„Gestionam proiecte de anvergura, de la faza de proiect, la executie cu receptie finala. In ultimii ani, am dezvoltat un departament care sa se ocupe de proiecte de amploare, in regim de antrepriza generala. Am angajat peste 160 de profesionisti care asigura servicii de coordonare, proiectare, ofertare, contractare, logistica si executie,” explica directorul executiv al Elis Pavaje, Vasile GOTA. Compania poate garanta astfel realizarea completa a oricarui proiect, oricat de fantezist, amplu sau complicat ar fi, de la idee si pana la detaliile finale.
„Unul dintre avantajele Elis Pavaje este serviciul profesional de montaj, care dispune de resurse pentru a realiza toate etapele necesare unui proiect complex: decopertare, furnizarea materialelor folosite la stratul suport din resurse proprii, transportul materialelor, montaj pavele, borduri, rigole, executare rambleuri, realizare ziduri de sprijin, asfaltari, lucrari de canalizare si alimentare cu apa. Elis Pavaje are experienta necesara pentru a prelua proiectele complexe de amenajare exterioara, in regim de antrepriza generala. Ne bazam pe cei 32 de ani de activitate in acest domeniu, pe 30 de echipe complete de montaj, pe cei 16 ingineri constructori, pe 6 ingineri topografi, pe parcul dotat cu utilaje de ultima generatie, de la buldozer, greder, excavator, incarcator frontal, compactor, pana la basculante. Colegii nostri au experienta si resursele pentru surpervizarea lucrarilor executate de catre terti, in regim de subcontractare”, completeaza Vasile GOTA.
Pe langa serviciile de executie, compania detine si un birou de proiectare si unul de design ce asigura consultanta pentru amenajari in concordanta cu stilul cladirii, precum si proiecte 2D si simulari 3D fotorealiste.
Unul dintre proiectele importante Elis Pavaje din 2023 este Transalpina de Apuseni, care se intinde pe o lungime de aproximativ 80 de kilometri si care avanseaza in prezent intr-un ritm alert. Transalpina de Apuseni face legatura intre autostrada Sebes – Turda si DN 74, urmand a asigura conexiunea dintre localitati si crearea unor noi oportunitati pentru dezvoltarea economica si turistica a regiunii. Pentru optimizarea logisticii lucrarilor, Elis Pavaje a construit la km 30 o statie de betoane.
Proiectul este impartit in doua loturi. In decembrie 2023 este programata finalizarea lotului 1 – cu o lungime de 43,5 kilometri. Lucrarea leaga localitatile Aiud si Ponor din judetul Alba. In prezent, se lucreaza pe mai multe tronsoane, procentul de realizare fiind de cca 50%. Pentru lotul al 2-lea, cu o lungime de aproximativ 35 de kilometri intre localitatile Mogos si Bucium Cerbu, la care se lucreaza in paralel, Elis Pavaje are ca termen estimat de finalizare primavara anului 2024.
„Pentru acest proiect avem alocat in prezent un numar considerabil de utilaje si peste 200 de muncitori. Prin contributia lor, deja s-a turnat primul strat de asfalt pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri. Lucrarile din cadrul acestui proiect vizeaza reabilitarea partii carosabile prin realizarea unei fundatii din balast si piatra sparta, la care se adauga si doua straturi de mixturi asfaltice in lungime de 80 km, dar si lucrari speciale, precum: turnarea a 56.600 mc beton in ziduri de sprijin, construirea a 15 poduri si podete noi, montarea a 93 de separatoare de hidrocarburi, realizarea si montarea de rigole pentru scurgerea apelor pe o lungime de 57 km, montarea de parapete metalice pe o lungime de peste 50 km. Desigur, pe parcursul proiectului am intampinat si o serie de probleme, precum alunecari de teren ce necesita stabilizare, sau – pe diferite portiuni – accesul ingreunat cu trailere din cauza reliefului, dar toate acestea nu sunt decat provocari asumate, ce tin de amploarea proiectului”, precizeaza directorul tehnic al companiei, Cristian PANEA.
