«

»

APDP: Cel de-al XVI-lea Congres National de Drumuri si Poduri din Romania Timisoara, 21-24 septembrie 2022

Share

 

Asociatia Profesionala de Drumuri si Poduri, Comitetul National Roman al Asociatiei Mondiale de Drumuri (PIARC), impreuna cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au organizat Congresul National de Drumuri si Poduri, aflat la cea de a XVI-a editie, in perioada 21 – 24 septembrie 2022, la Timisoara.

Urmand practica PIARC, Congresul National de Drumuri si Poduri se desfasoara o data la patru ani, avand ca scop promovarea schimbului de idei noi, prezentarea de dezvoltari tehnologice si de know-how de catre antreprenori, ingineri consultanti si proiectanti, comunitatile academice si de cercetare, agentii publice si private implicate in proiectarea, construirea, intretinerea si exploatarea drumurilor si podurilor din tara noastra, respectiv pe plan international.

La lucrari au participat 393 de specialisti, dintre care 28 de colaboratori de la firme din 12 tari (Austria, Australia, Coreea de Sud, Franta, Germania, Grecia, Japonia, Norvegia, Polonia, Rep. Moldova, Serbia, Suedia), prezente deja in Romania sau interesate de sectorul infrastructurii de transport rutier din Romania.

Au fost abordate 3 teme tehnice, in acord cu strategia PIARC, si anume:

  • Administrare, intretinere si exploatare drumuri si poduri;
  • Mobilitate: urbana, rurala, interurbana, STI;
  • Infrastructuri reziliente (structuri rutiere, poduri, terasamente).

Pe baza articolelor stiintifice transmise (peste 60) au fost intocmite si prezentate rapoarte de analiza, urmate de dezbateri, care au evidentiat preocuparile actuale ale specialistilor, respectiv situatia la zi pe plan international din domeniile abordate. In ultima zi a congresului a fost organizata o vizita tehnica pe santierul bypassului „Timisoara Sud”.

In cadrul congresului a fost organizata si o expozitie tehnica, in care proiectanti, consultanti si antreprenori si-au expus preocuparile si realizarile din domeniul de competenta, in cadrul a 21 de standuri.

Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor nationale si regionale. Dl Sorin Grindeanu, viceprim-ministru al Romaniei si ministrul transporturilor si infrastructurii, a subliniat importanta congresului, prin prisma rolului infrastructurii rutiere in asigurarea dezvoltarii economico-sociale a tarii si a bunastarii populatiei.

Din partea PIARC, la lucrarile congresului a participat secretarul general adjunct, Robin Sebille.

 

prof. dr. ing. Gheorghe Lucaci,
Presedinte A.P.D.P. din Romania

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 197 – noiembrie 2022, pag. 56

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/11/01/apdp-cel-de-al-xvi-lea-congres-national-de-drumuri-si-poduri-din-romania-timisoara-21-24-septembrie-2022/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.