«

»

SBR Soletanche Bachy Romania – 30 de ani in ingineria geotehnica si fundatii speciale

Share

 

Este dificil, cu siguranta, sa rezumam 30 de ani din ceea ce inseamna viata unei companii, mai ales dat fiind ca acest istoric insumeaza nu doar cifre si date, ci si vietile profesionale ale multora dintre noi, sta scris in povesti, colaborari care ne-au adus bucurie, oameni pe care i-am descoperit, profesionisti pe care ne-a facut – si ne face in continuare – placere sa ii avem alaturi.

 

Pionierii fundatiilor speciale in Romania de dupa 1990

 

Sa ne intoarcem insa putin in timp, la inceputuri. In 1991 se trimiteau din Romania 3 telexuri catre firme cu experienta in domeniul fundatiilor speciale:

  • Soletanche
  • Benoto
  • Bachy

La scurt timp vine un singur raspuns, de la Bachy, urmand ca, dupa un an, adica in toamna lui 1992, sa se infiinteze Bachy Condax SA (Bachy UK 5%, Else Spa 5%, SIF Groutbor 5%, Bachy 35%, Condax 50%). Se ia astfel decizia de a aduce in Romania toata stiinta si tehnologiile de care dispunea la vremea respectiva multinationala franceza.

Cu o echipa restransa si resurse limitate, prima lucrare este contractata in 1995: executia unui put de apa cu adancimea de 48 m si 600 mm diametru, in comuna Sanmartin (jud. Harghita).

Odata cu evolutia sectorului de constructii din anii ’90, apar din ce in ce mai multe realizari, si spicuim dintre ele: pilon GSM (cartierul Militari, Bucuresti / coloane Benoto D 1080), clinica chirurgie (Bucuresti / micropiloti D 300), DN15 (Sighisoara – Tg. Mureş / micropiloti D 180).

Apar, de asemenea, primele colaborari cu celelalte filiale ale grupului (Solhydro – Slovacia, HBM – Ungaria, Bessac – Franta) prin lucrarile de la Petrobrazi (ecran etans), Bucuresti (cladirea STS – piloti Starsol) si Cluj-Napoca (puturi de lansare tunelier Transilvania).

In 1997, Soletanche si Bachy fuzioneaza la nivel international, filiala din Romania devenind Soletanche Bachy Romania SA (SBR).

Din 2005, filiala beneficiaza de un imbold de reorganizare si resurse prin HBM Ungaria, in paralel cu revigorarea domeniului constructiilor din Romania, iar, dupa criza economica din 2009, de o repozitionare in domeniul geotehnicii si fundatiilor speciale.

 

30 de ani de SBR: un total de 400 de proiecte si 200 milioane euro cifra de afaceri

 

Astazi, la 30 de ani de la conferinta de presa sustinuta de catre fondatori, SBR inseamna o echipa de 120 de oameni.

Pentru multi dintre ei, inseamna totodata locul unde s-au format ca muncitori, ca operatori de utilaje, ca ingineri, dar inseamna si cea de-a doua casa, respectiv provocarea profesionala zilnica.

30 de ani mai reprezinta un total de 700 de angajati implicati in peste 400 de proiecte, insumand 200 mil. euro cifra de afaceri.

 

Fundatia sigura pe care se sprijina unele dintre cele mai importante proiecte ale mediului construit local

 

Build on us, moto-ul nostru, inseamna fundatii speciale sigure din punct de vedere tehnic, al expertizei si al domeniului in care activam. Dar mai inseamna si altceva, extrem de important pentru noi: increderea partenerilor si sentimentul ca ceilalti se pot baza pe noi.

Ne bucuram astazi sa spunem ca, de 30 de ani, construim cu succes fundatia pe care se sprijina unele dintre cele mai importante proiecte ale mediului construit local.

Toate acestea se intampla pentru ca suntem atenti la echilibrul dintre eficienta si sustenabilitate si la siguranta in executie; suntem co-interesati de succesul proiectelor in care ne implicam, suntem orientati spre calitate si inovatie si ne comportam ca un partener pentru clientii nostri.

 Aceste valori ne-au adus unde suntem astazi: o companie performanta, o echipa agila, solutii care aduc plusvaloare, profesionisti care tind mereu spre evolutie si excelenta. Povestea #SBR30 continua si suntem convinsi ca ne rezerva foarte multe varfuri noi de atins in anii ce urmeaza.

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 124-125

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/29/sbr-soletanche-bachy-romania-30-de-ani-in-ingineria-geotehnica-si-fundatii-speciale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.