«

»

TOTAL BUSINESS LAND: 8 ani de crestere continua si evolutie in trend cu nevoile de dezvoltare ale Romaniei: cadastrul general, investitiile in infrastructura, mediu, debirocratizare, transformare digitala, consultanta pentru proiecte cu fonduri europene

Share

 

Total Business Land aniverseaza la inceputul lui 2023 8 ani de crestere continua sub toate aspectele: ca structura, cifra de afaceri, numar de angajati, extindere teritoriala, linii de business.

Compania a devenit mai complexa sub aspectul structurii sale, constituind in prezent un grup de firme fondate in jurul entitatii initiale impreuna cu o serie de noi companii partenere, reunite generic sub umbrela „TBL Grup”. TBL Grup este, la momentul actual, un grup de 5 companii cu 15 linii de business, 12 birouri teritoriale, 700 de angajati si o cifra de afaceri de 38 milioane de lei (noiembrie 2022).

Cifra de afaceri a inregistrat o crestere de 135% anual, profitul fiind reinvestit an de an, de la infiintarea firmei pana in prezent.

 

Aflata intr-o continua expansiune teritoriala de la fondarea sa, compania desfasoara proiecte in toate judetele tarii, avand centre de coordonare regionale in toate orasele importante – Alba Iulia, Bucuresti, Oradea, Timisoara, Iasi, Cluj, Sibiu, Deva, precum si o serie de birouri teritoriale in orase mai mici, dar importante ca pozitionare pentru proiectele in derulare: Sebes, Campeni, Zalau, Abrud.

 

Cele 15 linii de business dezvoltate pana in prezent reflecta viziunea Total Business Land de a contribui, prin expertiza sa, la construirea unei Romanii moderne, cu o infrastructura care sa o aseze pe locul sau binemeritat la nivel european si global; astfel, domeniile de activitate au crescut si s-au diversificat in trend cu nevoile de dezvoltare ale Romaniei: cadastrul general, investitiile in infrastructura, consultanta de mediu si patrimoniu pentru investitii, debirocratizarea si transformarea digitala, consultanta pentru proiecte cu fonduri europene. Toate aceste linii de business si proiectele derulate in cadrul lor inseamna provocari noi si oportunitati de crestere pentru fiecare dintre angajati. TBL Grup beneficiaza de o echipa pluridisciplinara, aflata in continua dezvoltare, de specialisti in topografie si cadastru, analisti GIS, specialisti in proiectare, urbanism, mediu, arheologie, resurse naturale, imbunatatiri funciare, servicii digitale, constructii civile, industriale, infrastructura, experti in consultanta pentru scrierea si implementarea de proiecte cu fonduri europene.

 

In ultimii ani, proiectele desfasurate au cunoscut un grad ridicat de varietate si detaliere, de la scara mai mica a obiectului de arhitectura si instalatiilor aferente pana la scara mai mare a orasului sau a dezvoltarii regionale prin implementarea proiectelor de urbanism, cadastru sistematic si general sau infrastructura rutiera. O provocare recenta este implicarea in executia Autostrazii A7, lotul 1: Dumbrava – Mizil, care a presupus crearea unei echipe crossdepartamentale cu un nivel ridicat de expertiza.

Inceperea lucrarilor de executie la Autostrada A7, lot 1 (noiembrie 2022)

 

Proiectele de cadastru general – desfasurate in 30 de judete in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara – reprezinta cea mai importanta activitate ca acoperire teritoriala, pondere in cifra de afaceri si resurse umane implicate. Compania implementeaza un sistem de management specific pentru aceste proiecte, volumul mare de date necesar a fi colectate si procesate impunand folosirea de tehnologii hardware si software foarte avansate.

 

TBL Grup dezvolta o serie de produse si servicii digitale lucrand indeaproape cu clienti publici si privati care isi doresc sa isi optimizeze activitatea si sa evolueze corelat cu tendintele actuale de debirocratizare si transformare digitala. Cadastrul digital, Planul de Urbanism General digital, Smart Land Management, Registrul electronic sunt solutii care ofera functii avansate de gestionare a bazelor de date urbane necesare in planificarea urbana si dezvoltarea teritoriala, dar si solutii de simplificare si gestionare eficienta a documentelor, arhivare, cautare, raportare si urmarire a fluxului de intrari si iesiri din registratura, servicii pentru cetateni direct din website-ul institutiei.

 

Cadastrul digital este prima aplicatie de pe piata dedicata exclusiv primariilor si adaptata nevoilor acestora. Cu o interfata prietenoasa, aplicatia pune la dispozitie o baza de date si o harta digitala ce permite cautarea si localizarea facila a proprietatilor dintr-o unitate administrativa. Pe langa simplificarea fluxurilor de lucru, aceste aplicatii contribuie la imbunatatirea relatiei dintre cetateni si institutii.

