«

»

VALPLAST INDUSTRIE: Completarea gamei de produse cu sistemul de bazine de retentie sau de infiltrare, modulare, produse de firma germana Otto Graf 

Share

 

 

Bazine de retentie/infiltrare modulare din PP

EcoBloc Inspect Smart, Inspect Smart Plus si Inspect Smart Ultra

 

Valplast Industrie isi completeaza gama de produse cu sistemul de bazine de retentie sau de infiltrare modulare produse de firma Otto Graf din Germania.

Ca urmare a schimbarilor climatice, in anumite perioade asistam la ploi abundente urmate de intervale secetoase. În perioadele cu cantitati mari de ape pluviale apare o suprasolicitare a retelelor de canalizare. Acest fapt duce la refulari si chiar deteriorari ale sistemelor de conducte si camine din retea. Pentru a preveni aceste fenomene in zonele cu suprafete impermeabile mari (constructii, parcari betonate etc.) se impune construirea unor bazine de retentie pentru a atenua incarcarea sistemelor de canalizare. Mai mult decat atat, din ce in ce mai multi operatori conditioneaza accesul la reteaua de canalizare de existenta unui bazin de retentie pentru apele pluviale.

Solutia oferita de Valplast Industrie consta in sisteme modulare pentru construirea bazinelor de retentie. Modulele sunt confectionate din PP reciclat si contribuie atat prin functionalitate cat si prin procedeul de productie si logistica la reducerea substantiala a amprentei de carbon.

Astfel, intr-un singur camion pot fi transportate module EcoBloc Smart cu care se poate construi un bazin de retentie sau de infiltrare cu capacitatea de 456m³ si se obtine implict o reducere a amprentei de CO2 cu pana la 82%. Toate acestea datorita conceptului inteligent de depozitare si transport.

 

Cu acelasi sistem de module se pot construi rezervoare subterane, de capacitate mare, pentru depozitarea apei meteorice in vederea utilizarii pentru irigatii, ceea ce poate duce la o economie a consumului de apa din retele de apa potabila. Sistemul permite eliberarea treptata a apei conventional curate in retelele de canalizare, evitandu-se astfel suprasolicitarea retelei.

 

Un mare avantaj al bazinelor de retentie modulare oferite de Valplast Industrie este ca deasupra acestora se pot construi parcari pentru autoturisme sau camioane, zone de depozitare, sisteme fotovoltaice sau alte facilitati, pentru utilizarea cat mai eficienta a spatiului disponibil.

 

 

Sistemul consta in trei tipuri de module EcoBloc – Inspect Smart, Inspect Smart Plus, Inspect Smart Ultra – si modulul de camin Eco Bloc Inspect. Modulele sunt concepute pentru a oferi un canal de inspectare cu ajutorul CCTV cat si curatarea prin jet de apa sub presiune.

 

Modul EcoBloc Inspect Smart

Conceput pentru sarcini pana la 60 t (de ex. pietonal, parcari auto sau trafic pana la 60 t)

 

Modul EcoBloc Inspect Smart Plus

Conceput pentru sarcini grele (de ex. macarale, masini pompieri etc.)

 

Modul EcoBloc Inspect Smart Ultra

Conceput pentru sarcini extreme si aplicatii speciale (de ex. terminale de containere, zone speciale de incarcare, masini grele sau instalare la adancimi mari)

 

Modul camin EcoBloc Smart

Modul specializat pentru realizarea caminelor de inspectie si curatare pentru bazinele de retentie

 

Alaturi de celelalte componente ale sistemului (camine, placi de asezare, placi de capat etc.), Valplast Industrie va ofera un sistem modern si adaptabil, cu amprenta de carbon redusa, usor de pus in opera si fiabil, cu o durata de variata de peste 50 ani.

Va oferim intregul suport din faza de proiectare, asistenta pe santier si consultanta gratuita in toate fazele de conceptie si executie. De asemenea, dimensionarea si lista de materiale, desenele bazinului in format .pdf sau .dwg va sunt oferite fara niciun cost de specialistii producatorului din Germania, Otto Graff, in colaborare cu cei din Romania, de la Valplast Industrie. Sunt disponibile modulele BIM pentru componentele sistemului, in scopul integrarii in softurile moderne de proiectare.

Cu peste 2.300.000 m³ de bazine de retentie sau infiltrare instalate in toata lumea, produse certificate si agrementate, utilaje de productie moderne, sistem de control al calitatii performant si clienti multumiti de solutia oferita, sistemul EcoBloc Smart ofera o varianta fiabila si de incredere pentru construirea bazinelor de retentie.

 

Exemplu de montaj bazin de retentie pentru ape pluviale:

  • Proiect: Bazin de retentie ape pluviale, obiectiv industrial productie si depozitare. Pompare ulterioara in reteaua de canalizare oraseneasca
  • Locatie proiect: Bucuresti, sector 6
  • Suprafata de colectare : 3.925 m²
  • Volum net bazin : 120 m³
  • Dimensiuni bazin: 38 m x 2,4 m x 1,4 m
  • Volum brut: 134,69
  • Volum net: 128,42
  • Numar module EcoBloc: 568 buc (plus placile de asezare, camine de inspectie si curatare)
  • Timp de executie: 2-3 zile cu 3 lucratori excluzand executia gropii, finisarea radierului si sudura foliei din polietilena

 

www.valplast.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 40-41

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/30/valplast-industrie-completarea-gamei-de-produse-cu-sistemul-de-bazine-de-retentie-sau-de-infiltrare-modulare-produse-de-firma-germana-otto-graf/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.