«

»

TBL Grup: Construim Romania! Proiecte in derulare ale Total Business Land si companiilor din Grup

Share

 

Total Business Land (in prezent, TBL Grup) s-a infiintat in 2015, atingand in cei 8 ani de crestere continua performanta de a construi o echipa de 860 de oameni, specialisti in domenii multidisciplinare, 15 birouri teritoriale, proiecte in toate judetele tarii si un portofoliu impresionant de clienti. Prin expertii sai, TBL Grup desfasoara in prezent lucrari de topografie, cadastru, mediu, dezvoltare miniera, logistica arheologica, proiectare de constructii civile, proiectarea infrastructurii de transport, urbanism, constructii civile, constructii autostrazi, energie regenerabila, imbunatatiri funciare, retele apa-canal, resurse minerale, servicii complete privind accesarea de fonduri europene, IT si dezvoltare aplicatii.

  

La inceputul lunii august 2023, de mentionat, din activitatea grupului, sunt:

 

  1. Lucrari de executie: Autostrada A7 („Moldova”), Ploiesti – Buzau, lotul 1

Lucrarea de executie in care TBL Grup este implicat ca subcontractor al Asocierii Impresa Pizzarotti – Retter are ca obiect Autostrada Ploiesti – Buzau, lotul 1, cuprins intre localitatile Dumbrava si Mizil, pe o lungime de 21 km. TBL Grup se ocupa in prezent de sectorul 5 al lotului 1 – respectiv de o portiune de 5,5 km, intre km 15+500 si 21+000. La momentul de fata sunt in curs de finalizare lucrarile de stabilizare a pamantului de umplutura, precum si intinderea geotextilului si asternerea balastului.

 

Foto 1: Autostrada A7, Lot 1 – Lucrari de executie in desfasurare, iulie 2023

 

Pe langa executia propriu-zisa a terasamentelor, TBL Grup s-a implicat si in procesul de autorizare a celor 4 gropi de imprumut pentru lotul 1, a realizat studiul topografic, studiul geotehnic, a oferit suport pentru exproprieri si pentru organizarea principala de santier; totodata, TBL Grup asigura furnizarea de material granular necesar pentru lucrarile de pe intreg lotul. La nivelul executiei, s-au realizat procedurile de pichetare detaliata a drumului, de curatare a terenului, de decapare si depozitare a pamantului vegetal si sunt in curs de finalizare lucrarile de realizare a terasamentului autostrazii.

 

  1. Proiectare si Arhitectura

Expertii TBL Grup din Departamentul de Proiectare si Arhitectura sunt implicati in numeroase proiecte la nivel national. Unul dintre proiectele reprezentative ale echipei in acest moment este cel de Regenerare urbana – Zona Piata Mocioni din Timisoara. In cadrul acestuia, vor fi largite trotuarele pietonale, vor fi introduse piste de biciclete si spatii verzi pentru a incuraja plimbarile si socializarea locuitorilor, iar zonele de odihna vor fi dotate cu mobilier urban modern. Suprafata trotuarelor va fi pavata cu dale de piatra, reteaua de iluminat stradal va fi reconfigurata, adaugandu-se si iluminatul decorativ si arhitectural, iar retelele edilitare din zona vor fi modernizate.

Piata Mocioni va fi reorganizata astfel incat sa evolueze de la un scuar, asa cum este in prezent, la o piata pietonala, devenind un loc important pentru recreere, socializare, evenimente culturale, spatiu de modelare a tesaturii sociale, a spiritului comunitar.

 

Foto 2: Randare grafica a proiectului Piata Mocioni

 

Un alt proiect important este Concept Parc Dendrologic – Ineu, in cadrul caruia sunt propuse noi zone functionale pentru cresterea atractivitatii parcului orasenesc. Prima zona, care face legatura cu centrul orasului si continua aleea cu trandafiri, este cea a plantatiei organice de flori, completata de o cismea. Urmatoarele zone, ca importanta, sunt cea a traseului expozitional, care inglobeaza si sculpturile existente in parc, si zona traseelor botanice, configurata cu rolul de a reface legatura populatiei cu natura si de a educa publicul cu privire la specimenele valoroase din oras. Scena se va mentine si se va crea un spatiu verde liber in fata acesteia, pentru public. Parcul va fi dotat cu un sistem de supraveghere video, pentru evitarea eventualelor incidente. In functie de posibilitatile tehnice, vor fi integrate si alte sisteme electronice (Wi-Fi) care sa faciliteze utilizarea parcului in conditii de siguranta. Iluminatul nocturn se va realiza cu stalpi de iluminat stradal alimentati atat de la reteaua clasica de curent, cat si de la panouri fotovoltaice.

