«

»

VINDEM-IEFTIN.RO: Ce materiale se mai folosesc in sezonul constructiilor in 2023

Share

 

 Vara este perioada in care se concretizeaza cele mai multe proiecte in constructii, indiferent ca vorbim de case, anexe, hale, garduri, izolatii sau renovari. Si cum lucrarile sunt in toi, v-am pregatit un clasament al materialelor-vedeta ale acestui sezon.

 

Acoperis

Acoperisul este un element extrem de important al oricarei case. Poate influenta structura de rezistenta a locuintei, iar daca este ales corespunzator poate sa ofere o nuanta eleganta constructiei. Este vital ca materialul acoperisului sa fie de calitate superioara, pentru a evita infiltratiile sau alte neplaceri ulterioare.

Un acoperis poate fi invelit cu o varietate de materiale, cum ar fi tabla cutata, tigla metalica, tigla ceramica, tigla din beton sau sindrila. Tigla metalica este, fara doar si poate, vedeta acestui sezon si poate fi achizitionata separat sau chiar in cadrul unui sistem complet de acoperis cu accesorii.

A reusit sa castige teren in detrimentul celorlalte materiale folosite pentru acoperis, iar motivele din spatele acestui succces sunt simple: calitatea superioara, designul modern, care se potriveste aproape pentru orice tip de casa, usurinta montarii, o gama variata de culori si durabilitate.

 

Garduri si imprejmuiri

Gardul reprezinta o parte estetica importanta din imaginea de ansamblu a unei case. Rolul sau este sa delimiteze in mod elegant si functional curtea de spatiul public si sa ne ofere intimitate.

Daca in urma cu foarte multi ani majoritatea gardurilor erau facute din lemn, apoi din fier, tendintele actuale au adus in prim-plan concepte noi si moderne de garduri:

  • sipca metalica;
  • fier forjat;
  • tip jaluzele,
  • tabla decupata;
  • WPC.

 

Fier-beton si etrieri pentru fundatie

Fierul-beton este un produs metalurgic laminat la cald cu profil neted sau striat care ajuta la aderenta cu betonul si la cresterea transferului de sarcina intre fier si beton. Se gaseste pe piata sub forma de bare sau colac, ambele fiind folosite pentru structura unei lucrari.

Nu se foloseste in stare bruta, ci fasonat. Concret, fierul-beton se modeleaza pentru a obtine elemente sau structuri necesare pentru a asigura cea mai buna aderenta cu betonul.

Etrierii sunt inele sau spirale facute din armatura de otel care intra in componenta unui element de beton armat. Acestia sunt obligatorii, iar daca nu sunt dimensionati si amplasati corespunzator, constructia va ceda in exploatare. Rolul etrierilor este acela de a prelua o parte din eforturile transversale din stalpi, grinzi sau cadre sub forma de eforturi de intindere.

 

Beton la cifa

Betonul este un amestec omogen alcatuit din ciment, apa si alte agregate precum nisip si pietris. Rezistenta betonului joaca un rol complex in tot ceea ce tine de structura unei constructii.

Avantajele betonului la cifa:

  • durabilitate deosebita – nu necesita lucrari speciale de intretinere;
  • rezistenta mare la foc – 3-4 ore la temperaturi ridicate;
  • preia cu usurinta forma cofrajului;
  • permite realizarea de deschideri de mari dimensiuni;
  • caracter monolit;
  • cost redus;
  • ofera masivitate constructiei;
  • durata medie de viata de aproximativ 50 de ani.

Vindem-ieftin.ro este singura companie din Romania care vinde beton la cifa cu o retea nationala de peste 100 de statii.

 

Caramida

Se confectioneaza dintr-un amestec de argila/ ceramica si nisip. Este un material des folosit de constructori datorita numeroaselor avantaje. In urma procesului de productie, caramizile pot fi de 2 feluri: pline sau cu goluri.

Caramida plina este un material cu durabiliate mare. Nu prezinta proprietati termoizolante, dar se poate folosi ca material de finisaj, atat pentru peretii interiori cat si pentru cei exteriori. Varianta cu goluri este realizata din argila si este prelucrata cu ajutorul unor matrite care creeaza mai multe spatii goale in interiorul sau. Datorita spatiilor goale, aceasta are proprietati termo- si fonoizolatoare. Caramizile sunt ignifuge si rezista foarte bine la cutremure si temperaturi inalte.

 

Termoizolatii

Vata minerala de sticla este formata din fibre de sticla obtinute din materiale pe baza de silicati, nisip, calcar si deseuri de sticla. Procesul de izolare cu vata minerala se refera la placarea componentelor interioare/ exterioare ale unei constructii cu scopul de a crea un strat termoizolator si de a proteja constructia de temperaturile ridicate vara si de cele scazute iarna.

Vata bazaltica s-a evidentiat in preferintele clientilor datorita caracteristicilor tehnice care o fac mai profitabila decat alte variante existente. Se obtine prin fibrilizarea topiturii de bazalt si nu are actiune coroziva asupra metalelor pe care este pozitionata. Este non-toxica, permite peretilor sa respire, nu putrezeste si este ignifuga.

Polistirenul expandat este un material des folosit la izolarea cladirilor rezidentiale. Maleabilitatea, greutatea redusa, calitatea si pretul avantajos sunt trasaturi care i-au oferit o cota foarte mare de popularitate. Rata de absorbtie este foarte mica, ceea ce inseamna ca locuinta va fi ferita de umezeala provenita din exterior.

 

Construiti? Apelati cu incredere la un Depozit Virtual, iar pe langa ofertele personalizate veti primi si sfaturi punctuale pentru proiectul dumneavoastra: https://vindem-ieftin.ro/

 

Prin intermediul Specialistilor in Constructii de la Depozitul Virtual, clientii au acces direct la stocurile producatorilor, pot negocia si pot obtine mai multe oferte la preturi de fabrica. Comenzile pleaca direct de pe linia de productie a fabricii pe santierul clientului, evitand complet depozitul fizic sau hypermarketul.

 

Depozitul Virtual este Centrul National de Ofertare si Vanzare al Producatorilor de materiale de constructii.

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 205 – august 2023, pag. 23

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/08/09/vindem-ieftin-ro-ce-materiale-se-mai-folosesc-in-sezonul-constructiilor-in-2023/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.