«

»

Cluster pRO-nZEB: Cultura nZEB vine la Timisoara

Share

In perioada 10-13 mai 2023 urmeaza sa ne intalnim la Timisoara, pentru a vorbi despre cultura nZEB, in cadrul Saptamanii nZEB TIMISOARA.

 

Saptamana nZEB TIMISOARA este organizata de Clusterul pRO-nZEB impreuna cu INCD URBAN-INCERC – parteneri in proiectul The nZEB Roadshow, coorganizatori fiind Asociatia PORTIC, Primaria Municipiului Timisoara si Universitatea Politehnica Timisoara.

 

Saptamana nZEB Timisoara este cea de-a 5a editie a nZEB Roadshow Romania, si cea care incheie proiectul nZEB Roadshow, care a reusit sa aduca laolalta actorii implicati in realizarea unui mediu construit durabil si sanatos.

Toti participantii, incluzand asociatii profesionale, administratie publica, ONG-uri, universitati, arhitecti, ingineri, auditori, producatori si distribuitori, vor fi provocati si de aceasta data la un dialog constructiv si de actualitate catalizat spre implementarea conceptului nZEB, standard obligatoriu in Romania.

Este un eveniment outdoor cu intrare libera, organizat in Piata Iancu Huniade din Timisoara, unde peste 2.000 mp (parcarea Modex) vor sta la dispozitia celor care vor sa afle cum pot construi mai eficient, cum pot reduce costurile energetice sau cum se pot alatura profesionistilor in domeniu. Aici vor fi organizate standurile partenerilor, zone de workshop, zone dedicate sesiunilor de consultanta, expozitii de materiale, tehnologii, machete la scara 1:1.

Pentru cei mici urmeaza sa fie organizate ateliere si demonstratii intr-o zona dedicata Kids corner nZEBO & friends, activitati care vor beneficia de implicarea Asociatiei De-a arhitectura si a Asociatiei Portic.

 

Activitatile de tip conferinta si workshop vor avea loc in Aula Rectoratului UPT, unde timp de 3 zile se vor desfasura ateliere de lucru si consultari cu autoritati si profesionisti.

 

In programul evenimentului sunt incluse vizitele – alaturi de autoritati si specialisti – pe santierele unor cladiri nZEB finantate din fonduri publice (cladiri noi / renovare aprofundata cladiri existente) si la Institutul de Chimie si Civiplex, ambele in stadiu de santier.

 


Proiectul The nZEB Roadshow este finantat in cadrul programului HORIZON 2020 al Uniunii Europene si este implementat de un consortiu format din organizatii din Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia si Romania, in vederea promovarii pe plan local si regional a bunelor practici in materie de cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) si pentru stimularea cererii de personal calificat.


 

Informatii despre saptamana nZEB Timisoara si agenda preliminara sunt disponibile pe pagina evenimentului, la: https://www.pro-nzeb.ro/articol-pro-nzeb/saptamana-nzeb-timisoara-10-13-mai-2023/

 

In masura in care doriti sa participati ca partener al evenimentului, va invitam sa ne contactati la nZEB@portic.eu

 

Mai multe detalii despre aceasta initiativa gasiti pe https://www.pro-nzeb.ro/proiect/the-nzeb-roadshow/

sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ClusterPronZEB

 

Autor: dr. arh. Sonia RAETCHI

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 201 – aprilie 2023, pag. 28

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/04/11/cluster-pro-nzeb-cultura-nzeb-vine-la-timisoara/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.