«

»

VINDEM-IEFTIN.RO: 10 sfaturi pentru a economisi bani si timp cand construiti

Share

  

Construirea unei case este un proiect de anvergura ce vine la pachet cu bucurie, efort, investitii financiare si un consum ridicat de timp. Lipsa atentiei, a informatiilor corecte si planificarii poate genera surprize neplacute. Noi insa va oferim (si explicam) 10 sfaturi care sa va ajute sa economisiti bani si timp atunci cand construiti.

 

  1. Separati manopera de materiale

 

Este o regula ce ar trebui sa stea la baza oricarui proiect de construire sau renovare. Oamenii se gandesc ca vor iesi mai ieftin daca amesteca manopera cu materialele. In realitate, situatia este exact invers. Constructorul se orienteaza spre materiale mai slabe calitativ pentru a ramane cu cat mai multi bani din manopera. O lucrare realizata cu materiale de calitate inferioara va avea o durata mai mica de viata. Cu alte cuvinte, veti avea nevoie de reparatii mult mai devreme decat ar fi normal.

 

  1. Regula celor 3 oferte

 

Orice persoana care construieste ar trebui sa ceara minimum 3 oferte din locuri diferite pentru lista de materiale necesara proiectului. Ofertele trebuie sa fie pentru materiale de aceeasi calitate si acelasi brand. Scopul acestui demers este sa comparati preturile inainte de achizitia finala. Nu ezitati sa cereti oferte si-n mediul online, caci este posibil sa obtineti un pret mai bun decat intr-un hipermarket sau depozit local.

 

  1. Nu cumparati din loturi diferite

 

Cantitatea de materiale trebuie calculata cu precizie si este indicat sa aveti si o mica rezerva. Evitati sa cumparati acelasi material din loturi diferite, pentru ca pot exista diferente de culoare, textura si chiar de calitate. Asigurati-va deci ca necesarul de materiale face parte din acelasi lot.

 

  1. Nu oferiti bani meseriasului pentru achizitia de materiale

 

Multe persoane prefera sa delege meseriasului/ constructorului achizitia de materiale. Acesta nu va cauta cel mai bun pret la necesarul de materiale si va face achizitia dintr-un depozit de unde poate obtine niste comisioane.

 

  1. Planificarea etapelor constructiei

 

O buna planificare a etapelor de construire va ajuta sa scutiti timp, bani si energie. Este recomandat sa nu va grabiti si sa stabiliti impreuna cu meseriasul/ constructorul toate actiunile care se vor realiza in cadrul fiecarei etape.

Graba strica treaba”, spune o veche vorba romaneasca. Lipsa unei planificari corecte genereaza compromisuri, intarzieri si pierderi financiare.

 

  1. Materiale de constructii ECO

 

Un alt sfat important aduce in atentie materialele de constructie ECO. Cand auziti „eco”, va duceti cu gandul la ecologic. In realitate, nu este chiar asa. Eco reprezinta o abatere de la stas, adica produse mai subtiri, mai usoare, mai mici, cu caracteristici mai slabe comparativ cu gamele profesionale. De exemplu, plasa sudata 8 eco este de 7,5.

 

  1. Nu mergeti pe recomandari

 

De cele mai multe ori, meseriasii va recomanda sa cumparati materialele de constructii dintr-un anumit depozit sau magazin. Aceasta recomandare nu este facuta la intamplare. Probabil ca magazinul respectiv nu are cele mai bune preturi, dar un lucru este cert, si anume ca meseriasul obtine niste foloase materiale de pe urma acestei recomandari.

 

  1. Atentie la fereastra

 

Se zice ca fereastra este poarta catre pierderi termice si infractiuni. Cei mai multi oameni nu acorda destula importanta ferestrelor. O fereastra de calitate asigura o izolare termica si fonica foarte buna, dar si un nivel de securitate ridicat. In caz contrar, genereaza un mediu propice aparitiei mucegaiului si condensului. Inlocuirea unei ferestre este un amplu proces de demolare si reparatii. Cu cat e mai grea fereastra, cu atat este mai performanta, are armatura de calitate, are feronerie, profilul este mai gros. Bineinteles, trebuie sa fie executata conform standardelor.

 

  1. Verificati produsele – mp vs buc

 

Capcana preturilor pandeste pretutindeni. Din acest motiv se recomanda sa verificati preturile pe aceeasi unitate de masura. De exemplu, un magazin afiseaza pretul pe mp (care este mai mare, firesc), in timp ce concurenta afiseaza pretul pe bucata (care este mai mic). Atentie la unitatea de masura in care este vandut produsul, caci un pret aparent mic poate fi in realitate mult mai ridicat.

 

  1. Aveti nevoie de consultanta

 

Consultanta este o metoda eficienta de a primi informatii corecte si precise despre produsele pe care vreti sa le cumparati. Nu toti oamenii sunt pusi la curent cu toate noutatile de pe piata materialelor de constructii, dar consultantii da. Exista situatii in care oamenii nu stiu ce materiale sunt potrivite pentru proiectul lor, insa un consultant vine si face lumina in acest caz.

 

Construiti? Apelati cu incredere la un Depozit Virtual, iar pe langa ofertele personalizate veti primi si sfaturi punctuale pentru proiectul dumneavoastra: https://depozit-virtual.vindem-ieftin.ro/

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 202 – mai 2023, pag. 13

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/05/09/vindem-ieftin-ro-10-sfaturi-pentru-a-economisi-bani-si-timp-cand-construiti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.