«

»

INOVECO: Geobrugg GUARD – monitorizare de la distanta. Reduceti numarul de inspectii si cresteti siguranta, in acelasi timp!

Share

Dezvoltat pentru cele mai vitrege conditii, Geobrugg GUARD va monitorizeaza bariera impotriva caderii blocurilor de roca, bariera impotriva torentilor, bariera pentru avalanse sau orice alt sistem similar, indiferent unde este instalat. 

Geobrugg GUARD va ofera informatiile esentiale pentru a asigura functionarea fiabila a sistemelor dumneavoastra de protectie impotriva hazardurilor naturale. Oferim totul – de la dispozitivul de monitorizare la portalul online.

 Scopul monitorizarii este de a realiza urmatoarele:

  • Timpi mai buni de reactie si analiza a evenimentelor;
  • Monitorizarea de la distanta a starii sistemelor de protectie (bariere/garduri);
  • Reducerea inspectiilor inutile in amplasament.

Sistemul se poate reloca daca este necesar si se dimensioneaza in functie de lungimea barierei de protectie. Usor de instalat si pus in functiune.

 

Senzori

Evenimente dinamice: caderi de roci, aluviuni, avalanse etc. Detecteaza impacturile dinamice cu ajutorul senzorilor de acceleratie. Pentru a clasifica evenimentul trebuie sa masoare pana la 200 g.

Sarcini statice: masurarea fortei cablului in structura pentru a detecta si evalua sarcinile si modificarile. Monitorizeaza forta in cablu de pana la 300 kN.

 

Masurarea duratei de viata a componentelor zincate

Pentru a determina durata de viata a componentelor utilizate, se masoara conditiile de mediu si acestea sunt transformate intr-o masura de coroziune a zincului g/m² pe an. Pentru a ne asigura ca sunt luate in considerare schimbarile de anotimpuri, schimbarile climatice etc., masuratorile trebuie sa fie permanente.

 

Starea dispozitivului

Pentru a monitoriza starea unitatilor, orientarea (axelor X,Y si Z), tensiunea bateriei (volti) si puterea semnalului (RSSI), acestea trebuie masurate si afisate in tabloul de bord.

Sistemul de senzori si modulul emitator sunt autosuficiente din punct de vedere energetic si nu necesita intretinere timp de cel putin 5 ani.

 

Transmiterea datelor

Pentru a asigura redundanta dispozitivelor senzorilor, comunicarea prin reteaua mobila trebuie sa aiba loc independent pentru fiecare senzor. Transmiterea datelor se face in mod regulat, in maximum doua saptamani. In cazul unui eveminent dinamic, datele trebuie transmise in decurs de 10 minute.

 

Instalarea si punerea in functiune

Dispozitivul senzor si modulul de retea mobila trebuie sa fie instalate direct pe sistemul de protectie. Instalarea si functionarea sunt posibile pe cablu cu diametre de la Ø12 mm la Ø24 mm.

Atat dispozitivul senzor cat si modulul de retea mobila pot fi instalate si puse in fuctiune de catre personalul existent (fara a fi nevoie de specialisti in electronica sau software).

 

Intretinere

Modulul senzorului trebuie sa aiba un sistem de operare independent cu intretinere redusa.

Furnizorul este responsabil pentru intretinerea tehnologiei senzorului (hardware), a modulului transmitator si a gestionarii datelor. Tabloul de bord internet trebuie sa aiba o accesibilitate de cel putin 97%.

 

Mod de functionare

Geobrugg GUARD este un dispozitiv mic, usor de instalat pe cablul oricarei bariere de protectie. Este echipat cu o selectie de senzori care transmit date de mediu si fizice printr-o retea mobila timp de zeci de ani. Datele sunt afisate clar pe o platforma si permit o multitudine de concluzii esentiale.

 

 

Calea usoara catre barierele inteligente

 

Instalare in 5 minute

Doua piulite sunt stranse pe surubul in U cu o cheie dinamometrica – si gata!

 

Punere in functiune in doar cativa pasi via app

GUARD intra in functiune in doar cativa pasi printr-o aplicatie web de pe telefonul mobil, tableta sau laptop.

 

Date incorporate in interfata utilizatorului

Platforma va tine la curent dintr-o privire si va permite sa trageti concluzii despre starea barierei dumneavoastra.

 

Aplicabil pe diferite sisteme de protectie

Aparatul functioneaza pe orice sistem de protectie, indiferent de producator. A fost testat in cele mai vitrege conditii in diferite locatii din Europa.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 197 – noiembrie 2022, pag. 54.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/11/01/inoveco-geobrugg-guard-monitorizare-de-la-distanta-reduceti-numarul-de-inspectii-si-cresteti-siguranta-in-acelasi-timp/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.