«

»

ACVATOT: La provocarile actuale din domeniul constructiilor raspundem prin noi investitii si solutii inovatoare

Share

 

 Cu o prezenta de peste 30 de ani pe piata constructiilor din Romania, ACVATOT se remarca prin calitatea lucrarilor executate: retele de apa, canalizare, gaz, termoficare si sistem rutier. Printre beneficiarii lucrarilor realizate de companie se numara atat autoritatile publice – primarii, consilii judetene sau operatorii serviciilor de alimentare cu apa – cat si companiile private, cum sunt dezvoltatorii imobiliari de complexe rezidentiale sau centre comerciale.

 

Intr-un context de piata cu multiple provocari, ACVATOT continua investitiile in doua directii esentiale: pregatirea personalului de specialitate si extinderea sferei de activitati. In acest sens, in ultimii ani, compania a integrat doua noi departamente strategice. Mai precis, in anul 2018 a fost infiintat Departamentul Termice si in anul 2019 Departamentul Drumuri, ambele beneficiind de personal calificat si tehnologie de inalta performanta. Ambele departamente au la dispozitie inclusiv o statie de producere a mixturilor asfaltice si un laborator de incercari de gradul II, care au contribuit la o evolutie solida a cifrei de afaceri a companiei.

 

Sectorul constructiilor trece prin schimbari de la un an la altul. Daca in 2020 si 2021 s-a incercat minimizarea efectelor pandemiei si ale cresterilor de preturi determinate de aceasta, anul acesta a debutat sub semnul razboiului Rusia – Ucraina, urmat de un context geopolitic si economic extrem de complicat, avand drept consecinte scumpiri in lant, blocaje pe mai multe piete, indisponibilitati si amanari ale livrarii produselor si prestatiilor serviciilor.

 

In prezent, printre obiectivele importante ale companiei ramane si cel de a gestiona cat mai eficient impactul cresterii accelerate a preturilor materialelor, combustibililor si manoperei, astfel incat proiectele aflate in curs de implementare sa nu fie afectate foarte grav afectate.

 

„Pentru ACVATOT, criza si provocarile actuale din domeniul constructiilor reprezinta stimularea de care aveam nevoie pentru a adopta solutii inovatoare, pe care poate nu le-am fi cautat in alte conditii. Suntem preocupati sa realizam noi investitii atat in utilaje si tehnologii de ultima generatie mai putin poluante, cat si in resursa umana fara de care nu putem sa realizam si sa indeplinim toate obiectivele propuse ”, precizeaza Calin Bichir, Directorul General ACVATOT.

 

Mai mult decat atat, evolutia ACVATOT a fost constanta, compania consolidandu-si pozitia pe piata constructiilor edilitare. ACVATOT a continuat cu o dinamica ridicata proiectele incepute in anul 2021, incheind noi contracte de lucrari atat pe fonduri bugetare, cat si pe fonduri europene.

 

In prezent, cele mai importante proiecte pe care compania le executa sau in care este implicata privesc reabilitarea si extinderea retelelor de apa din mai multe zone, precum Breasta – Bucovat, Pantelimon, Branesti, Petrachioaia, Cernica, Glina, reabilitarea si modernizarea mai multor tronsoane de drumuri din diferite regiuni, ca Bolintin Vale sau DJ 401A, si retelele de distributie a gazelor naturale din Tuzla, Eforie sau Timisul Sec.

 

„In ceea ce priveste implementarea proiectelor urmatoare, avand in vedere faptul ca autoritatile sunt preocupate sa lanseze licitatii publice pentru executia proiectelor finantate prin aceste programe, ne punem speranta atat in Programul National de Redresare si Rezilienta, cat si in Programul National de Investitii „Anghel Saligny”. Daca vor fi estimate corect, la multe dintre aceste proiecte vom participa si noi, pentru ca peste 95% dintre lucrarile executate sunt castigate prin licitatie publica”, adauga Calin Bichir.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 110-111

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/31/acvatot-la-provocarile-actuale-din-domeniul-constructiilor-raspundem-prin-noi-investitii-si-solutii-inovatoare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.