«

»

DECEUNINCK: Decalogul sustenabilitatii

Share

 

„Construim un camin sustenabil” este principiul calauzitor al strategiei Deceuninck. Solutiile noastre inovatoare contribuie la adoptarea unui stil de viata confortabil si cu un impact mic asupra mediului.

 

Avem o strategie activa

Suntem lider al pietei globale de profile din PVC. Construim o cultura a sustenabilitatii si producem ferestre si usi pentru camine confortabile si atragatoare.

 

Ne aliniem politicilor de mediu responsabile

Deceuninck s-a angajat sa respecte obiectivele initiativei Science Based Targets (SBTi). Suntem in plutonul fruntas al celor ce implementeaza Pactul verde european. Pana in 2030 vom reduce emisiile de CO2 cu 60%, peste obiectivele Pactului.

 

Aplicam decizii evaluand si impactul ecologic

Raspundem activ provocarilor pietei privind accesul la materii prime si cresterea costurilor cu energia. Dovada este cresterea vanzarilor de sisteme de profile eficiente energetic, anul 2022 fiind cel mai bun din istoria companiei.

 

Activitatea noastra forte – reciclarea

Avem cea mai mare fabrica de reciclare din Tarile de Jos, in Diksmuide. Aceasta recicleaza anual 45.000 tone de PVC rezultat din deseuri post-productie si post-utilizare. Granulele obtinute au consumul energetic cu pana la 90% mai mic fata de materia prima virgina.

 

Inovatiile noastre reduc consumul de energie

Roadele cercetarii se regasesc in inovatii. iCOR este primul bloc constructiv modular din domeniu. Acesta permite unui profil de toc sa fie alaturat oricarui profil de cercevea, largind gama de combinatii estetice si functionale. ThermoFibra creste portanta profilelor si capacitatea de izolare termica prin armarea longitudinala cu fibra de sticla, eliminand profilele din otel. Utilizarea Forthex – profil din PVC armat cu bare din otel si umplut cu spuma poliuretanica – imbunatateste performanta ferestrelor si usilor la nivelul cerintelor caselor pasive.

 

Schimbam perceptia asupra PVC-ului

Demonstram, prin sistemul de ferestre si usi Elegant, ca PVC-ul este un material estetic, o reala alternativa la aluminiu, 100% reciclabil, ce nu polueaza natura.

 

Proiectam pentru viitor

Sustenabilitatea incepe cu proiectarea produselor. Inovatiile unice pe care le prezentam astazi le gandim si pregatim cu mult timp inainte.

 

Electrificarea regenerabila

Ne propunem scaderea utilizarii combustibililor fosili si cresterea productiei si aprovizionarii cu energie regenerabila.

 

Monitorizam impactul asupra mediului

Am dezvoltat proceduri de monitorizare ecologica a produselor noastre, atat in procesul de fabricare,  cat si in utilizare si reciclare. Suntem transparenti privind utilizarea fara riscuri a produselor noastre.

 

Atragem talente si crestem performanta individuala

Implementam sustenabilitatea prin oameni, pentru oameni. Politica noastra de resurse umane stimuleaza angajamentul echipei si sustine atingerea obiectivelor. Atragerea si mentinerea talentelor face parte din ADN-ul nostru.

 

 

Gasiti mai multe detalii pe https://deceuninck.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 202 – mai 2023, pag. 21

 

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/05/09/deceuninck-decalogul-sustenabilitatii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.