«

»

CONECO ROMANIA: protectia la foc a parcarilor tip “multi-level parking” din Bucuresti

Share

Bucurestiul este cunoscut, printre altele, pentru numarul insuficient al locurilor de parcare, locuitorii posesori de autoturisme fiind nevoiti sa caute un loc de parcare timp minute sau ore in sir.

Principala solutie a autoritatilor in rezolvarea acestei probleme a devenit construirea de parcari auto tip multi-level supraterane, realizate pe structuri metalice – o solutie aleasa in detrimentul parcarilor subterane, datorita costurilor de construire mai reduse dar si pentru ca, in acest fel, se poate asigura un numar mai mare de locuri de parcare.

In ceea ce priveste protectia anticoroziva si protectia la foc necesare confectiei metalice a unei asfel de parcari, lucrurile stau foarte simplu. Se stabileste sistemul de termoprotectie concomitent cu cel de protectie anticoroziva, astfel incat, pe durata de viata a intregii constructii, elementele metalice sa nu fie degradate din cauza fenomenului natural de coroziune.

 

Este foarte important ca aceste operatiuni sa fie efectuate de o COMPANIE AUTORIZATA care sa cunoasca standardele si normativele in vigoare privind tratarea metalelor.

In aceasta faza incipienta a lucrarii, prin alegerea sistemelor anticorozive potrivite pentru mediile agresive in care sunt amplasate structurile metalice, se poate evita aparitia costurilor suplimentare, a intarzierilor in graficele de executie si, de aici, a eventualelor penalitati sau chiar a blocarii bugetelor.

CONECO ROMANIA are in portofoliu 5 parcari supraetajate numai in Bucuresti, urmand sa semneze, in perioada urmatoare, alte 3 noi contracte de acest tip, asigurand stabilitatea structurii in caz de incendiu.

Lucram indeaproape cu proiectanti de structura si project manageri pentru alegerea celor mai bune sisteme atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar. Incercam sa venim cu solutii integrate care sa le ofere clientilor nostri siguranta calitatii materialelor si a punerii in opera, durabilitate, garantie extinsa si avizare tehnica.

Un ultim aspect care trebuie luat in considerare, in astfel de situatii, il reprezinta finisajul vopsitoriei. Toata structura unei parcari ramane la vedere pentru o perioada indelungata. Este lesne de inteles ca lucrarile noi de constructii au nevoie de un aspect estetic deosebit, astfel incat, prin acestea, sa revitalizam spatiul urban.

Pentru realizarea unei lucrari de vopsitorie de calitate, in special a structurilor metalice care, de cele mai multe ori, prezinta defecte / puncte de rugina / suprafete neregulate, personalul calificat trebuie sa aiba experienta vasta, iar materialele utilizate sa fie premium.

Un exemplu edificator in portofoliul CONECO ROMANIA, in acest sens, il reprezinta lucrarea de vopsitorie a arcelor de la fatada principala a Aeroportului Ghimbav – Brasov.

Nivelul cerintelor privind calitatea finisajului in cadrul acestui proiect a fost printre cele mai ridicate din ultimii ani, iar graficul de executie impunea finalizarea lucrarilor pe vreme foarte rece, in timp record.

 

CONECO ROMANIA – Strapungerile elementelor de instalatii prin peretii antifoc

Parte din protectia pasiva la foc in cadrul cladirilor rezidentiale si industriale consta in compartimentarea sau partitiile antifoc. Acestea sunt ansamble intr-o constructie, dispuse fie vertical (pereti), fie orizontal (plansee), care formeaza o bariera impotriva propagarii focului, permitand, astfel, evacuarea in siguranta si interventia pompierilor.

In general, astfel de compartimentari sunt strapunse de trasee de instalatii, conducte si cabluri, care diminueaza integritatea si izolarea la foc.

Pe de alta parte, intre elementul vertical de compartimentare si cel orizontal apare adesea  un rost de dilatatie, caz in care trebuie avut in vedere sa fie suportate deplasarile elementelor iar, in cazul unui incendiu, focul sa nu se propage prin golurile provocate.

Aceste „puncte” de slabiciune ale partitiilor nu trebuie neglijate sau subestimate intrucat, in cazul unui incendiu, ele vor provoca cresterea intensitatii si a temperaturii acestuia, pana la afectarea intregii cladiri.

In functie de tipul elementului strapuns (perete rigid, perete flexibil sau planseu), tipul si dimensiunea elementului care strapunge (cabluri, tevi de plastic, tevi metalice, elemente metalice, tubulaturi, izolate termic sau nu etc.), rezistenta la foc solicitata prin proiect, dimensiunile golului ce trebuie matat, se stabileste, de catre echipa competenta, cea mai potrivita solutie de protectie la foc din punct de vedere tehnic si economic.

 

CONECO ROMANIA a executat, pana in prezent, matarile antifoc pentru cladiri ca Stadionul Ghencea, Stadionul Giulesti, Hotel Novotel, Hotel Mercure din Bucuresti, Sala Polivalenta din Oradea, Bazinul de inot din Drobeta Turnu-Severin, Fabrica de amidon din Medgidia, Halele CTP, mall-urile Value Center si multe alte proiecte de anvergura, dar si pentru cladiri de birouri sau hale industriale.

 

Mai multe informatii puteti afla contactandu-ne prin e-mail la adresa: marketing@coneco.ro sau la telefon: +40-741.265.077.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 56-57

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/31/coneco-romania-protectia-la-foc-a-parcarilor-tip-multi-level-parking-din-bucuresti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.