«

»

Prima expo-conferinta a producatorilor si investitorilor in energie solara gazduieste 300 de participanti din 7 tari

Share

Producatori de echipamente si furnizori de solutii pentru producerea energiei solare se intalnesc cu investitorii si consumatorii din Romania in cadrul primului eveniment regional din acest an, Solar Energy Bucharest Summit. Vineri, 28 octombrie, la Radisson Blu Hotel  din Bucuresti, cei 300 de participanti se vor intalni cu companii romanesti, dar si cu producatori din alte 7 tari precum China, Italia, Spania, Germania, Turcia, Ucraina si Olanda. Intr-un format unic, de expo-conferinta, evenimentul isi propune sa faciliteze crearea de noi oportunitati de afaceri pentru o piata in continua dezvoltare. 

Solar Energy Bucharest Summit este primul eveniment regional care se adreseaza industriei producatoare de energie solara. In contextul dezbaterilor publice legate de pretul energiei si instrumentele de reglementare in acest domeniu, evenimentul vine pentru a aduce informatii si solutii noi, de la cei mai mari jucatori nationali si internationali din domeniu. In cadrul celor 4 paneluri de discutie, speakerii evenimentului vor discuta despre legislatie, finantare, solutii tehnice pentru implementarea proiectelor, evolutia pietei si instrumente de reglementare.

 

In exclusivitate, la Solar Energy Bucharest Summit

Participantii la eveniment vor putea interactiona cu reprezentantii companiilor producatoare la standurile acestora. In spatiul destinat expozitiei, vor fi expuse sisteme si elemente necesare productiei de energie solara, precum panouri solare, invertoare si echipamente de protectie.

 

Pentru prima data in Romania, Tesla Group va expune, in fata hotelului bateria de stocare TERRA pentru uz comercial. Bateria detine o putere mare de stocare si face parte din sistemul de baterii TESLA Blue Planet care permite scalarea performantei si a capacitatii sistemului de management a energiei produse din surse regenerabile.

 

La intrarea in hotel va fi expus si un sistem de producere a energiei fotovoltaice, care va face mai usor de inteles, pentru publicul larg, cum functioneaza un panou solar si care sunt mecanismele de productie.

 

Contextul de piata

Romania reprezinta, in acest moment, o locatie cu potential investitional ridicat. In contextul in care toate tarile Uniunii Europene au instalat capacitati de productie mari, tara noastra este cu mult in urma promisiunilor asumate. Mai precis, pana in 2030, Romania trebuie sa aiba o capacitate instalata de 7000 MW, in conditiile in care, in 2022, statisticile aratau 1400 MW instalati.

Acest lucru genereaza presiune asupra autoritatilor pentru a crea contextul investitional, dar si asupra companiilor pentru a atrage finantari pentru proiecte fotovoltaice. Nevoia de informatie, dar si de furnizori de incredere este, inca, una dintre problemele cu care se confrunta investitorii din domeniu, iar Solar Energy Bucharest Summit este punctul de plecare pentru o dezbatere care isi propune sa prezinte atat oportunitatile, cat si barierele care stau in calea celui mai dinamic sector investitional din tara noastra.

Partenerul strategic al evenimentului este Organizatia Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile din Romania – PATRES, (organizatie care cuprinde 109 membri, producatori de energie regenerabila din toate sursele (apa, vant, soare, biomasa) cu o putere instalata de peste 1,8 GW si investitii in Romania de peste 2,7 miliarde Euro.

O dezbatere publica in domeniul energiei din surse regenerabile este un bun prilej pentru o expunere a problemelor si solutiilor, a oportunitatilor, pentru ca toti jucatorii din domeniu sa isi faca auzita vocea. PATRES sustine <viitorul verde al Romaniei> si in acest sens ne-am propus sa fim <vocea> producatorilor de energie din surse regenerabile.  Dorim ca Solar Energy Bucharest Summit sa fie un punct de plecare pentru o dezbatere ampla, ale carei beneficii sa fie luarea deciziilor care sa favorizeze mediul investitional din Romania si, nu in ultimul rand, consumatorul de energie”, declara Dl Viorel Lefter, Presedinte PATRES.


Sponsorii evenimentului: OMV Petrom, Simtel Team, Tesla Group, Restart Energy, AstroNergy, AKCOME, JA Solar, Cerva Romania, ProCredit, Dentos Romania, TPA Romania, David & Baias, Vienna Energy, Tinmar Energy, Bursa Romana de Marfuri, Electroalfa.

Parteneri media: Revista Constructiilor, InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, Energynomics, Agerpres, Canal 33, Lista Firme, Bursa si SG Succes Grup.

Organizator: Solar Energy Bucharest Summit este organizat de Creative Communication, o agentie de comunicare si event planning cu peste 10 ani de experienta in organizarea evenimentelor de business.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/10/27/prima-expo-conferinta-a-producatorilor-si-investitorilor-in-energie-solara-gazduieste-300-de-participanti-din-7-tari/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.