«

»

DEFLAMMO: Solutii Complete pentru Protectia Activa la Incendiu

Share

 

DEFLAMMO Fire Protection, membra a AVITECH Group, este o companie specializata in furnizarea de solutii complete si servicii pentru protectia impotriva incendiilor. Datorita experientei si specializarii personalului, compania isi propune sa devina unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de protectie impotriva incendiilor de pe piata din Romania. Viziunea companiei este sustinuta si de parteneriate cu producatori top din industrie si de dorinta de a fi la curent cu noile tehnologii, astfel incat clientii sa beneficieze de cele mai sigure solutii.

Compania noastra detine toate certificarile de proiectare, executie si mentenanta pentru instalatiile de protectie la incendiu. Sistemele de stingere sunt prima linie de aparare impotriva incendiilor si a riscurilor asociate. lar aceasta deoarece lupta cu incendiul intotdeauna este contra cronometru. Sistemele de protectie la incendiu sunt adesea expuse fluctuatiilor de temperatura, prafului si murdariei, precum si uzurii generale, factori ce le pot afecta functionalitatea.

 

Preventie

Prevenirea incendiilor include activitati precum cercetarea cauzelor ce provoaca incendii, educarea publicului (prin cresterea gradului de constientizare) cu privire la pericolele de incendiu si dotarea cladirilor cu echipamente care sa minimizeze efectele unui incendiu. Cresterea gradului de intelegere a cauzelor care pot provoca un incendiu, precum si instruirea oamenilor pentru a reactiona corespunzator in astfel de situatii, sunt esentiale.

 

Detectie

Siguranta la incendiu incepe odata cu detectarea si localizarea sursei de ardere. Detectarea, semnalizarea si avertizarea timpurie vor mari viteza de reactie, inainte ca focul sa se instaleze si sa blocheze caile de acces sau sa ingreuneze evacuarea. De la detectie punctuala sau cu senzori IR si UV pana la detectie timpurie prin aspiratie sau cu camere video, va oferim o gama extinsa de solutii care sa indeplineasca cerintele multor aplicatii.

 

Alarmare

Integrarea sistemului de alarma la incendiu cu cel de adresare publica si alarmare vocala (PA/VA) simplifica mult procesul de evacuare a cladirii.

 

Evacuare

In general, oamenii nu stiu ce sa faca in cazul unei evacuari de urgenta, iar in eventualitatea unui incendiu elementele de siguranta si indicatoarele de evacuare sunt cruciale.

 

Limitare

Cortinele antifoc sunt integrate cu sistemul de alarma la incendiu si se deschid prin cadere gravitationala, permitand proiectarea de spatii generoase. Usile antifoc pot fi batante, culisante, rulou si sunt special construite pentru a preveni extinderea focului si a fumului.

 

Ventilatie

Scopul procesului de desfumare este de a asigura conditiile de evacuare a utilizatorilor si de a permite masurile de interventie asupra incendiului.

 

Stingere

Portofoliul complet de sisteme profesionale impotriva incendiilor pentru protectia incaperilor cuprinde solutii cu agenti de stingere naturali sau chimici, solutii combinate gaz/apa, precum si solutii cu apa pulverizata.

  • Stingere cu OxyReduct – Daca sistemele conventionale de protectie la incendiu sunt pasive, sistemul OxyReduct de la Wagner, certificat Vds, impiedica dezvoltarea unui incendiu prin introducerea unei cantitati de nitrogen (azot) in zona protejata.
  • Stingere cu gaze inerte – Aceste sisteme constituie si ele o categorie speciala de stingere, folosita cu precadere in zonele in care exista numeroase echipamente electrice, menite sa asigure functionarea neintrerupta a organizatiei (data center, camere tehnice, centrale de comunicatii, tablouri electrice etc.), dar, la fel de bine, si in biblioteci, arhive, muzee, galerii de arta.
  • Stingere cu apa – Instalatiile cu sprinklere reprezinta solutii folosite pentru detectarea si stingerea incendiilor in stadiu incipient, cu excelente proprietati de racire, ideale pentru incendii de tip A (textile, lemn, si alte materiale combustibile).
  • Stingere cu ceata de apa – Stingerea incendiului este rezultatul efectelor de racire si de reducere a continutului de oxigen pe care ceata de apa le are asupra focarului.

 

Pentru intreaga noastra gama de solutii si servicii, vizitati  www.deflammo.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 62-63

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/31/deflammo-solutii-complete-pentru-protectia-activa-la-incendiu/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.