«

»

Knauf AQUAPANEL® Indoor: Solutia perfecta pentru realizarea peretilor si tavanelor in spatii cu umiditate

Share

 

Placile din ciment Knauf AQUAPANEL® Indoor sunt recomandate pentru realizarea peretilor, placarilor si tavanelor pe structura metalica usoara in incaperile unde temperaturile ambientale ating frecvent pana la 70° C, cum ar fi saunele cu abur sau hamamurile.

 

Placile Knauf AQUAPANEL® Indoor sunt ideale in spatiile cu umiditate crescuta sau in spatiile umede (dusuri, vestiare, bai, bucatarii etc.) datorita rezistentei de 100% la expunerea la stropi, vapori si apa – motiv pentru care acestea niciodata nu se vor umfla, inmuia, desface in straturi sau deteriora.

 

Sunt compuse doar din materiale anorganice, cu pH 12, ce previn aparitia si dezvoltarea mucegaiului, iar privitor la clasa de reactie la foc, placile Knauf AQUAPANEL® Indoor sunt incadrate in clasa A1, materiale incombustibile.

 

Reprezinta un substrat durabil si solid pentru aplicarea finisajelor cu placi ceramice sau piatra naturala (chiar si in zone expuse stropirii directe cu apa, precum dusul sau piscina), placile suportand incarcari de pana la 50 kg/m2.

 

Densitatea ridicata si duritatea suprafetei recomanda placile din ciment Knauf AQUAPANEL® Indoor pentru utilizarea in zonele cu trafic intens, acestea rezistand la deteriorarea prin lovire sau abraziune (ideale si pentru incaperile cu cerinte de curatenie deosebite, de ex. vestiare).

 

Placile Knauf AQUAPANEL® Indoor confera o libertate aproape nelimitata in crearea de forme si structuri cu design deosebit. Fiecare placa poate fi curbata (fara pretaiere) pe o raza de pana la 1 m, pastrandu-si totodata robustetea si rezistenta chiar si in conditii de umiditate si temperaturi oscilante.

 

 1. Placi Knauf din gips-carton
 2. Profil metalic Knauf
 3. Vata minerala
 4. Placa de ciment AQUAPANEL® Indoor
 5. Surub AQUAPANEL® Maxi
 6. Adeziv poliuretanic AQUAPANEL®
 7. Grund AQUAPANEL®
 8. Adeziv de gresie si faianta
 9. Placari ceramice

 

 1. Placi Knauf din gips-carton
 2. Profil metalic Knauf
 3. Vata minerala
 4. Placa din ciment AQUAPANEL® Indoor
 5. Surub special AQUAPANEL® Maxi
 6. Adeziv poliuretanic AQUAPANEL®
 7. Grund AQUAPANEL®
 8. Banda de armare din fibra de sticla inglobata in AQUAPANEL® Q4 Finish
 9. Glet gata preparat AQUAPANEL® Q4 Finish
 10. Tencuiala decorativa pentru interior (ex: Stucco Veneziano)

 

 

Placile din ciment Knauf AQUAPANEL® Indoor sunt parte dintr-un sistem ce ofera componente ideale pentru numeroase proiecte provocatoare, fiind solutia ideala pentru tavane si pereti in incaperi umede.

 

www.aquapanel.com | www.knauf.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 205 – august 2023, pag. 44-45

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/08/09/knauf-aquapanel-indoor-solutia-perfecta-pentru-realizarea-peretilor-si-tavanelor-in-spatii-cu-umiditate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.