 

Departamentul de Mediu a cunoscut o dezvoltare continua din 2015 pana in prezent, oferind, prin expertii sai, servicii de elaborare a studiilor de fundamentare de mediu si a Raportului de Mediu SEA (Evaluarea Strategica de Mediu) pentru 8 Planuri Urbanistice Generale; servicii de consultanta si asistenta tehnica pentru elaborarea RIM (Raportul privind impactul asupra mediului), EA (evaluare adecvata); modelarea dispersiei poluantilor in atmosfera si modelarea emisiilor de zgomot asociate etapelor de executie si operare in coordonarea pentru Proiecte de Infrastructura Mare: 15 noduri rutiere, 3 drumuri expres, 4 autostrazi; servicii de consultanta si asistenta tehnica pentru dezvoltarea unei metodologii unitare pentru reglementarea si monitorizarea activitatilor de depozitare a deseurilor rezultate din industria extractiva in etapa de monitorizare a implementarii Directivei Europene Extractive Waste Directive la nivelul celor 28 de state membre; servicii de consultanta si asistenta tehnica pentru dezvoltarea unei metodologii unitare de evaluare a riscurilor de mediu asociate proiectelor din industria extractiva; monitorizarea factorilor de mediu in etapele de operare pentru amplasamente ale Sucursalei Regionale Transport Feroviar de Calatori Bucuresti, Societatii de Transport Bucuresti SA (fost RATB); monitorizarea factorilor de mediu post constructie a unor proiecte de infrastructura mare Autostrada A1 Lot 3 si Servicii de monitorizare a biodiversitatii pentru proiectul ”Dezvoltarea pe teritoriul Romaniei a Sistemului National de Transport Gaze Naturale pe coridorul Bulgaria – Romania – Ungaria – Austria” – Lot 2; servicii de consultanta si asistenta pentru reglementare de mediu si scoaterea definitiva din fondul forestier national a suprafetelor de teren necesare extinderii unor exploatari de agregate si roci minerale.

 

 

Departamentul Patrimoniu ofera servicii de logistica arheologica pentru proiecte de evaluare teoretica, diagnostic arheologic intruziv, supraveghere arheologica si cercetare arheologica preventiva, in domeniul infrastructurii rutiere, infrastructurii de transport gaz, infrastructurii pentru retelele de apa si canalizare si infrastructurii pentru retele electrice si fibra optica, precum si in domeniul dezvoltarii proiectelor imobiliare. In perioada 2017–2022, in parteneriat cu prestigioase institutii muzeale, Departamentul Patrimoniu a realizat 67 de contracte pentru lucrari de arheologie si are alte 14 in curs de livrare. Pentru domeniul studii istorice de fundamentare urbanism au fost finalizate 12 contracte si 9 sunt in curs de livrare.

 

Intre liniile de business demarate in anul 2022 se numara exploatarea de resurse minerale, TBL Grup propunandu-si sa devina principalul furnizor de materii prime pentru marile lucrari de infrastructura din Romania: autostrazi, drumuri expres, cai ferate, imbunatatiri funciare, porturi si aeroporturi. Primul proiect in acest domeniu de activitate va fi Balastiera Lipanesti din judetul Prahova, careia i se adauga alte proiecte aflate in diferite stadii.

 

O alta activitate initiata de TBL Grup in 2022 este consultanta pentru proiecte cu fonduri europene. TBL Grup pune la dispozitie, din acest an, un pachet complet de servicii de consultanta pentru elaborarea proiectelor din fonduri guvernamentale si europene, oferind companiilor private si institutiilor publice posibilitatea de a-si reduce costurile legate de dezvoltare si a-si creste sansele de succes in obtinerea finantarilor. Echipa constituita in cadrul TBL Grup reuneste specialisti cu experienta de peste 12 ani in domeniul accesarii fondurilor europene, cu un know-how solid si solutii durabile, personalizate, adaptate fiecarui proiect. Garantia succesului este data, in primul rand, de capacitatea echipei de consultanti de a aplica masuri pentru evitarea blocajelor financiare si administrative. In prezent, echipa TBL Grup este implicata in elaborarea proiectelor pentru digitalizararea IMM-urilor, eficientizare energetica si dezvoltarea parcurilor fotovoltaice, managementul integrat al deseurilor, extinderea sistemelor de apa si canalizare.

 

Strategia TBL Grup este sa dezvolte acele directii de activitate in care exista o nevoie majora in Romania – cadastru general, proiectarea si executia de lucrari de constructii, infrastructura, imbunatatiri funciare, consultanta de mediu, digitalizare, arheologie si restaurarea patrimoniului, scrierea si implementarea proiectelor cu fonduri europene. TBL Grup se defineste ca o comunitate de specialisti care si-au reunit priceperea si expertiza pentru a contribui la dezvoltarea Romaniei.

 

TBL GRUP Strada Herastrau, Nr. 17, Bucuresti Strada Traian, Nr. 20, Alba Iulia, Alba Strada George Enescu, Nr. 18, Oradea, Bihor Tel: +40 318 600 316 Email: office@tblgrup.ro Web: www.totalbusinessland.ro/

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 198 – decembrie 2022, pag. 34-35

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/12/31/total-business-land-8-ani-de-crestere-continua-si-evolutie-in-trend-cu-nevoile-de-dezvoltare-ale-romaniei-cadastrul-general-investitiile-in-infrastructura-mediu-debirocratizare-transformare-digi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.