In acelasi timp, Elis Pavaje este implicata si in Proiectul de Mobilitate Urbana Alba Iulia. In prezent, este in curs de finalizare lotul 1, iar compania este angajata in implementarea loturilor 2 si 3, care includ strazile Lalelelor, Pinului, Francesca, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Pop de Basesti si Bulevardul Incoronarii. Acest proiect isi propune sa contribuie la dezvoltarea unui sistem de transport urban modern, care sa faciliteze deplasarea eficienta si sigura a locuitorilor si vizitatorilor orasului Alba Iulia.
Scopul proiectului este eliminarea disfunctionalitatilor din trafic prin implementarea unei benzi de circulatie pe fiecare directie de mers si prin alocarea unor benzi exclusiv pentru mijloacele de transport public. In plus, se intentioneaza reabilitarea trotuarelor, acolo unde spatiul existent permite, amenajarea unor piste dedicate exclusiv biciclistilor, statii de bike-sharing si statii inteligente de transport public. Reabilitarea retelei de transport public din Alba Iulia a fost finantata prin Programul Operational Regional 2014-2020 si are ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.
„Planul de mobilitate urbana reprezinta cheia pentru a rezolva problemele legate de transportul de persoane si marfuri, atat in sectorul public, cat si in cel privat. Prin crearea unui sistem de transport urban eficient, acest plan ne permite sa le oferim oamenilor un acces usor la locurile de munca si la furnizorii de servicii, sa reducem timpii de deplasare si costurile asociate, sa combatem poluarea si sa economisim energie, totodata imbunatatind siguranta in trafic. Suntem bucurosi sa facem parte din acest proiect de anvergura care ii va ajuta real pe locuitorii orasului, dar si pe cei din imprejurimi”, mai spune Cristian PANEA.
Ponderea clientilor cu capital de stat (administratie locala) in totalul clientilor companiei este de circa 15% si fluctueaza in functie de disponibilitatea finantarii pentru proiecte de infrastructura. „In ultima perioada, aceasta pondere a crescut, ca urmare a dezvoltarii departamentului de servicii care vizeaza coordonarea si executia pe acest tip de proiecte de amploare,” continua Vasile GOTA. Departamentul de servicii al Elis Pavaje a generat aproximativ 25% din cifra de afaceri inregistrata in 2022. Compania a castigat o serie de alte proiecte, deja finalizate sau la care lucreaza: reasfaltarea DN1 intre Alba Iulia si Aiud, lucrari de reparatii autostrada, intre Boita si Cunta. respectiv 55 km.
„Suntem foarte mandri sa contribuim la cresterea durabila a infrastructurii romanesti prin supervizarea unor proiecte ample care vor transforma peisajul drumurilor din Romania. Efortul nostru continuu se concentreaza pe incorporarea practicilor ecologice si a tehnologiei de ultima ora pentru a garanta o executie a lucrarilor in conformitate cu standardele europene de referinta”, concluzioneaza directorul tehnic Elis Pavaje, Cristian PANEA.
***
Elis Pavaje este o companie privata 100% romaneasca si un business de familie fondat in 1991 la Petresti, judetul Alba, de Elisiu GOTA. Compania comercializeaza prefabricate din beton vibropresat precum dale, elemente de pavaj, borduri, rigole, elemente pentru gard, prefabricate din beton pentru canalizare, si ofera servicii profesionale pre- si post-vanzare. Ajunsa liderul pietei din Romania, Elis Pavaje are peste 200 de parteneri in intreaga tara si o capacitate de productie de 23.000 mp pavaj/zi in cele 5 unitati de productie de la Petresti si Vintu de Jos (judetul Alba), Stoenesti (Prahova), Arad (Arad) si Secuienii Noi (Neamt).
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 206 – septembrie 2023, pag. 10-11
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns