«

»

Evenimente viitoare in planul de activitate al Asociatiei Romane a Geosinteticelor

Share

In data de 2 februarie 2023 a avut loc, in sistem online, sedinta Adunarii Generale a membrilor Asociatiei Romane a Geosinteticelor (ARG). Sedinta legal constituita – cu majoritatea membrilor prezenti – a avut ca principale subiecte pe ordinea de zi aprobarea raportului de activitate pe anul 2022 si propunerea planului de activitate pe anul 2023.

 

Sunt mai multe evenimente notabile pe care Consiliul Director al Asociatiei Romane a Geosinteticelor si le-a propus, si au fost aprobate in Adunarea Generala din 2 februarie 2023:

 

IGS Educate the Educators

Este un eveniment organizat cu sprijinul International Geosynthetics Society (IGS), avand ca scop promovarea materialelor geosintetice in randul cadrelor didactice, fara conditia ca acestea sa fie membre ale ARG/IGS.

Negocierile pentru gazduirea acestui eveniment au inceput inca din anul 2019, cu dorinta de a fi organizat in sistem fizic dar, din cauza pandemiei, ne-am reorganizat si mutat in sistem online. Dupa o lunga perioada de planificari si stabilire a programului, au fost invitati urmatorii lectori: Madalena Barroso (cercetator stiintific la Laboratorul National de Inginerie Civila, Portugalia), prof. dr. ing. Martin Ziegler (RWTH Aachen – Universitatea Tehnica din Renania de Nord-Westfalia), dipl. ing. Gerhard Bräu (Universitatea Tehnica din Munchen), ing. Pietro Rimoldi (Presedintele Comitetului Tehnic IGS pentru Consolidare), ing. Eric Blond (Presedintele Comitetului Tehnic IGS pentru Aplicatii Hidraulice).

Evenimentul IGS Educate the Educators se va desfasura in zilele de 9, 11 si 17 mai 2023, si are incluse, in cele 3 zile, cate 4 ore de prezentari, dar si discutii deschise pe mai multe teme, cum ar fi: utilizarea materialelor geosintetice pentru diferite functii – etansare, drenare si filtrare, armare -, inclusiv a pernelor, sau utilizarea acestor materiale pentru diverse aplicatii, precum depozite de deseuri si drumuri sau cai ferate.

Evenimentul se va desfasura exclusiv in limba engleza. Sunt asteptate cadre didactice din toate universitatile tehnice din tara si, pentru a facilita dialogul dintre cursanti si lectori, numarul participantilor este limitat la 30. La finalul evenimentului, toti cei prezenti vor primi o diploma de participare emisa de IGS si ARG.

 

Workshop GeoSint / Atelierul de Geosintetice ‘23

Dupa succesul primei editii desfasurate in satul Sohodol, com. Bran, jud. Brasov, la Pensiunea Bradul Inalt, in perioada 4-6 noiembrie 2022, era absolut fireasca decizia organizarii unei noi editii in anul 2023.

Daca la prima editie au fost 59 de participanti, numarul fiind limitat de posibilitatile de cazare, la editia din 2023 avem ca obiectiv sa ajungem la 100 de participanti, dintre care un numar semnificativ sa fie reprezentat de studenti, masteranzi si doctoranzi din toata tara. Cu sprijinul sponsorilor, vor fi acordate din nou cat mai multe burse de participare pentru tinerii interesati de utilizarea corecta a materialelor geosintetice.

 

GeoSint 2024 / Al 4-lea Simpozion National de Geosintetice

GeoSint este denumirea Simpozionului National de Geosintetice organizat de Asociatia Romana a Geosinteticelor in 3 editii: 1998, 2002 si 2007.

Reluarea traditiei organizarii acestui simpozion a fost unul dintre obiectivele presedintelui in exercitiu al ARG, dar nu era inca anticipata perioada propice organizarii. Din analiza calendarului evenimentelor majore organizate de IGS (12 ICG, Roma, 17-21 septembrie 2023, EuroGeo 8, Lille, 2025 si 13 ICG, Montreal, 2026), anul 2024 pare foarte potrivit pentru al 4-lea Simpozion National de Geosintetice.

Ne propunem sa organizam un eveniment cel putin la nivelul celei de-a 3-a editii din 2007, cu multe prelegeri invitate, sustinute de personalitati din domeniul geosinteticelor.

In scurt timp va fi organizata o prima intalnire intre membrii Consiliului Director al ARG si reprezentanti ai membrilor colectivi ai asociatiei, la care sunt invitati sa participe toti cei interesati sa promoveze materialele geosintetice. Scopul intalnirii este de a avea o prima evaluare a implicarii societatilor care activeaza in domeniu si, implicit, o planificare generala a simpozionului.

 

Asociatia Romana a Geosinteticelor are in vedere demararea diverselor alte actiuni si evenimente, dar care inca necesita anumite aprobari si vor fi facute publice in momentul definitivarii lor.

 

Autor: conf. univ. dr. ing. Ernest OLINIC – Presedinte al Asociatiei Romane a Geosinteticelor, Director Departament Geotehnica si Fundatii, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

 

 

  …citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 200 – martie 2023, pag. 58

 

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/03/15/evenimente-viitoare-in-planul-de-activitate-al-asociatiei-romane-a-geosinteticelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.