«

»

SAINT-GOBAIN ISOVER lanseaza categoria de tencuieli decorative! Fatade colorate, sistem PROFESIONAL!

Share

ISOVER PROFI FASSADE DECOR promite culori durabile si rezistenta la fisuri, oferind tencuieli decorative cu cea mai buna clasa de permeabilitate la vapori, V1. Alege din cele 345 de nuante perfect ordonate in paletar, in functie de spectrul de culori, cu includerea nuantelor de alb si pastelurilor la final. 

Culorile au un rol important in conturarea personalitatii unei incaperi sau cladiri, transmitand stari de spirit, reflectand stiluri personale si creand atmosfera. Cele pastel sunt destinate finisarii fatadelor constructiilor noi cu arhitectura clasica, dar si restaurarii monumentelor arhitecturale, cladirilor istorice si celor de patrimoniu.

Alege stralucirea si optimismul unui galben in tonuri calde, pentru stimulare şi energizare! Sau poate nuantele de verde pentru un nou inceput, pentru un ambient linistit, plin de confort, care aduce prospetimea naturii mai aproape de casa ta.

Pentru un design sofisticat si un plus de eleganta, poti combina tonuri de gri care se potrivesc si celor mai exigente gusturi. Sau poti alege nuantele de bej ori maro, asemanatoare ciocolatei, cafelei sau lemnului si care simbolizeaza simplitatea si stabilitatea, evocand o asociere pozitiva.

Nuantele de ocru sunt culori de pamant, cu multe valente si subtilitati de la galben spre portocaliu si maro, folosite pentru a oferi fatadei un aspect mai clasic. Pentru un plus de indrazneala, te poti hotari la un ton din spectrul portocaliu, pentru o atmosfera vesela, ce pune in valoare intensitatea luminii solare, creand o atmosfera vibranta.

Daca esti adeptul tonurilor aprinse si iti doresti un strop de dinamism in estetica fatadei casei tale, accentueaza anumite elemente de constructie in nuante de rosu, albastru sau violet.

 

Portofoliul cuprinde grundul de amorsare siliconic si tencuiala decorativa siliconica pentru fatade, disponibila in 4 granulatii.

 

ISOVER PROFI FASSADE PRIME

Grund de amorsare pe baza de dispersii siliconice cu adaos de aditivi speciali si nisip cuartos

 • Consum pentru 1 m2 de perete termoizolat: cca. 250-300 g/m2
 • Poate fi colorat in 345 nuante

 

ISOVER PROFI FASSADE DECOR 

Tencuiala decorativa pentru fatade pe baza de dispersii siliconice, aditivi speciali si pigmenti de inalta calitate

 • Aderenta la suport mineral: ≥ 1,0 N/mm2
 • Permeabilitatea la difuzia vaporilor de apa: Clasa V1
 • Absorbtia de apa: Clasa W2
 • Conductivitate termica: 0,47 W/(mK)
 • Durabilitate (aderenta dupa cicluri de inghet-dezghet): ≥ 1 N/mm2
 • Rezistenta la conditii meteo dificile
 • Paletar ISOVER PROFI COLOR: 345 nuante
 • Se aplica peste termosistemul ISOVER PROFI FASSADE THERM sau direct pe tencuieli de var-ciment sau beton
 • Finisaj variat – tencuiala granulata tip bob de orez sau structurata, tip scoarta de  copac/zgariata, cu 4 granulatii disponibile:

– R055 – Extra-fina granulata 1 mm

– R955 – Fina granulata 1,5 mm

– R855 – Medie granulata 2 mm

– R655 – Rolare structurata 2 mm

 

Rezistenta la variatiile de temperatura şi umiditate ale aerului, anotimp dupa anotimp

Tencuielile decorative ISOVER PROFI FASSASE DECOR au clasa W2 de permeabilitate la apa a suprafetei exterioare, suficient de redusa pentru a impiedica patrunderea unor cantitati semnificative de apa catre straturile interioare ale fatadei. Si cea mai buna clasa de permeabilitate la trecerea vaporilor de apa – Clasa V1, astfel ca nu favorizeaza acumularea apei in interiorul peretelui termoizolat.

 

Durabilitate ridicata si aderenta sporita

Tencuielile decorative ISOVER PROFI FASSADE DECOR au o durabilitate mare, avand o aderenta crescuta la suport.

Suprafata de aplicare se pregateste si se trateaza premergator aplicarii tencuielii cu grundul de amorsare siliconic ISOVER PROFI FASSADE PRIME pentru egalizarea absorbtiei de apa a suprafetelor suport şi pentru obtinerea unor suprafete cu aderenta ridicata.

 

Paletarul ISOVER PROFI COLOR – codificare culori 

Culoarea este influentata atat de lumina: intensitatea luminii, reflexia ei, unghiul de incidenta al razelor, tonurile calde sau reci in functie de momentul din zi, cat si de textura suprafetei suport, fiecare reflectand lumina intr-un mod diferit. De aceea, avem o perceptie diferita a aceleiasi culori aplicate pe suporturi cu structuri diferite.

Codificarea culorilor va fi interpretata astfel:

 • Primele doua litere reprezinta grupa de culoare: WH – white (alb), RE – red (rosu), YE – yellow (galben), OR – orange (portocaliu), BR – brown (maro), GN – green (verde), BL – blue (albastru), NE – neutrals (neutru), GY – grey (gri), DE – decor (baza);
 • Cele 4 cifre care urmeaza indicativului grupei de culoare reprezinta pozitionarea in cadrul grupei de culoare;
 • Literele W, respectiv T, reprezinta tipul de baza de colorare – white (alb), transparent;
 • Ultimul indicativ – A, B, C, D, E, F – corespunde in ordine descrescatoare grupei de pret in care se incadreaza produsul, indiferent daca este vorba de finisaj TDS (zgariat) sau MD (bob de orez).

De asemenea, alegerea culorilor pentru fatada casei tale nu poate fi mai simpla de atat. Cu aplicatia Color Arhitect – www.fatadecolorate.ro – poti face simulari si poti crea combinatiile dorite pentru proiectul tau, cu paleta cromatica de culori ISOVER PROFI COLOR!

 

Da culoare fatadei casei tale cu un finisaj de inalta calitate!

 

Alege tencuiala potrivita proiectului tau din portofoliul de tencuieli decorative ISOVER PROFI FASSADE DECOR pentru un rezultat de succes, indiferent ca vorbim de constructii noi sau renovari!

 

Afla mai multe detalii, accesand www.isover.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 196 – octombrie 2022, pag. 20

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/10/01/saint-gobain-isover-lanseaza-categoria-de-tencuieli-decorative-fatade-colorate-sistem-profesional/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.