«

»

Saptamana nZEB Cluj – o frumoasa incheiere pentru un an bogat in actiuni de constientizare a importantei eficientizarii energetice

Share

Desfasurata in perioada 3-6 noiembrie 2022 la Sala Polivalenta „BT Arena”, ultima saptamana nZEB a anului 2022, cea de la Cluj Napoca, s-a tradus in 4 zile de eveniment intens, aproape 4.000 de participanti estimati, 50 de expozanti si 60 de sesiuni teoretice, workshop-uri, conferinte, demonstratii si prezentari aplicate.

 

Gandita ca un accelerator pentru implementarea conceptului nZEB, Saptamana nZEB Cluj-Napoca a reunit toti actorii interesati de eficienta energetica in cladiri, creand cadrul pentru un dialog constructiv si de actualitate intre beneficiari si profesionisti – arhitecti, ingineri, constructori, auditori energetici, ONG-uri, universitati, asociatii profesionale, producatori si distribuitori, administratie publica (centrala si locala) – si a oferit o experienta complexa printr-un adevarat maraton de activitati extrem de diverse menite sa faciliteze o mai buna intelegere a noilor cerinte privind performanta energetica a cladirilor si sa pregateasca atat principalii actori din sectorul constructiilor, cat si viitoarele generatii, pentru dezvoltarea unui mediu construit sustenabil.

 

„Impreuna, institutii publice, mediul privat si societatea, avem datoria de a avea constructii durabile, cladiri cu eficienta energetica ridicata, insa trebuie sa crestem nivelul de intelegere din partea oamenilor, de aceea am creat acest eveniment. Am invitat arhitecti carora le aratam ca se poate construi durabil, reprezentanti ai administratiei locale, producatori de materiale de constructii, dar avem si demonstratii pentru publicul larg, activitati interactive pentru copii – „jocuri serioase”. Pana la urma cu totii avem un tel comun: constructii mai performante energetic, un nivel ridicat al calitatii vietii, un mediu inconjurator mai sigur pentru noi si copiii nostri. Avem si o casa transportabila doar pe platforma, un container portabil pe care il ducem la targuri in Europa, partenerii din Croatia au ajuns cu MUZA (Caravana nZEB) in fata Muzeului Tesla. Unde acest lucru nu este posibil, apelam la machete de dimensiuni mai mici.”, spune Horia Petran, presedintele Clusterului pRO-nZEB.

 

Clusterul pRO-nZEB, alaturi de echipa Soflete, a reusit sa organizeze evenimentul de la Cluj-Napoca la o scara cu mult mai larga, pe care Marius Soflete, coorganizator al evenimentului, a rezumat-o astfel: „Am inclus demonstratii de etanseitate la cladiri, de termoviziune, zone de constructii, instalatii, know-how, chiar si o „materioteca” pentru a putea testa diverse materiale de constructii specifice. In premiera in Romania, am adus tigla fotovoltaica, produsa in Ungaria. Au fost si prezentari de reabilitare corecta a cladirilor vechi. Vrem ca acest concept pe care l-am transpus in viata la Cluj sa devina un etalon international pe care sa il putem da ca exemplu in alte tari din Europa”.

 

 

 

Dupa editiile de la Bucuresti, Brasov, Iasi si Cluj, in mai 2023, Caravana nZEB va da intalnire la Timisoara

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 82

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/29/saptamana-nzeb-cluj-o-frumoasa-incheiere-pentru-un-an-bogat-in-actiuni-de-constientizare-a-importantei-eficientizarii-energetice/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.