«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: BAUER IN-HOUSE 2023

Share

 

Dupa 5 ani de la ultima expozitie traditionala BAUER IN-HOUSE, si dupa o varianta experimentala, in 2021, de 15 saptamani cu vizite zilnice programate, pentru a nu se forma grupuri mai mari de 35 de persoane – pe fondul restrictiilor impuse de pandemie – anul acesta s-a reluat vechiul format, astfel ca, in perioada 27 – 30 aprilie, s-au intalnit la Schrobenhausen, la BAUER IN-HOUSE 2023, aproximativ 1.500 de oaspeti, din peste 50 de tari. Sloganul evenimentului din acest an a fost ”Be excited” – o invitatie la entuziasm in fata celor mai recente preocupari si realizari ale grupului BAUER.

Asa cum arata domnul dr. Ruediger KAUB, Director General al BAUER Maschinen, BAUER este din nou un pionier: pentru sisteme de propulsie alternative, initiative de reducere a zgomotului, cele mai recente evolutii in construirea puturilor de apa, imbunatatiri revolutionare in tehnologia peretilor diafragma, sau a echipamentelor pentru tehnologia forajelor maritime.

Bineinteles ca, pe intreaga durata a expozitiei, oaspetii s-au bucurat din nou de atmosfera festiva, traditionala, cu muzica si specialitati bavareze.

 

Pe parcursul celor patru zile ale expozitiei, la sediul BAUER din Schrobenhausen si in poligonul de testari al fabricii din Aresing, oaspetii au putut vedea utilajele pentru fundatii speciale expuse si au participat la diverse aplicatii demonstrative.

Pe langa inovatiile prezentate, au fost expuse principalele utilaje de foraj BAUER, incepand cu cele standard, cu bare telescopice tip Kelly din seria BG, instalatiile de foraj pentru puturi RB, macaralele cu ciclu de lucru MC, tehnologia pe­retilor diafragma, instalatiile pentru prepararea si separarea fluidelor de foraj MAT, instalatiile de foraj pentru micropiloti si pentru foraje de an­corare KLEMM, echipamentele de instalat palplanse RTG, dar si scule si accesorii pentru toate aplicatiile.

Va prezentam in continuare cele mai importante utilaje expuse:

  • Cea mai mica instalatie de foraj cu bara telescopica de tip Kelly expusa, BG20H, a intampi­nat vizitatorii chiar la intrarea in zona expozitionala. Cu o latime de transport de doar 2,5 m si o inaltime de transport de 3,3 m, incluzand capul rotativ (KDK) si bara Kelly, instalatia de foraj – foarte compacta – este impresionanta in ceea ce pri­veste transportul si asamblarea pe santier.
  • Cu un BG23H, BAUER a pre­zentat o instalatie de foraj versatila, echipata pentru forarea cu melc continuu (CFA).

In ciuda dimensiunilor compacte, utilajul BG23H atinge o adancime de forare de 25 m, cu o extensie spe­ciala a mastului de 7,1 m, extensie care poate fi pliata hidraulic pentru transport.

  • O mare atentie a fost acordata utilajului eBG33H all electric, pe care BAUER l-a prezentat pentru prima data unui public de speci­alitate la BAUMA din München, in toamna anului 2022.

Pentru aceasta instalatie de foraj multifunctionala complet electrica, cu o putere maxima a sistemului de 420 kW, motorul a fost inlocuit cu un motor electric puternic. In plus, toti consumatorii principali impor­tanti, cum ar fi capul rotativ si troliul principal, functioneaza de aseme­nea complet electric, asigurand o eficienta maxima.

Masina functioneaza fara emisii de CO2 si atinge valori ale zgomo­tului foarte scazute. Utilajul include ultima versiune a sistemului de con­trol si monitorizare B-Tronic 5, care ridica la cel mai inalt nivel usurinta in exploatare si in gestionarea re­telei de date.

  • BG36 ValueLine, un alt model dintr-o serie de echipamente op­timizate pentru forajul Kelly, completeaza gama BG in zona ex­pozitionala din Schrobenhausen. Conceptul ValueLine permite mas­turi mai lungi si adancimi de foraj mai mari, in timp ce dimensiunea utilajului de baza ramane aceeasi. Diametrele de foraj mai mari sunt obtinute printr-o distanta extinsa a axei de foraj fata de mast.
  • Sub denumirea de BCS185, BAUER a prezentat un utilaj purtator al unei unitati de freze pentru pereti diafragma, dotat cu sistemul cu tambur pentru furtun, HDS 90-T.Acest echipament poate atinge adancimi de pana la 90 m.

  • RTG Rammtechnik GmbH si-a prezentat utilajul hibrid RG19T si modelul RG21T. Fiind primul model hibrid din categoria utilajelor de in­stalat palplanse cu mast telescopic, RG19T contribuie la reducerea con­siderabila a emisiilor de CO2 si la scaderea nivelului de zgomot cu pana la 50%.

  • KLEMM Bohrtechnik GmbH a prezentat mai multe instalatii pentru foraje de ancorare, in di­ferite clase de putere, extrem de compacte, cu cinematica variabila – KR702-3, KR801-3GS, KR806-4GM, KR807-7G, si o instalatie pentru foraje geotermale, KR805-3GW, eficienta din punct de vedere energetic si cu performante de foraj excelente.

  • BAUER MAT Slurry Handling Systems este specialistul grupului BAUER Maschinen in tehnologia de amestecare si separare a fluide­lor de foraj. La expozitia BAUER, aceasta a prezentat printre altele o noua instalatie de denisipare, BE600-C.

In fiecare dintre zilele expozi­tiei au fost organizate in poligonul de testari al fabricii BAUER din Aresing demonstratii practice, cu diferite utilaje de foraj si tehnologii de lucru.

 

Detalii privind gama de utilaje BAUER Maschinen puteti afla de la distribuitorul pentru Romania, TRACTOR PROIECT COMERT SRL Brasov: www.tpcom.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 204 – iulie 2023, pag. 50-51

 

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/07/12/tractor-proiect-comert-bauer-in-house-2023/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.