«

»

A 17-a Conferinta Dunareana – Europeana de Inginerie Geotehnica (17DECGE) – „Ingineria geotehnica europeana: Unitate si diversitate” – Bucuresti, 7-10.06.2023

Share

 

In perioada 7–10 iunie 2023, Societatea Romana de Geotehnica si Fundatii, cu sprijinul principalelor universitati tehnice din domeniu (Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea Politehnica Timisoara) si sub egida Societatii Internationale de Mecanica Pamanturilor si Inginerie Geotehnica (ISSMGE), are onoarea de a organiza, la Bucuresti, cea de-a 17-a editie a Conferintei Dunarene – Europene de Inginerie Geotehnica (https://17decge.ro/).

Tema Conferintei este una foarte larga si ofertanta: European Geotechnical Engineering – Unity and diversity (Ingineria geotehnica europeana – Unitate si diversitate), ilustrand reuniunea tarilor Dunarene, fiecare cu specificul sau, dar si gasirea unei cai catre practici unificate in contextul european.

 

Este a doua oara cand Romania organizeaza aceasta conferinta, dupa cea de-a 10-a editie, desfasurata in 1995, la Mamaia.

Obiectivele generale ale 17DECGE sunt diseminarea cunoasterii si a practicilor nationale catre toti actorii din domeniu, abordarea atat a subiectelor proprii cercetarii, cat si a celor practice, precum si a celor transdisciplinare si asigurarea unui forum de discutii pentru toti specialistii. Sunt propuse teme diverse si interesante (https://17decge.ro/about-the-conference/#topics), ce vor fi prezentate in sesiuni plenare si de discutii (https://17decge.ro/about-the-conference/#program), ca si la expozitia tehnica adiacenta.

 Subiectele conferintei cuprind tematicile clasice legate de investigarea geotehnica si modelarea terenului, proiectarea geotehnica (inclusiv Eurocoduri), geo-hazarduri, geotehnica mediului, hidrogeologie si energie, precum si subiecte mai recente precum BIM in ingineria geotehnica, aplicatii ale inteligentei artificiale si invatare automata (machine learning), senzori si tehnici asociate, big data, tehnologii imagistice in ingineria geotehnica.

 

17DECGE va cuprinde si cea de-a 2-a editie a Simpozionului National de Geotehnica Mediului, acum cu participare internationala, pentru a sublinia importanta acestui subiect in prezent. Prima editie a acestui simpozion a avut loc la Bucuresti in iunie 2018, beneficiind de prezenta vicepresedintelui pentru Europa al ISSMGE de la acea data, prof. Mario Manassero, care a prezentat prestigioasa R. K. Rowe Lecture (On the fabric and state parameters of active clays for contaminant control).

Participantii vor avea prilejul de intalni personalitati marcante si recunoscute ale domeniului si de a audia conferinte sustinute de: dr. Marc Ballouz – presedinte ISSMGE, prof. Lyesse Laloui – vicepresedinte pentru Europa al ISSMGE (EPFL Elvetia), prof. Mario Manassero – fost vicepresedinte pentru Europa al ISSMGE (Politecnico Torino, Italia), prof. Ivan Vanicek – fost vicepresedinte pentru Europa al ISSMGE (Czech Technical University, Praga, Rep. Ceha), prof. Abdelmalek Bouazza – fost presedinte al TC215 al ISSMGE, care va sustine a 3-a Conferinta R. K. Rowe Lecture (Monash University, Australia), prof. Dietmar Adam (TU Viena, Austria), ing. Adriaan van Seters – presedinte CEN TC 250/SC7 (Fugro, Regatul Țarilor de Jos). Detalii despre invitati pot fi gasite pe website (https://17decge.ro/about-the-conference/#keynote-speakers).

Programul include sesiuni plenare pe subiectele de interes major si sesiuni de discutii paralele, in care vor fi prezentate lucrari de actualitate in domeniu, inclusiv aspecte legate de noile Eurocoduri revizuite. Lucrarile deja trimise sunt in prezent in curs de recenzie de catre un Comitet stiintific international prezidat de prof. Irina Lungu (Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi, presedintele Filialei Iasi a SRGF), vicepresedinte fiind conf. Nicoleta Ilies (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, presedintele Filialei Cluj a SRGF). Comitetul cuprinde membri internationali marcanti pentru domeniu, reprezentanti ai tarilor Dunarene membre ale ISSMGE, precum si reprezentanti nationali (https://17decge.ro/about-the-conference/#comittees).

Organizarea evenimentului este asigurata prin efortul comun al filialelor SRGF.

 

In ziua de 10.06.2023 vor fi organizate vizite tehnice, dintre care este deja in pregatire o vizita la Podul de peste Dunare de la Galati, si alte cateva sunt in stadiul de propunere.

Pe parcursul celor 2 zile de conferinta se va desfasura si o expozitie tehnica ce va oferi companiilor din tara si de peste hotare ocazia de a-si expune produsele, realizarile, tehnologiile si de a discuta cu participantii.

 

Ne sunt deja alaturi mai multi sponsori ai evenimentului, altii sunt in curs de contractare sau finalizare a sponsorizarii. Le multumim tuturor pentru sprijin si invitam si alte companii din domeniu sa ni se alature in organizarea acestui eveniment international cu traditie. Detalii despre pachetele de sponsorizare pot fi gasite pe website (http://17decge.ro/sponsorship/#packages). Sunt acordate reduceri pentru membrii colectivi ai SRGF si pot fi configurate si pachete personalizate.

 

Conferinta va avea loc la Centrul de Congrese al Hotelului Ramada Parc (Str. Poligrafiei 3-5, Sector 1, Bucuresti), sala Terra Grand Ballroom (cu o capacitate de max. 400 de persoane si posibilitatea de a fi divizata in mai multe sali pentru sesiunile paralele).  Locatia ofera si un spatiu generos pentru expozitia tehnica si pauzele de cafea si pranz, receptia de bun venit si dineul de gala.

Taxele de participare au fost deja publicate si a inceput inregistrarea, fiind acordate reduceri pentru membrii ISSMGE si pentru inregistrari „early bird”. De asemenea, membrii SRGF beneficiaza de taxe speciale care le-au fost comunicate.

 

Speram sa avem o foarte buna reprezentare a ingineriei geotehnice din Romania la acest eveniment international de prestigiu, atat pe plan tehnic, cat si stiintific, precum si al companiilor din domeniu.

 

Va asteptam sa intrati pe website-ul conferintei pentru mai multe detalii (https://17decge.ro/about-the-conference/) si va invitam sa participati in 7–10 iunie 2023!

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 200 – martie 2023, pag. 56-57

 

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/03/15/a-17-a-conferinta-dunareana-europeana-de-inginerie-geotehnica-17decge-ingineria-geotehnica-europeana-unitate-si-diversitate-bucuresti-7-10-06-2023/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.