«

»

INOVECO: Saltele geosintetice CONCRETE CANVAS® 

Share

 

In anul 2004, in timp ce studiau ingineria la Universitate, doi studenti din Marea Britanie au inventat un adapost gonflabil, cu instalare rapida, pentru situatii de urgenta. Adapostul era realizat dintr-un interior gonflabil din plastic si un strat exterior din geotextile umplute cu beton.

 

In 2009, cei doi tineri inventatori, William Crawford si Peter Brewin, dupa ce au descoperit lipsa produselor din beton ca alternativa in aplicatiile de control erozional de pe piata de constructii civile, au decis sa inceapa productia comerciala a geotextilelor umplute cu beton, care initial fusesera create pentru utilizarea ca strat exterior al adaposturilor gonflabile.

 

Concrete Canvas®, primul material de acest tip, este exportat de la baza de productie a firmei din Tara Galilor in peste 80 de tari din intreaga lume. Organizatia internationala de standardizare ASTM i-a acordat propria clasificare/denumire, aceea de GCCM – Geosynthetic Cementitious Composite Mat (Material Geosintetic Compozit cu Ciment).

 

 

Cele mai recente solutii pentru control erozional si impermeabilizare

 

GCCMs (Materialele Geosintetice Compozite cu Ciment) sunt utilizate cu preponderenta pentru control erozional, ca inlocuitor direct al betonului turnat, pulverizat sau al prefabricatelor, la aplicatii care includ impermeabilizarea canalelor, protectia pantelor si lucrari de remediere.

Produsele GCCM cuprind o structura tridimensionala din fibre umpluta cu un amestec de ciment uscat, avand la partea superioara un filtru hidrofil, iar la partea inferioara, un film polimeric etans la apa. Produsele GCCB au fost create pentru utilizarea in aplicatiile de impermeabilizare a lagunelor, rezervoarelor si ca impermeabilizare secundara. Ambele tipuri de materialesunt flexibile, se livreaza in role usor manevrabile, si se intaresc dupa hidratare, formand un strat subtire de beton.

Popularitatea acestor produse, ca alternativa la solutiile clasice din diverse domenii, este in crestere. Materialele livrate in role permit o instalare rapida, usoara si sigura in comparatie cu variantele clasice. Flexibilitatea produselor inainte de hidratare confera capabilitatea mularii pe profilul suprafetei de lucru, putandu-se astfel utiliza intr-o gama variata de aplicatii. Instalarea rapida are ca rezultat economii de timp pe santier si reducerea costurilor. De asemenea, materialele sunt considerabil mai prietenoase cu mediul inconjurator decat betoanele traditionale. Amestecul special de beton are o rezerva de alcalinitate si o rata de spalare scazute, care ii confera sigu ranta pentru utilizarea in cursurile de apa active si in zonele sensibile din punct de vedere ecologic. Solicitarile de logistica sunt reduse drastic, fapt care conduce la o reducere substantiala a emisiilor de carbon in comparatie cu alternativele existente.

 

Pentru mai multe informatii despre produsele si aplicatiile Concrete Canvas® vizitati www.concretecanvas.com si contactati Inoveco SRL la geo@inovecoexpert.ro.

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag.12-13

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/31/inoveco-expert-saltele-geosintetice-concrete-canvas/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.