Modernizarea Parcului Libertatii din Oradea isi propune protejarea biocenozei existente, inedite intr-un habitat urban; gasirea unor solutii adecvate de iluminat nocturn pentru intreg ansamblul si dinamizarea spatiului de intersectie intre Podul Intelectualilor si aleea centrala a parcului sunt aspectele relevante in acest proiect. De asemenea, amenajarea unor locuri de joaca cu mai multe elemente inspirate din natura, crearea unui sistem de irigatie pentru zonele de vegetatie din parc si dezafectarea unor constructii utilitare existente reprezinta cerinte fundamentale pentru modernizarea parcului. Se estimeaza un numar de minimum 500 de vizitatori/zi ce pot sa foloseasca zona pentru odihna, recreere sau studiu.

 

  1. Consultanta de Mediu pentru proiecte de infrastructura

Departamentul de Mediu are in derulare numeroase proiecte pentru obiective de infrastructura mare, constand in: consultanta si asistenta tehnica in coordonarea echipelor implicate in reglementarea de mediu, in elaborarea documentatiilor de gospodarire a apelor, studii privind rezilienta la schimbari climatice pentru autostrazi, drumuri expres, noduri rutiere; evaluare de impact de mediu pentru proiectul de reabilitare a caii ferate Craiova – Caransebes.

 

  1. Servicii de logistica arheologica pentru proiecte de infrastructura

Departamentul Patrimoniu ofera servicii de logistica arheologica prin utilaje necesare decaparilor mecanice si transportului de material rezultat, pentru proiecte de evaluare teoretica, diagnostic arheologic intruziv, supraveghere arheologica si cercetare arheologica preventiva, in domeniul infrastructurii rutiere, al infrastructurii de transport gaz, al celei de retele de apa si canalizare, precum si al infrastructurii de retele electrice si fibra optica.

Includem, de asemenea, servicii de delimitare si instituire a regimului de protectie pentru bunurile arheologice si zonele cu potential arheologic sau clasate in Lista Monumentelor Istorice (PUG/PUZ), precum si servicii de restaurare, protejare si conservarea tuturor obiectivelor de patrimoniu cultural (rural, urban, national, UNESCO).

 

  1. Furnizare de materii prime pentru lucrari de infrastructura

TBL Grup a devenit anul acesta unul dintre principalii furnizori de materii prime pentru marile lucrari de infrastructura din Romania: autostrazi, drumuri expres, cai ferate, imbunatatiri funciare, porturi si aeroporturi. Primul proiect in acest domeniu de activitate este Balastiera Lipanesti din Judetul Prahova; acesta este urmat de alte proiecte aflate in diferite stadii de executie.

 

  1. Consultanta pentru proiecte de infrastructura finantate din fonduri europene

In cadrul Departamentului de Consultanta pentru Elaborarea Proiectelor din Fonduri Guvernamentale si Europene, Total Business Land a realizat proiecte pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe sau construirea si dezvoltarea unei retele de scoli verzi.

Proiectele finantate prin Programul Operational Infrastructura Mare depuse pentru domeniul deseurilor au fost realizate printr-o colaborare interdepartamentala. Prin dezvoltarea proiectelor in cadrul Departamentului de Consultanta, s-au realizat Strategii de dezvoltare integrata ale unor localitati din Romania. Nevoile identificate in analiza diagnostic – pe care am elaborat-o in cadrul strategiilor – au generat noi proiecte, pe care ne propunem sa le depunem in perioada 2023-2027. Colaborand cu Departamentele de Proiectare si Mediu, vom sustine in continuare realizarea proiectelor care vizeaza domeniile energiei regenerabile, dezvoltarii parcurilor fotovoltaice, managementului integrat al deseurilor, extinderii sistemelor de apa si canalizare.

Specialistii nostri isi propun sa construiasca proiecte fezabile, atat pentru mediul privat cat si pentru autoritati publice, in domenii diverse, atat in cadrul Programului Operational Regional 2021-2027 cat si in celelalte programe, cu accent pe Fondul de Modernizare, Programul Dezvoltare Durabila, Programul Incluziune si Demnitate Sociala, Programul Tranzitie Justa.

TBL Grup si-a propus sa se implice in cat mai multe lucrari de proiectare si executie pentru infrastructura si infrastructura mare, un domeniu strategic si complex care implica o larga varietate de domenii conexe si care se aliniaza cu directia de evolutie a companiei si a structurii departamentale pluridisciplinare.

 

Strategia TBL Grup este sa dezvolte acele directii de activitate in care exista o nevoie majora in Romania – cadastru general, proiectarea si executia de lucrari de constructii, infrastructura, imbunatatiri funciare, consultanta de mediu, digitalizare, logistica pentru arheologie si restaurarea patrimoniului, scrierea si implementarea proiectelor cu fonduri europene.

TBL Grup se defineste ca o comunitate de specialisti care si-au reunit priceperea si expertiza pentru a contribui la dezvoltarea Romaniei.

 

TBL Grup

+40 318 600 316

contact@tblgrup.ro

www.totalbusinessland.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 205 – august 2023, pag. 34-36

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/08/09/tbl-grup-construim-romania-proiecte-in-derulare-ale-total-business-land-si-companiilor-din-grup/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.