«

»

KNAUF INSULATION: Alege tehnologia ECOSE® pentru a avea o casa eficienta energetic

Share

Contextul actual ne indeamna sa fim mult mai atenti la materiile prime din care sunt fabricate produsele utilizate in constructii, atat din punctul de vedere al eficientizarii costurilor energiei pentru cladiri, cat si al calitatii lor, ce poate avea efecte directe asupra sanatatii noastre si a mediului inconjurator.

 

Produsele din vata minerala Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata materialelor izolante, sunt obtinute folosind Tehnologia ECOSE®, bazata pe un liant revolutionar in procesul de productie. Materialele naturale sunt combinate cu un procent ridicat de materiale reciclabile, totul pentru a crea produse de izolare sustenabile, care asigura: izolare termica si protectie la foc, calitatea aerului interior si izolare acustica, un microclimat perfect si o locuinta care poate sa respire, un mediu inconjurator prietenos si o durata de viata a izolatiei egala cu durata de viata a cladirii.

Cu un nivel superior de sustenabilitate, vata minerala obtinuta cu Tehnologia ECOSE® este mult mai usor de manipulat, mai fina, mai putin prafoasa, are miros neutru si este usor de taiat, nu contine formaldehida adaugata, fenoli, rasini acrilice sau coloranti. Nuanta sa maro este naturala si se datoreaza procesului de fabricatie.

Produsele Knauf Insulation cu Tehnologia ECOSE® au fost premiate cu EUROFINS, certificare internationala pentru calitatea aerului la interior, datorita nivelului redus de compusi organici volatili, si sunt certificate conform standardelor de calitate EUCEB. Totodata, vata minerala cu Tehnologia ECOSE® a fost premiata cu eticheta DECLARE, ce garanteaza ca produsele nu contin substante chimice daunatoare sau nesanatoase din Lista Rosie a Institutului International pentru Viitorul Umanitatii. In plus, aceasta contribuie la cresterea punctajului total in diverse scheme de obtinere a unor certificari verzi pentru constructii, precum BREEAM, LEED, HQG sau DGNB.

 

Elementele esentiale ale Tehnologiei ECOSE®

Vata minerala cu Tehnologia ECOSE® ofera protectie la incendii, fiind ignifuga, nu degaja fum si nu intretine arderea.

Prin utilizarea vatei minerale Knauf Insulation se obtine cel mai inalt grad de izolare termica, capabil sa sustina o temperatura stabila in casa, indiferent de anotimp, ceea ce va reduce considerabil costurile la energie.

Avand ca rezultat materiale cu un nivel scazut de COV (compusi organici volatili) pentru acoperisuri, pereti sau podele, Tehnologia ECOSE® contribuie definitoriu la mentinerea calitatii aerului la interior.

Studiile recente arata ca cel putin 20% dintre zonele urbane sunt expuse unor niveluri ridicate de zgomot exterior generat de trafic, activitati industriale sau construirea de cladiri. Poluarea fonica poate cauza stres, tulburari ale somnului si diverse afectiuni medicale, insa toate acestea pot fi combatute cu ajutorul izolatiei eficiente.

De asemenea, vata minerala cu Tehnologia ECOSE® asigura permeabilitatea la vapori, datorita fibrelor din componenta, capabile sa elimine vaporii din interior catre exterior.

Mai mult, ofera protectie impotriva umezelii. Aceasta este o cerinta vitala pentru calitatea locuirii, stiut fiind ca, daca vaporii raman la interior, se creeaza un cerc vicios alcatuit din condens si mucegai, factori ce cauzeaza alergii si probleme respiratorii.

Toate materialele folosite pentru Tehnologia ECOSE® sunt prietenoase cu mediul, pentru a proteja sanatatea celor care locuiesc sau lucreaza in cladirea respectiva. Sistemele de izolatie Knauf Insulation provin din natura si nu isi modifica proprietatile sau dimensiunile in timp. Astfel, pe parcursul unui ciclu de viata de 50 de ani, fiecare produs fabricat cu Tehnologia ECOSE® va economisi de la 100 pana la 450 de ori mai mult carbon decat a fost utilizat la fabricarea sa si de 500 de ori mai multa energie decat a fost necesara pentru a-l produce. Tot din punctul de vedere al sustenabilitatii si protectiei mediului, vata minerala de sticla produsa de Knauf Insulation contine pana la 80% materiale reciclate de inalta calitate, obtinute prin topirea nisipului si a zgurii de sticla.

 

Vata minerala de sticla cu Tehnologia ECOSE® ofera o gama larga de solutii pentru fiecare aplicatie, de la pereti de compartimentare, acoperisuri inclinate si mansarde, la structuri din lemn sau cladiri modulare. Solutiile Knauf Insulation sunt ideale atat pentru constructii noi, cat si pentru renovare si, in plus, ofera performante remarcabile de economisire a energiei, acustica excelenta si rezistenta ridicata la foc.

 

Knauf Insulation a inceput productia de vata minerala cu Tehnologia ECOSE® in cadrul fabricii de la Tarnaveni, judetul Mures, dupa recenta finalizare a procesului de retehnologizare si modernizare a liniei de productie existente. Și investitiile in calitate nu se opresc aici. Obiectivul companiei in Romania este acela de a avea o linie de productie la standardele Knauf Insulation, ce va asigura conditii superioare si sigure de lucru pentru angajati si solutii de cea mai inalta calitate pentru clienti, precum si cele mai inalte standarde de responsabilitate ecologica.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 64-65

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/30/knauf-insulation-alege-tehnologia-ecose-pentru-a-avea-o-casa-eficienta-energetic/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.