«

»

UGR: Membrii comunitatii geodezice din Romania se vor intalni in mai, la Oradea, cu reprezentantii geodezilor europeni

Share

Cea de-a patra editie a Saptamanii Geodeziei Romanesti (SGR), cel mai important eveniment al comunitatii geodezice din Romania, va avea loc anul acesta in cunoscuta statiune Baile Felix, la Hotelul President, in perioada 10 – 13 mai.

Uniunea Geodezilor din Romania (UGR), initiatoarea acestui eveniment, cat si principalul organizator, este onorata sa anunte ca Romania a fost desemnata anul acesta pentru a gazdui in luna mai prima Adunare Generala a Consiliului European al Geodezilor (CLGE), UGR impreuna cu APCGC (Asociatia Patronala din Cadastru, Geodezie si Cartografie) reprezentand impreuna tara noastra in cadrul CLGE.

CLGE organizeaza doua Adunari Generale in fiecare an, fiecare eveniment fiind gazduit de una dintre tarile membre.

 

In prezent, CLGE reprezinta si promoveaza profesia de geodez in Europa, asigurand un forum permanent pentru geodezii europeni si facilitand cooperarea si schimbul de experienta si cunostinte intre geodezi, atat la nivel national cat si international. De asemenea, CLGE ofera consultanta tarilor membre, asociatiilor nationale si Comunitatii Europene, sprijinind mentinerea si cresterea calificarilor profesionale si standardelor serviciilor oferite in toate tarile membre. CLGE reprezinta profesia de geodez in cadrul autoritatilor si guvernelor europene, precum si in alte organizatii europene sau internationale.

Consiliului European al Geodezilor a fost fondat in anul 1962 in cadrul Federatiei Internationale a Geodezilor (FIG, www.fing.net), iar la Congresul FIG din anul 1972, de la Wiesbaden, si-a dobandit actuala denumire. Obiectivul initial al CLGE l-a reprezentat implementarea Tratatului de la Roma in cadrul profesiei de geodez.

Ultima data, Romania a gazduit un eveniment CLGE in anul 2017 – intalnirea Comitetului Director al CLGE, desfasurata la Bucuresti.

Anul acesta, Adunarea generala a CLGE va avea loc in paralel cu Saptamana Geodeziei Romanesti, membrii CLGE care vor participa la Adunarea generala fiind invitati sa se alature participantilor la SGR, in ziua debutului lucrarilor conferintei internationale cu tema Modern Surveying Technologies for 3rd Millenium.

 

In dupa-amiaza zilei de 11 mai, participantii la cele doua evenimente se vor reuni pentru o sesiune tehnica cu tema Meridianul Zero, urmata de o masa rotunda privind Legea profesiei de geodez, un subiect de interes pentru intreaga comunitate geodezica din tara noastra, dar si pentru cea europeana. Colegii din tarile membre CLGE vor impartasi experienta comunitatii geodezice din tara lor cu privire la legiferarea profesiei.

 

12 mai va marca debutul Adunarii Generale a CLGE, care va avea loc la Hotel Astoria Oradea, iar la Saptamana Geodeziei Romanesti vor continua lucrarile conferintei cu doua mese rotunde, prima pe tema educatiei in domeniul geodezic, iar cea de-a doua, axata pe dezbateri privind Programul National de Cadastru si Carte Funciara (PNCCF).

 

Printre invitatii de marca ce vor participa la cele doua evenimente se numara Diane DUMASHIE – presedinta Federatiei Internationale a Geodezilor (FIG), Hajnalka Ildiko VIG – presedinte director general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Ionut Cristian SAVOIU – Secretar de Stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si fost presedinte al UGR, reprezentanti ai Administratiei Locale Oradea, Adrian George FOGHIS – Secretar de Stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

 

Gazdele celor doua evenimente, prin reprezentantii lor, Vladimir KRUPA – presedintele CLGE, Marcela Florina PRADA – decanul Facultatii de Constructii, Cadastru si Arhitectura, si Mircea AFRASINEI – presedintele UGR, va asteapta la Baile Felix, Hotel President, incepand cu 10 mai.

 

Programul manifestarilor din cadrul Saptamanii Geodeziei Romanesti poate fi consultat pe site-ul evenimentului, www.sgr.ugr.ro

 

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 202 – mai 2023, pag. 58

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/05/09/ugr-membrii-comunitatii-geodezice-din-romania-se-vor-intalni-in-mai-la-oradea-cu-reprezentantii-geodezilor-europeni/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.