«

»

COMINCO OLTENIA SA: Pas cu pas, ca echipa, prin munca asidua, profesionalism si determinare

Share

 

Cat de mult se poate spune despre activitatea unei companii de constructii intr-un context de criza majora, cand ai la dispozitie mai putin de 500 de cuvinte? Ei bine, destul de multe ganduri, planuri, realizari, sperante si proiecte se pot concentra in aceasta mana de vorbe, cu conditia ca interlocutorul sa aiba o viziune de ansamblu, subiecte de impartasit si neaparat abilitati de rezumare.

In mai putin de 500 de cuvinte, dl Florin Rusu, directorul general al Cominco Oltenia SA (companie cu o evoluţie constanta de la infiinţare – la sfarşitul anilor 1990 – si pana azi, o cifra de afaceri de peste 42 de ori mai mare, proiecte de anvergura sau foarte complexe in portofoliu si certificari care i-au adus, toate la un loc, recunoaştere internaţionala), ne impartaseste o stare de fapt, o varianta de raspuns la criza cu eficienta dovedita, dar si o emotie in care si noi ne recunoastem.

 

Revista Constructiilor: Cum ati reusit sa treceti peste perioada pandemiei?

Florin Rusu: In principiu prin munca, dar cu dificultati inerente in privinta organizarii santierelor si, evident, cu costuri suplimentare.

 

Revista Constructiilor: Care sunt principalele probleme pe care le intampinati in activitatea curenta?

 Florin Rusu: Cea mai mare problema in acest moment o constituie forta de munca dedicata meseriilor din activitatea de constructii. Nu putem spune ca ne lipseste, dar este din ce in ce mai rarefiata. Va trebui ca in viitorul apropiat sa ne axam mai mult pe colaboratori capabili sa preia in subantrepriza o parte din lucrari, cu precadere cele superspecializate. O alta problema o reprezinta instabilitatea preturilor si termenele mari in aprovizionare la unele laminate din otel.

 

Revista Constructiilor: Ce v-a adus 2022? Ce proiecte ati realizat? Cu ce ganduri incheiati acest an?

Florin Rusu: Anul 2022 ne-a adus in primul rand clienti noi, clienti foarte exigenti din randul multinationalelor, care ne obliga din punct de vedere profesional sa pastram stacheta cel putin la nivelul de pana acum. Un contract pe care l-am incheiat cu succes si unde am facut o impresie foarte buna (o dovedesc documentele, nu este vorba de lipsa de modestie) este cel de pe santierul TOGG din Gemlik, Turcia. Un alt contract ce este inca in desfasurare, dar cu care sunt sigur ca ne vom mandri in anii urmatori, il reprezinta un siloz de cenusa cu un diametru de 12,7 m, o inaltime de aproape 40 m si un volum total de aproape 4.500 mc. Este o lucrare speciala executata cu cofraj glisant. Pentru realizarea acestui siloz sunt necesare peste 450 tone armatura, 620 mc beton, iar lucrarile efective privind glisarea au durat 15 zile non-stop!

Primul gand care imi vine in minte acum, la sfarsit de an, este PACE, in rest… sa avem sanatate, ca „bucurosi le-om duce toate”! Si cand spun „sa avem sanatate”, ma gandesc in primul rand la colectivul extraordinar al acestei firme, alaturi de care, prin munca asidua, profesionalism si determinare, reusim sa construim cu succes pentru clientii nostri de mai bine de douazeci de ani. Le multumesc tuturor si ii asigur ca numai impreuna putem razbi mai departe. Le multumesc de asemenea clientilor nostri, pentru increderea pe care ne-o acorda in continuare, dar si furnizorilor, subcontractorilor si colaboratorilor care ne sprijina.

 

Revista Constructiilor: Ce planuri si dorinte aveti pregatite pentru urmatorul? Ce proiecte veti derula in 2023?

Florin Rusu: Avand in vedere contextul geopolitic actual, e greu sa ne facem planuri marete! Ne gandim in primul rand si din nou la pace, avem nevoie cu totii de mai multa liniste, siguranta si stabilitate financiara, atat in familie cat si la locul de munca. Acelasi context, precum si instabilitatea preturilor, inflatia incontrolabila de la nivelul nostru ne determina la prudenta in a contracta lucrari ce presupun durate mari de realizare. Preferam lucrari mai mici unde avem o vizibilitate acceptabila si un control mai bun asupra cheltuielilor. Pas cu pas…

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 26-27

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/31/cominco-oltenia-sa-pas-cu-pas-ca-echipa-prin-munca-asidua-profesionalism-si-determinare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.