«

»

SYSCAD SOLUTIONS: UNICONTROL – solutii de ghidare a utilajelor in constructii 

Share

 

UNICONTROL este o companie daneza, infiintata in 2018, specializata in proiectarea si realizarea sistemelor 3D de ghidare pentru utilajele de constructii precum buldoexcavatoare, incarcatoare frontale si, in curand, sisteme similare vor fi disponibile si pentru autogredere.

Deviza UNICONTROL este „Simplitate in controlul utilajelor!”

La ora actuala, UNICONTROL are o retea de dealeri in peste 20 de tari si peste 800 de sisteme 3D instalate pe utilaje in toata lumea.

In cooperare cu contractorii din domeniul constructiilor, UNICONTROL a dezvoltat un sistem de control tridimensional al utilajelor caracterizat de o utilizare usoara, interfata intuitiva si un pret rezonabil.

Sistemele de control 3D al utilajelor de constructii realizate de UNICONTROL sunt dezvoltate in permanenta, pe baza feedback-ului utilizatorilor, asigurand toate functiile necesare unei utilizari facile si inteligente, generand productivitatea si permitand operatorului sa realizeze operatiile intr-un mod simplu, rapid si intuitiv.

 

Paleta de sisteme dezvoltate de UNICONTROL cuprinde sisteme de ghidare 3D pentru: mini incarcatoare

  • buldozere
  • excavatoare
  • incarcatoare frontale cu cupa

 

Sistemul de ghidaj 3D automat al utilajelor de constructii este constituit din:

  • senzori – montati pe bratele utilajului, pe cupa/lama, pe articulatie etc.;
  • tableta – montata in cabina utilajului;
  • antenele GNSS – montate pe cabina utilajului;
  • unitatea de control – montata in cabina utilajului;
  • software cloud – solutie performanta in transmiterea si realizarea proiectelor.

 

Senzorii

Senzorii dezvoltati de UNICONTROL transmit continuu informatia, pastrand acuratetea procesului de lucru si informand rapid utilizatorul despre orice schimbare a pozitiei bratelor, utilajului sau cupei. Senzorii acopera toate miscarile utilajului: miscarile bratului, ale cupei, ale lamei, rotirea utilajului sau cupei/ lamei, inclinari etc. Unicontrol3D suporta toate tipurile de excavatoare (swing boom, dual boom, tilt rotator etc.), buldozere, miniincarcatoare cu lama, incarcatoarele cu cupa frontala, senzorii fiind dedicati fiecarei componente. Pantele si adancimile sunt actualizate in mod continuu, rezultand un proces de lucru rapid si precis.

 

Antenele GNSS

Dotat cu un receptor GNSS cu doua antene, Unicontrol3D asigura pozitionarea in timp real, rapid si fara erori, crescand productivitatea.

 

Tableta

Prin intermediul tabletei utilizand sistemul de operare Android, cu conexiune wireless si ecran de tip touch-screen, Unicontrol3D asigura un flux de lucru intuitiv, rapid si flexibil.

Interfata simpla permite accesarea facila a meniurilor si a datelor proiectului – cu doar cateva atingeri ale ecranului, utilajul este gata pentru realizarea proiectului dorit. Avand astfel tot proiectul la dispozitie si toata tehnologia necesara, tableta cu capacitate de conectare wireless este construita pentru o viata de lunga durata in santier.

 

Fluxul de date

Gratie solutiei software bazate pe cloud, utilizatorul poate incarca fisierele proiectului si poate partaja si actualiza datele acestuia. Posibilitatea de a transfera datele intre utilaj si statiile de lucru ale proiectantului in timp real garanteaza accesul facil la proiectul actualizat, indiferent de locul in care se desfasoara lucrarile.

 

Beneficiind de instalare si calibrare simpla, echipamentele Unicontrol3D reprezinta o alegere fiabila pentru orice contractor din domeniul constructiilor civile si industriale. Prin intermediul retelei de statii permanente SysCADRTK.ro, utilizatorii solutiilor UNICONTROL primesc corectii in timp real, fara a fi nevoie sa achizitioneze echipamente suplimentare destinate utilizarii ca sistem de baza pentru transmiterea corectiilor de pozitionare in timp real.

 

Experienta de 20 de ani in domeniul masuratorilor terestre si pozitionarii in timp real a SysCAD Solutions srl, in calitate de distribuitor autorizat al UNICONTROL, garanteaza obtinerea rezultatelor dorite utilizand sistemele Unicontrol3D pe utilajele de constructii.

 

Uram tuturor partenerilor si clientilor nostri Sarbatori fericite si un calduros La Multi Ani!

 

Pentru orice detalii, va invitam sa ne contactati prin intermediul siteului nostru: www.cadsolutions.ro, la e-mail: office@cadsolutions.ro sau telefon: 031 103 53 48, 031 103 53 49 si fax 021 332 66 40.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 94-96

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/31/syscad-solutions-unicontrol-solutii-de-ghidare-a-utilajelor-in-constructii-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.