«

»

ROMFRACHT: RoNet Plus by Romfracht . Fibre de inalta performanta

Share

Asa cum deja i-am obisnuit pe constructori, venim permanent cu noutati in armarea dispersa a betoanelor.

Imbunatatirea performantei fibrei RoNet are ca rezultat crearea unei pardoseli perfecte atat din punct de vedere estetic cat si din punctul de vedere al armarii disperse.

In urmatoarele randuri, as vrea sa va prezint un studiu de caz in care fibrele RoNet Plus au fost folosite cu succes, exemplul fiind elocvent intrucat vorbim despre o pardoseala industriala la o hala de confectii metalice.

Solutia initiala ar fi constat in doua randuri de plasa sudata cu diametrul de 8 mm si cu ochiuri de 100 mm x 100 mm. Dupa o analiza a incarcarilor la care este solicitata pardoseala si a geometriei rosturilor taiate, a rezultat insa ca performante excelente de armare se vor obtine cu un dozaj de 3 kg/m3 de fibre RoNet Plus.

Pentru acest proiect, s-au luat in considerare:

  • Fibre din polipropilena RoNet Plus, certificate CE dupa SR EN 14889-2/2007, in dozaj de 3 kg/m3, pentru a obtine: 1,5 N/mm2 la CMOD = 0,5; 1 N/mm2 la CMOD = 3,5 mm;
  • Beton clasa C 25/30, realizat dupa SR EN 206 + A2/2021, clasa de tasare fiind S4, reglementata dupa SR EN 12350-2/2019;
  • Durificator de suprafata tip cuart, certificat dupa SR EN 13813-2002;
  • Sigilant marca Romfracht, cu un grad de acoperire de cca. 1 litru la 12 m2, ce are rolul de a inchide porii la nivel de microcapilaritate a betonului, cu efect antievaporant, proprietatea de a mari rezistenta la trafic, rezistenta la impact etc.;
  • Taierea rosturilor a fost facuta cu un disc diamantat marca Romfracht, ce asigura suficient loc pentru a aseza snurul de rost de 4,2 mm. Odata cu cresterea uzurii discului, se schimba snurul din 4,2 mm la 3,8 mm.

Dupa trecerea celor 28 zile de la turnarea betonului, se scoate snurul si se asaza masticul poliuretanic. Masticul comercializat de noi se remarca prin aderenta sporita la marginile rosturilor.

Ca o concluzie a exemplului de mai sus, prin inlocuirea clasicei plase de otel, care ar fi costat cca. 20.000 euro la 1.000 m2 pardoseala, cu fibrele RoNet Plus in dozaj de 3 kg/m3, fibre care au costat cca. 3.000 euro, proiectantul a reusit sa obtina performantele de armare necesare, facand in acelasi timp o economie de 17.000 euro.

Pentru ca putem oferi intreaga gama de produse pentru pardoseli, constructorii isi pot asigura tot necesarul de materiale printr-o singura achizitie.

Producem si folie pentru constructii si am optimizat atat grosimea cat si rezistenta acesteia la traficul cifelor. Folia astfel obtinuta are o grosime de 80 microni si asigura un grad mare de acoperire, de cca. 12 m2/kg. Rolul foliei este major in primele ore de la turnare, pentru ca impiedica pierderea laptelui de ciment, asigurand astfel mentinerea proprietatilor betonului pentru lucrabilitate.

 

Autor:
Florin Florian – director departament Fibre – Betoane, ROMFRACHT

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 191 – mai 2022, pag. 8

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/10/01/romfracht-ronet-plus-by-romfracht-fibre-de-inalta-performanta/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.