«

»

Cei mai importanti jucatori din piata energiei solare participa la cea de-a doua editie a Solar Energy Bucharest Summit

Share

Bucurestiul va fi gazda celui mai important eveniment din domeniul energiei solare din 2023. Aproximativ 400 de persoane, investitori si integratorii de solutii vor participa pe 25 mai, la Palatul Parlamentului, la cea de-a doua editie a SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT. Evenimentul este organizat de agentia Creative Communication, in parteneriat cu PATRES – Organizatia Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile din Romania – si va avea un format de expo-conferinta. Peste 20 de producatori de panouri fotovoltaice si solutii integrate de stocare, finantare si consultanta vor avea standuri de prezentare in cadrul conferintei, facilitand intalnirile de business si colaborarea intre participanti.

 

Romania reprezinta, in acest moment, o locatie cu potential investitional ridicat. In contextul in care toate tarile Uniunii Europene au instalat capacitati de productie mari, tara noastra este cu mult in urma promisiunilor asumate. Pana in 2030, Romania trebuie sa aiba o capacitate instalata de 7.000 MW, in conditiile in care, in 2022, statisticile aratau 1.421 MW instalati, iar anul trecut a instalat doar 200 MW de panouri solare.

Acest lucru genereaza presiune asupra autoritatilor pentru a crea contextul investitional, dar si asupra companiilor, pentru a atrage finantari pentru proiecte fotovoltaice. Nevoia de informatie, dar si de furnizori de incredere este, inca, una dintre problemele cu care se confrunta investitorii din domeniu, iar Solar Energy Bucharest Summit este punctul de plecare pentru o dezbatere care isi propune sa prezinte atat oportunitatile, cat si barierele care stau in calea celui mai dinamic sector investitional din tara noastra.

 

Cine participa la Solar Energy Bucharest Summit?

Pe 25 mai, la Palatul Parlamentului, vor participa reprezentanti ai autoritatilor, investitori, finantatori, producatori de panouri fotovoltaice, furnizori de solutii conexe, retaileri, consumatori, detinatori de terenuri si dezvoltatori de proiecte.

Solar Energy Bucharest Summit este un eveniment regional, un spatiu creat pentru profesionistii care vad Romania ca pe o piata dinamica, cu un potential ridicat pentru investitii. La summit vor veni companii care isi vor prezenta serviciile si produsele catre un public specializat, format din dezvoltatori, investitori si mari consumatori.

 

Programul summit-ului include 4 paneluri cu teme de actualitate pentru industria de profil:

  • Noutati legislative. Etapele proiectelor, de la securizarea terenurilor pana la Ready to Build
  • Cum evolueaza tehnologia in domeniul panourilor fotovoltaice si al solutiilor de stocare
  • Autoconsumul din energie solara in contextul volatilitatii pietei. Putem produce energie electrica la un cost controlat pe termen lung?
  • Noul flux de investitii. Cand se deschid noile call-uri pe proiecte cu finantare europeana?

 

Companii expozante: companii din Romania, Europa si China vor fi prezente cu standuri proprii in cadrul evenimentului. Printre expozanti se numara Restart Energy, Alive Capital, Renovatio Solar, Roxtec, ProCredit, EON si Alfa ESS.

Partenerul strategic al evenimentului este Organizatia Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile din Romania (PATRES) – organizatie care cuprinde 109 membri, producatori de energie regenerabila din toate sursele cu o putere instalata de peste 1,8 GW si investitii in Romania de peste 2,7 miliarde euro.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Agerpres, Revista Constructiilor, Invest Energy, Romania pozitiva, Energy Center, Financial Intelligence, Focus Energetic, E-nergia.ro, Canal 33, The Diplomat si Wall-Street.

Solar Energy Bucharest Summit este organizat de Creative Communication, agentie de comunicare si event planning cu peste 10 ani de experienta in organizarea evenimentelor de business.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe www.solarenergy-expo.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 202 – mai 2023, pag. 20

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/05/09/cei-mai-importanti-jucatori-din-piata-energiei-solare-participa-la-cea-de-a-doua-editie-a-solar-energy-bucharest-summit/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.