«

»

INOVECO: Maximizarea eficientei forajelor verticale si orizontale

Share

SC INOVECO SRL colaboreaza de peste 20 de ani cu firma CETCO in domeniul hidroizolatiilor pentru fundatii cu membrana bentonitica Voltex® si al geocompozitelor bentonitice Bentomat®, utilizate pe scara larga pentru depozite ecologice. Aceasta stransa colaborare s-a extins si in domeniul distributiei de produse pentru foraje pe baza de bentonite, polimeri, aditivi etc.

Avand o experienta de peste 60 de ani in domeniul forajelor, compania CETCO este recunoscuta pe plan mondial pentru calitatea si performantele produselor sale in domeniul forajelor, dezvoltand cea mai larga gama de produse profesionale pentru foraj pe baza de bentonita, polimeri, agenti de etansare, detergent, slamuri, aditivi etc.

CETCO transforma mineralele si polimerii in tehnologii care sporesc productivitatea si performantele activitatilor de foraj prin controlul si imbunatatirea proprietatilor fluidelor de foraj, ajutandu-si clientii sa-si maximizeze eficienta si sa-si depaşeasca dificultatile. Incepand de la rezolvarea tehnica a problemelor si, dupa caz, pana la supravegherea in situ, echipa de specialisti CETCO se consulta cu clientii pentru a raspunde celor mai dificile provocari din domeniul forajelor, prin solutii practice si eficiente.

Fiecare produs CETCO pentru foraj este sustinut de o echipa de profesionisti formata din cercetatori si ingineri cu vasta experienta. Dispunand de un suport tehnic avansat si de cea mai buna inginerie in situ din domeniu, CETCO are capacitatea sa asigure succesul in orice proiect de foraj, oferind o gama larga de produse de foraj pe baza de bentonita, polimeri, agenti de etansare, slamuri, aditivi etc.

CETCO este lider mondial in industria de profil, avand capacitatea de a aborda orice conditii de foraj, indiferent de complexitate si de domeniu: constructii, extractie petrol si gaze, cercetari geologice, exploatarea apelor subterane, puturi si gauri de ventilatie pentru industria miniera, cercetari geotehnice etc. Daca ne referim, de exemplu, la forajele pentru constructii, gama profesionala de produse destinate forajelor pentru fundatii cuprinde o serie de fluide de foraj şi aditivi, reprezentand cea mai buna combinatie de tehnologie aplicata a polimerilor din industria de profil.

 

Aceste produse (cum ar fi, de exemplu, SHORE PAC®) fac fata in cele mai dificile conditii de sol, iar gama completa CETCO de aditivi speciali si-a dovedit capacitatea de a furniza performante superioare si reduceri importante de costuri. De asemenea, pentru aplicatii ecologice, nepoluante, produsele pe baza de polimeri naturali sunt utilizate pe scara larga atunci cand nu se accepta utilizarea bentonitei. Acesti polimeri sunt biodegradabili, ecologici si pot fi descompusi la finalizarea proiectului in enzime proteice care sunt, de asemenea, ecologice. Acesti polimeri naturali sunt utili pentru ca sunt usor de amestecat, asigura vascozitatea, ajuta la controlul filtratului, asigura rezistenta gelului si stabilizeaza puturile forate.

 

Materiale speciale CETCO distribuite in Romania de catre INOVECO SRL:

 

Produsele CETCO pentru foraje:

HYDRAUL-EZ® este o bentonita sodica cu randament ridicat, in amestec cu un aditiv polimeric uscat special, conceput pentru a mentine stabilitatea solului la forajele unghiulare si orizontale, certificata conform standardului NSF/ANSI 60, „Substante chimice pentru tratarea apei potabile – Efecte asupra sanatatii”. Poate fi utilizata la toate tipurile de foraje rotative cu noroi si apa proaspata si ca lubrifiant.

PREMIUM GEL® este un produs pe baza de bentonita sodica, pentru foraje de exploatare a apei potabile, pereti mulati, sapaturi pentru tuneluri si este conform cu cerintele API 13A, Sectiunea 9, „Specificatii pentru materialele utilizate la fluidele de foraj”. Se poate utiliza pentru toate tipurile de foraje cu noroi si apa proaspata unde se cere un corp solid ridicat si, de asemenea, ca etanseizant pentru structuri de pamant, excavarea santurilor, sapaturi pentru tuneluri si foraje pentru fundatii.

Fluidele de foraj de inalta calitate vor ajuta operatorii sa functioneze la eficienta maxima.

Toate fluidele de foraj pe baza de bentonita CETCO sunt fabricate din bentonita de sodiu de cea mai inalta calitate.

La forarea cu bentonita, se formeaza o „tarta de filtru” protectoare pe peretele gaurii, reducand nivelul de permeabilitate a solului si sporind stabilitatea. Amestecul de bentonita exercita, de asemenea, presiune hidraulica, prevenind orice prabusire a peretilor, chiar si atunci cand excavatia se afla sub panza freatica. Suspensia de bentonita actioneaza si ca lubrifiant pentru utilajele de foraj.

La construirea de pereti cu slam, bentonita este folosita pentru a retine apele subterane contaminate, pentru a deshidrata sapaturile si pentru a stabiliza diguri si alte structuri similare. Suspensia de bentonita are o greutate specifica putin mai mare decat apa, creand un cap hidrostatic pozitiv care stabilizeaza partile laterale ale santului pentru a mentine particulele de sol impreuna si pentru a preveni prabusirea. Materialele de umplere, dintre care unele pot contine diverse deseuri de sol, bentonita si ciment, ofera o bariera impermeabila si, in timp, se vor stabiliza in forma finala.

 

CETCO este membra a companiei americane Mineral Technologies, lider mondial in domeniul fluidelor pentru foraje. Mineral Technologies are sediul central in New York, Statele Unite ale Americii, şi opereaza peste 70 de unitati de productie in Asia, Australia, Europa, America de Nord şi America de Sud.

 

INOVECO SRL este o companie romaneasca infiintata in 1993, cu un portofoliu variat de produse si servicii inovatoare din domeniul constructiilor. In cei 30 de ani de activitate, am finalizat cu succes multe proiecte pe teritoriul Romaniei, misiunea noastra fiind aceea de a contribui cu profesionalism la dezvoltarea durabila a societatii. Credem ca prin colaborarea cu partenerii nostri, renumiti pe plan mondial, precum CETCO, putem sa realizam acest obiectiv.

Mai multe detalii despre gama de produse CETCO furnizate de INOVECO pe piata din Romania gasiti aici: https://www.bentonitaforaje.ro/index.html.

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 201 – aprilie 2023, pag. 10-11

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/04/11/inoveco-expert-maximizarea-eficientei-forajelor-verticale-si-orizontale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.