«

»

Cea de a 31-a CONFERINTA NATIONALA AICPS – „Stil I Structura I Sustenabilitate” – 18-19 mai 2023

Share

Seriile de conferinte AICPS ofera inginerilor constructori (cu precadere celor proiectanti de structuri) o platforma de interactiune tehnica prin care pot prezenta, discuta si dezbate subiecte tehnice de interes si actualitate din intreaga sfera de activitate specifica proiectarii si executiei structurilor.

 

Conferinta Nationala AICPS din 2023, desfasurata sub titulatura „Stil | Structura | Sustenabilitate”, isi propune indeplinirea aceluiasi deziderat general, punand accent pe trei directii principale:

  • Patrimoniu si conservarea acestuia
  • Probleme generale si specifice referitoare la proiectarea structurilor
  • Sustenabilitate

 

Prin „Stil” se doreste abordarea unei tematici referitoare la Patrimoniu, urmarind existenta unor sesiuni tehnice dedicate inspectiei, evaluarii, expertizarii si consolidarii constructiilor cu importanta culturala/istorica sau constructiilor mai vechi, inzestrate cu sisteme structurale la care se aplica aceleasi principii ca in cazul celor de patrimoniu. În contextul in care anul acesta Timisoara are rolul de Capitala Europeana a Culturii, o astfel de tematica s-a considerat a fi extrem de adecvata.

 

Prin „Structura” se doreste, in mod evident, abordarea unor subiecte ce tin de probleme de ansamblu si de detaliu referitoare la comportarea si proiectarea structurilor, a sistemelor structurale, a componentelor structurale si nestructurale. Aceasta tematica vasta include toate tipurile de sisteme si materiale structurale utilizate in industria constructiilor noi sau existente, membrii AICPS fiind incurajati sa transmita spre publicare lucrari de interes din toate aceste arii de referinta.

 

Sustenabilitatea” in interpretarea ei de dezvoltare sustenabila, mentenanta, reconversie, eficienta, performanta si alte aspecte aplicabile industriei constructiilor reprezinta o directie de maxim si actual interes.

 

Locul de desfasurare:

Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara

Contact: office@aicps.ro31.aicps.ro

 

Tarife:

Inregistrare pana la data de 10.05.2023

  • 399 RON pentru membri AICPS
  • 599 RON pentru nemembri AICPS
  • 199 RON pentru studenti / doctoranzi

 

Inregistrare dupa data de 10.05.2023

  • 499 RON pentru membri AICPS
  • 749 RON pentru nemembri AICPS
  • 249 RON pentru studenti / doctoranzi

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 201 – aprilie 2023, pag. 42

 

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/04/11/cea-de-a-31-a-conferinta-nationala-aicps-stil-i-structura-i-sustenabilitate-18-19-mai-2023/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.