«

»

BETON ECOSERV: Fisurile in asfalt – probabil cea mai importanta cauza de deteriorare a asfaltului. Executie lucrari specializate de reparatii/colmatari la cald ale fisurilor din asfalt

Share

COLMATARE FISURI, MENTENANTA ASFALT

Asfaltul este cea mai raspandita metoda de acoperire a cailor de rulare.

Ca orice constructie, si acoperirea asfaltica este supusa uzurii naturale, dar mai ales uzurii de natura fizica si chimica, si drept urmare necesita lucrari de mentenanta periodica pentru pastrarea integritatii suprafetei si pentru prelungirea duratei de exploatare.

Aparitia fisurilor in asfalt este de obicei primul semn de incepere a deteriorarii. Vorbim de un fenomen natural de imbatranire a asfaltului sau de unul produs din cauza unor miscari ale stratului suport.

Lasate deschise, fisurile se largesc si, sub presiunea traficului, sub influenta apei si a altor substante ce patrund in ele, se pot transforma in gropi.

Repararea fisurilor intr-un stadiu incipient previne transformarea acestora in gropi si astfel se evita interventii reactive costisitoare cu utilaje mari si materiale specifice, blocari ale traficului etc..

Colmatarea fisurilor cu mastic bituminos este o operatiune mult mai simpla, cu impact minim asupra traficului si la costuri mai mici. In plus, pastrarea integritatii suprafetei de asfalt pentru o perioada mai lunga de timp nu reduce doar costurile, ci si impactul negativ asupra mediului prin micsorarea cantitatii de asfalt folosit intr-un anumit interval de timp.

BETON ECOSERV SRL executa lucrari specializate de reparatii/colmatari la cald ale fisurilor din asfalt, cu productivitate cuprinsa intre 800 si 10.000 ml/zi. Folosim utilajele specifice si mastic bituminos agrementat pentru drumuri publice, cu aderenta foarte buna la asfalt.

Fie mare, fie mic, proiectul dumneavoastra este tratat cu aceeasi atentie de catre noi!

Cu baza materiala si utilaje in Gorj si Ilfov, asiguram interventii rapide, eficiente si la costuri corecte.

 

CONSERVAREA SI REJUVENAREA  ASFALTULUI

RHiNOPHALT® este un tratament de intretinere preventiva pentru toate tipurile de  asfalt, pe baza de Gilsonite, produs de ASI Solutions Ltd. Are certificare BBA HAPAS si marcajul UKCA/CE. Se aplica prin pulverizare la rece si patrunde prin microfisuri si goluri interconectate pentru a forma o etansare rezistenta, tinand departe apa si incetinind procesul de imbatranire. Pana in prezent, peste 25 milioane mp de drumuri, parcari si aeroporturi au fost tratate cu RHiNOPHALT®, atat in Marea Britanie cat si in intreaga lume.

 • Sigileaza microfisurile
 • Reduce penetrarea apei,  sarurilor / contaminantilor
 • Creste rezistenta la uzura
 • Reduce semnificativ oxidarea bitumului
 • Reduce nevoia de interventie  reactiva
 • Beneficii operationale & de mediu

 

RHiNOPHALT® este cel mai bine utilizat ca masura preventiva de intretinere sau de protectie in cadrul unei strategii de gestionare a activelor pe termen lung, prelungind durata de viata a suprafetei asfaltului si intarziind nevoia de intretinere reactiva si reafacere cu pana la 5 ani /aplicare.

Poate fi aplicat noaptea, necesita o singura vizita la fata locului si nicio ingrijire sau remediere ulterioara. Ar trebui aplicat pe situri care sunt inca in stare rezonabila, de obicei cu 2 ani inainte de a fi necesara intretinerea reactiva. De exemplu, daca, pe baza cunostintelor locale, SMA incepe sa prezinte defecte dupa 10 ani, atunci cel mai bine este sa tratati pana in anul 8.

 

 

Beneficiile tratamentului protector-rejuvenator:

 • RHiNOPHALT®  incetineste procesul de imbatranire a suprafetei de asfalt tratate si, prin aceasta, prelungeste durata de viata, de obicei, cu 5 ani, inainte ca tratamentul sa redevina necesar.
 • Poate dubla durata de viata a asfaltului cu jumatate din cost, comparativ cu refacerea la suprafata. Studiile de caz au demonstrat o reducere a costurilor pe intreaga durata de viata: de pana la 30% a celor de intretinere si de 40% a interventiilor neplanificate.
 • Reduce cererea de intretinere reactiva (mai putine gropi) si reduce semnificativ FOD (Foreign Object Debris) pe aerodromuri.
 • Ofera o alternativa la „pansamentul” de suprafata, atunci cand aceasta nu este optiunea preferata.
 • Imbunatateste starea asfaltului fara modificari ale caracteristicilor suprafetei (aderenta, textura si zgomot).
 • Ofera 94% economii de CO2 in comparatie cu refacerea rutiera conventionala.
 • Creste gradul de retinere a agregatelor in covorul asfaltic.
 • Este mai rezistent la uzura decat bitumul nou.
 • Previne deteriorarile suplimentare ale suprafetei asfaltului.

 

 

BETON ECOSERV

office@rebeton.ro | www.rebeton.ro | 0733125410

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 201 – aprilie 2023, pag. 13

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/04/11/beton-ecoserv-fisurile-in-asfalt-probabil-cea-mai-importanta-cauza-de-deteriorare-a-asfaltului-executie-lucrari-specializate-de-reparatii-colmatari-la-cald-ale-fisurilor-din-asfalt/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.