Antreprenor general: S.C. GRUP PRIMACONS SRL
Beneficiarul lucrarii/ Ordonatorul de credit: Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Lt. col. Dumitru Petrescu” al judetului Gorj
Proiectant general: S.C. DOMUS MAXIMUS SRL
Descrierea lucrarii:
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Lt. col. Dumitru Petrescu” din judetul Gorj s-a confruntat cu un deficit de spatii administrative si de cazare, cauzat de faptul ca in pavilionul administrativ isi desfasoara activitatea si Detasamentul de Pompieri Targu Jiu. Din anul 2012, tot aici activeaza si unitatea SMURD. Incepand cu anul 2013, pavilionul administrativ a devenit si sediu al dispeceratului ISU-Ambulanta. Pavilionul a fost construit in anul 1975 si este alcatuit din doua cladiri alaturate, separate printr-un rost de dilatare si tasare, cu regim de inaltime P+1E, respectiv P+2E, cu suparfata construita de 821,71 mp si suprafata desfasurata de 1.854,15 mp. Reabilitarea pavilionului administrativ si construirea unor mansarde s-a facut cu scopul principal de a se suplimenta spatiile de birouri, necesare bunei functionari a unitatii. Din punct de vedere functional nu s-a intervenit asupra cladirii la etajele existente; astfel, parterul va mentine 4 accese, unul principal pe latura sudica si trei accese secundare, unul pe latura vestica si doua pe latura nordica. La etajele 1 si 2, corpul de birouri si-a pastrat alcatuirea functionala.
Lucrari de rezistenta si structura: Proiectul de reabilitare si modernizare a constat in executia mansardelor M1 si M2 pe structura de BCA cu samburi, centuri si grinzi din beton armat; executie scari de acces din exterior cu finisaje de gresie antiderapanta si balustrada metalica suplimentara pentru platforma mobila destinata persoanelor cu dizabilitati; executie trotuar perimetral de protectie si imprejmuire noua pe doua laturi ale parcelei.
Lucrari de izolatii realizate in cadrul proiectului: hidroizolatii la soclu, cu grosimea de 5 cm pana la adancimea de 50 cm sub nivelul solului; termoizolatii cu vata minerala la nivelul mansardelor; placari cu polistiren expandat si extrudat.
Lucrari de instalatii: Nu s-a intervenit asupra instalatiilor la etajele existente. S-au executat instalatiile numai pentru mansardele 1 si 2. Incalzirea mansardelor se va realiza de la centrala existenta.
Pardoselile sunt de doua tipuri: reci si calde. Pardoselile reci sunt realizate cu placi de gresie rectificata, iar pardoselile calde – din parchet triplustratificat de trafic intens, de 12 mm grosime. In camerele M2-4 si M2-5 s-a montat pardoseala supranaltata, pe profile metalice, cu panouri din material compozit cu densitate foarte mare. Dupa realizarea structurii de rezistenta a mansardei amplasate peste etajul 1, respectiv etajul 2 si a inchiderilor perimetrale, se vor executa lucrari de termoizolare a placilor din beton armat cu placi din polistiren extrudat.
Pereti: Finisajul peretilor interiori existenti s-au realizat cu vopsea lavabila pe baza de latex de calitate superioara. Peretii de la grupurile sanitare au fost executati din material masiv stratificat HPL, rezistent la umezeala, la agentii chimici de curatare si la zgarieturi.
Tavane: Tavanele de la etajele existente se vor finisa cu vopsea lavabila pe baza de latex de calitate superioara peste un strat de amorsa in toate incaperile; la mansarde, tavanele sunt realizate din placi din silicat de magneziu rezistente la foc (3 ore/placa) si placi OSB 3 (ignifugate cu solutii speciale) sustinute de un planseu usor de lemn.
Tamplaria interioara este alcatuita din usi duble si simple din profile MDF, prevazute cu geam termoizolant, clar sau sablat.
Finisaje exterioare: Fatadele cladirii, dupa ce vor fi termoizolate, urmeaza a fi finisate cu tencuiala decorativa de exterior rezistenta la intemperii.
Tamplaria exterioara este realizata din ferestre de aluminiu pentacameral imitatie de nuc, cu rupere de punte termica, cu geam termoizolant. Ferestrele de la mansarda vor fi cu articulatie mediana.
Masuri pentru asigurarea cerintelor de calitate conform Legii nr. 10/1995 (completata prin HG 498/2001, Legea nr. 587/2002 si prin Legea 123/2007): rezistenta si stabilitate mecanica (A); securitate la incendiu (B – cerinta esentiala – fosta C); igiena, sanatate si mediu (C – cerinta esentiala – fosta D); siguranta in exploatare (D – cerinta esentiala – fosta B) ; protectia impotriva zgomotului (E –cerinta esentiala – fosta F); economia de energie si izolarea termica (F – cerinta esentiala – fosta E).
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 204 – iulie 2023, pag. 54
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns