceasta solutie revolutionara este bazata pe conexiunea Cloud care utilizeaza colectarea datelor prin senzori dedicati, pe baza unei serii de parametri privind performanta echipamentului si analize real-time pentru a identifica posibilele abateri. Serviciul poate imbunatati siguranta oamenilor, in cele mai multe cazuri reducand numarul de opriri si alte incidente majore cu pana la 60%.

 

KONE ASCENSORUL S.A.

3Y Preciziei, 1st floor, disctrict 6 RO-062202 Bucharest, Romania

Tel. +4021 311 4601, +4021 311 4602 | www.kone.com.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 196 – octombrie 2022, pag. 30

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/10/01/contributia-kone-la-proiectele-de-infrastructura/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.